Siste seriekamp før jul og VM pause – Oslo Studentene venter på lørdag – Follo
Patrick Helland Anderson (Arkivbilde ØB Knut A. Stenseth)

Siste seriekamp før jul og VM pause – Oslo Studentene venter på lørdag

Follo tok som forventet to poeng mot Charlottenlund i forrige seriekamp.

Follo ligger i skrivende stund på DIREKTE OPPRYKKSPLASS, og med seier mot Oslo Studentene beholder Follo den plassen. Det høres ut som en fin julegave til alle med hjertet i Follo.

Oslo Studentene ligger sist på tabellen uten seire så langt. Sist ble det et 35-39 tap mot Herulf Moss. Follo Media har tatt en prat med Oscar Erichsen og Mats Julius Haakenstad før kampen.

Oscar, halvveis i serien ligger dere sist på tabellen, men dere har også flere jevne kamper som har endt med tap, for eksempel 1-målstap mot Charlottenlund, 2-målstap for Nøtterøy, 3-målstap for Vikhammer og 4-målstapene mot Herulf og Viking TIF for å nevne noen. – Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt? – Sesongen så langt har vært annerledes for å si det mildt. Sportslig har det gått så dårlig som det kan gå, selv om vi har vært nære en del ganger. Jeg er usikker på om vi har fått stilt med fullt lag i en eneste kamp faktisk. I det siste var vi i utgangspunktet i en god periode og spilte bra mot Viking TIF, Nøtterøy og Falk, også fikk vi dessverre en spiller med koronasmitte og påfølgende karantene på hele gjengen. Da blir det fryktelig vanskelig når man kastes rett ut i en kamp vi måtte vinne mot Herulf og.

Nå venter topplaget Follo på lørdag. Hva tenker du foran den kampen? – Kampen mot Follo er vel noe av det nærmeste vi kommer mot David og Goliat. Det blir tøft for vår del, men vi må gjøre det vi kan for å få kampen inn i vårt spor og prøve og frustrere Follo der vi kan!

Har dere fullt lag på lørdag, eller er noen av studentene opptatt med eksamensforberedelser på lørdag? – Vi stiller dessverre ganske begrenset. Det er en kombinasjon av eksamenstid og tidlig juleferie for noen studenter som har reist hjem, i tillegg til at noen ikke vil risikere å bruke hele julefeiringen i karantene.

Mats, med seieren over Charlottenlund holder Follo 1.plassen i divisjonen. Det er tett på målsettingen så langt det, eller hva? – Ja absolutt. Målet vårt er å vinne men det er mange tøffe kamper igjen og vi har nok brukt opp kvoten vår for feilskjær.

Det er svært tett i toppen, og da kan poengtap mot antatt svakere lag bli skjebnesvangre til slutt. Det blir svært viktig for Follo å fullføre førjulsesongen med stil. På lørdag spilles den siste kampen før jul, ifølge tabellen blir det topp mot bunn. Hva tenker du om den kampen? – Det er topp mot bunn men OSI har spilt jevnt med flere lag og spesielt på hjemmebane. Der de også for litt siden var en stolpe unna å kunne ta med seg poeng mot Nøtterøy. Samtidig har OSI for vane alle år de er i 1.div å slå minst ett av topplagene så handler om å være på fra start.

Har Follo fullt lag på lørdag? – Det er litt usikkert angående Bjørnar da han har vært i nærkontakt med noen som avventer svar men vi håper det blir avklart før kampen. Ellers stiller vi så fulltallig vi kan.

Noe annet du vil tillegge til slutt, Mats? -Vi gleder oss veldig til kamp igjen og en sårt trengt juleferie. Håper alle follosupportere tar vare på hverandre og seg selv i jula så enda mer kan åpne på nyåret. Heia Follo!

Follo Media takker for praten, ønsker begge lag god kamp og ser frem til lørdagens kamp i 1.divisjon.

Vi er spesielt glade for å kunne ta med Patrick Helland Anderson (16) i troppen.

Patrick Helland Anderson (Arkivbilde ØB Knut A. Stenseth)