Runar Sandefjord-Follo HK, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Follo
Benjamin Hallgren - Foto: Tor Solstad

Runar Sandefjord-Follo HK, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

De to første februar-kampene ga poeng mot Fyllingen og Halden. På søndag møtes tabell-naboene Runar og Follo til dyst i Sandefjord. Deretter venter Fold- St.Hallvard. Forhåpentligvis fortsetter poengfangsten i februar. Flere poeng mot andre lag på nedre halvdel av tabellen er helt avgjørende for Follos sjanser for å overleve den vanskelige førstesesongen i toppdivisjonen.

Duellen på søndag er viktig, med seier går Follo opp på 10 poeng, forbi Runar og inntar kvalik-plassen. Veien opp til Fyllingen og Halden på sikker og sluttspillplass (14 poeng) blir kortere – og det er 5 kamper og hele 10 poeng å kjempe etter søndagens kamp.

Det er bra å kunne konstatere at Follo har vist både spillemessig og resultatmessig fremgang i 2020 – Follo er ubeseiret på fire kamper mot eliteseriemotstand etter jul. Fremgangen gir selvtillit og økt tro på egne ferdigheter.

En trenger ikke være ihuga Follo-fan for å tro på en to-poenger i søndagens kamp – selv om Runar på hjemmebane nok er favoritt i manges øyne.

Follo lagleder Tomsen Helland Markegård ser også frem til Runar kampen på sin gamle hjemmebane: « Men Først av alt må vi takke alle som kom for å støtte oss i forrige hjemmekamp mot Halden. Når STIL Arena koker er det ingenting annet som gir oss mer energi! Det er helt fantastisk! Tusen takk! Nå venter Runar for tredje gang denne sesongen. Første kamp spilte vi uavgjort hjemme i STIL Arena hvor så Runar legger inn protest på en avgjørelse fra delegaten. Kampen må spilles om igjen og i denne kampen taper vi med 5. Her er det en fryktelig periode i 2.omgang som gjør at Runar stikker i fra. Nå er vi veldig klare for revansje og vi må vinne med mer enn 5 for å ha Runar på innbyrdes. Det er en stor oppgave som venter, men vi er absolutt klare. Det blir en kamp hvor mye står på spill for begge lag og hvor kanskje ikke den vakreste håndballen blir spilt. For undertegnende blir det spesielt å komme tilbake til Runarhallen som trener. Runar ga meg sjansen på øverste nivå som spiller og jeg har mange gode minner etter 4 år i klubben. Det blir nok en Runarvaffel eller to på meg, og så skal vi sørge for at 2 poeng blir med hjem til Follo.»

Dette skriver Runar Sandefjord om kampen

Mot Follo skal krigen stå!