St. Hallvard-trener Glenn Solberg: «Jeg tror vi får se et helt annet Follo-lag i år» – Follo
Glenn Solberg - Foto: Atle Larsson Østlandets Blad

St. Hallvard-trener Glenn Solberg: «Jeg tror vi får se et helt annet Follo-lag i år»

I løpet av en lang håndballsesong får vi besøk av mange store håndballnavn i StilArena. For eksempel ble det Bodølaget vi tapte knepent mot i cupen for halvannen uke siden ledet av den tidligere utenlandsproffen og landslagsspilleren Børge Lund. Men det spørs om ikke den største stjerna av dem alle er han som kommer på besøk til søndag. På trenerbenken til St. Hallvard vil Glenn Solberg befinne seg.

Glenn Solberg er kanskje den beste playmakeren norsk håndball har fostret opp. Han har spilt for Drammen, HSG Norderhorn, FC Barcelona, SG Flensburg Handewitt og har 122 A-landskamper på baken. I 2003 ble han spansk mester i håndball og året etter kunne han kalle seg mester i den Europeiske supercupen.

Vi i Follo Media fikk en intervjuavtale med Glenn Solberg, og var naturligvis spent på hvordan han ser på søndagens kamp og sesongen vi har foran oss.

-De fleste vi har snakket med, nå sist Sandefjordtrener Gunnar Pettersen, nevner dere som den største favoritten til opprykk denne sesongen, hva tenker du om det?

-Ha, ha, det er hyggelig at folk har tro på oss, men jeg ser ikke helt sånn på det, sier Solberg og fortsetter

-Vi har mista 6 spillere fra fjorårssesongen, 5 av dem må kunne sies å være 1. oppstilling-spillere. Disse har blitt erstattet med 3 unggutter, født i 97, 98 og 99, og 4 spillere fra egen rekruttavdeling. Men vi mangler en venstrehendt spiller høyrebacken, det tapet har vi ikke klart å erstatte.

-Men dere fikk en fin start i serieåpningen med 30-23 seier hjemme mot Sandnes?

-Ja jeg er litt overrasket over den gode starten. Vi har hatt en litt humpete inngang på sesongen, men jeg er imponert over den jobben unggutta gjør.

-Har dere definert noen klar målsetting for sesongen?

-Nja, vi skal være med å kjempe i toppen. Blant de 3-4 beste bør vi være, men vi har ikke gått ut med en klar målsetting om opprykk. Jeg ser på Nøtterøy som den største favoritten til å rykke opp. Viking og Sandnes (som de slo i serieåpningen, red. anm.) vil være med dere oppe. Og kanskje også Follo….

-Når du nevner Follo, hva tror du om oss i år?

-Jeg tenker at den nye svært gode spillende treneren Follo har fått vil heve et hvert norsk 1. divisjonslag.  Vi vil nok se et helt annet Follolag i år, forklarer Glenn Solberg.

Hva forventer du av kampen til søndag?

-Det blir en vanskelig kamp. Follo er et lag som fighter veldig i sitt forsvarsspill, og dere spiller ofte et tøft offensivt forsvar. Vi er forberedt på juling og mange tette, harde dueller og har stor respekt for laget, avslutter St. Hallvard trener Glenn Solberg.

Vi i Follo Media takker Glenn for praten og ønsker han og St- Hallvard-laget velkommen til StilArena søndag klokken 18:00. Måtte han få rett i sin spådom  om juling.

For Follo Media, 20.9.2018

Magnus Gulliksen

Les hva Østlandets Blad skriver i forkant av kampen

Her kan du bestille sesongkort

Her kan du melde deg på Nordre Follo Campen