Vikhammer på søndag, det blir en ny styrkeprøve for Follos unge mannskap! – Follo
Dag Olsen - Foto: Tor Solstad

Vikhammer på søndag, det blir en ny styrkeprøve for Follos unge mannskap!

4.seriekamp for Follo blir nyopprykkede Vikhammer på bortebane.

Vikhammer har spilt 3 kamper og står med 2 poeng så langt. Debuten ble unnagjort mot topptippede Nøtterøy, som vant komfortabelt med 6 mål til slutt – men Vikhammer vant 2.omgang med 3 mål. Deretter møtte Vikhammer to andre nyopprykkede lag, Herulf og Stavanger. Det ble jevnt i begge kamper. I den første måtte Herulf reise poengløse med 1-målstap hjem fra Trøndelag, mens Vikhammer opplevde samme skjebne etter bortekampen mot Stavanger.

Follo på sin side har full pott etter tre kamper. Laget har slått Kristiansand og nå sist Oslo Studentene hjemme, og mellom disse en to-poenger mot Charlottenlund i Trondheim.

Nå venter nok en tøff bortekamp mot Vikhammer. Follo Media har tatt en prat med Jim Roger Kvello og Mats Julius Haakenstad før kampen.

Jim Roger, dere har debutert i 1.divisjon, spilt tre kamper og står med 2 poeng, hva synes du om seriestarten så langt? – Vi har periodevis prestert bra, men er fortsatt altfor ustabile. Dette er noe vi må snu kjapt. Kampen mot Stavanger er en kamp vi burde ha vunnet, men vi gjør det vanskelig for oss selv.

Hva tenker du foran kampen mot Follo? – Follo er favoritter til opprykket og de er favoritter mot oss. De har ikke råd til å miste mange poeng denne sesongen, da det vil være veldig jevnt i toppen. Men vi ser de har enkelte svakheter, noe vi ønsker å utnytte. Vi ønsker å vinne alle kamper og helgens kamp er intet unntak.

Har dere fullt lag på søndag? – Vi har noe småtjafs, men alle skal være klar til dyst på søndag.

Mats Julius, Follo er ubeseiret i serien så langt – nå venter ny tøff bortekamp i Trøndelag. Hva vet du om Vikhammer? – Kjenner ikke så godt til Vikhammer, men vet at det er en kameratgjeng som har holdt sammen en stund. Så selv om det er ett nytt lag i 1.div så er det langt mer rutine der enn f.eks Charlottenlund. Så vet vi at de også liker å spille litt utgruppert forsvar.

Forrige kamp der oppe var litt «Dr Jekyll & Mr Hyde» … Hva lærte dere av den kampen? – Vi lærte (forhåpentligvis) at vi må være klare fra start. At ingen lag klarer vi å slå på 80%. Det er viktig at vi klarer å sette vår standard med en gang spesielt i forsvar. Som gjør at vi kan utnytte kontra/ankomst mer.

Har dere alle aktuelle spilleklare – eller er noen usikre eller ute med skade? – Her er situasjonen ganske lik som forrige kamp mot OSI. Marius Halvorsen er ute. Erlend Tytingvåg er på vei tilbake men fortsatt usikker. I tillegg så har Marius Bergseng Gulbrandsen kommet seg gjennom en liten influensaperiode og skal være klar igjen.

Vi gleder oss til ny kamp mot ett nyopprykket Vikhammer som kommer til å kjempe med nebb og klør for å få oss ut av stilen og for å beholde seiersrekken de har hjemme siden 11.sep 2019.

Follo Media takker for praten og gleder seg også til søndagens kamp mellom Vikhammer og Follo.

Kampen ser du på direktesport.no eller via Østlandets Blad – Søndag – 11.10.2020 – 16:00

Balkan Pizza & Kebab House – Foto: Tor Solstad