Toppmøte i 1.div: Kristiansand – Follo, på lørdag smeller det! – Follo
Kasper Lothe - Foto: Tor Solstad

Toppmøte i 1.div: Kristiansand – Follo, på lørdag smeller det!

Follo tok som ventet en kontrollert seier over Stavanger og beholdt 2.plassen på tabellen, fortsatt et poeng bak topp-tippede Kristiansand Topphåndball.

Follo har nå møtt alle lag i serien. På de 11 kampene har laget samlet 17 poeng etter åtte seire, en uavgjort (hjemme mot Sandnes) og to tap (på bortebane mot Falk og Fold). Follo har scoret flest mål i serien (373) og sluppet inn nest færrest (304). Det gir en positiv målforskjell på 69 mål.

På lørdag venter «den store styrkeprøven» – bortemøtet mot Kristiansand Topphåndball. Follo har gode minner fra 1.seriekamp i årets sesong, mot nettopp Kristiansand. Kampen i Stil Arena endte 33-28 til Follo. Siden den gang har Kristiansand kun ett tap, borte mot Nøtterøy (28-31). Etter 11 kamper har laget 18 poeng etter ni seire og to tap. Laget har scoret nest mest mål av alle (356), sluppet inn færrest (282) og har best målforskjell i serien (+74). Nå venter Follo på hjemmebane.

Follo Media har tatt en prat med Gunnar Pettersen og Mats Julius Haakenstad før kampen.

GP, halvveis i serien troner dere på toppen og viser stabilt høyt nivå. De siste fem kampene har alle endt med klare seire, senest 38-31 over Fold. Går det lett om dagen? – Det går fint om dagen. Vi har hatt en positiv utvikling i spillet vårt i hele november, men lett er det absolutt ikke.

Nå venter Follo. Dere er ubeseiret på hjemmebane og kanskje favoritter nå. Hvor viktig blir det å få revansj på Follo? – Vi har tenkt at vi tåler tap mot de antatt beste borte, men må da ha seier hjemme. Dette er nok en kamp som begge blir litt avhengige av å vinne for å styrke muligheten for plass nr 1.

Hva tenker du foran kampen mot Follo? – Follo scorer mest og vi slipper inn færrest. De som er best på lørdag i sine «spesialiteter», vinner.

Har dere alle mann klare til lørdag? – Mangler dessverre 4 sentrale spillere, men de har heller ikke spilt den siste perioden. (Follo Media har grunn til å tro at det dreier seg om Håkon Pettersen, Preben Egeli, Kristoffer Pedersen og Mats Mork, jf. KRS omtale før Fold kampen).

Er det noe annet du vil tillegge, GP? – Vi ønsker Follo velkommen til Aquarama og ser fram til en god kamp 😄

Mats, med seieren over Stavanger er Follo halvveis i seriespillet. Follo henger godt med i teten, men det svinger litt i prestasjonene fra kamp til kamp. Nå venter tabelltopp KRS på bortebane. KRS virker svært solide og stabile, og er kanskje favoritter i oppgjøret. Hvor viktig er det for Follo med (2) poeng i den matchen? – Det er en absolutt en toppkamp mellom to lag som ønsker å rykke opp. Kristiansand har vist en veldig stabil form i det siste og er på hjemmebane så er nok knepne favoritter. Vi jobber hele veien med å ta steg så skal vi være klare for fight til lørdag.

Follo slo serielederen i første seriekamp, hva skal til for å gjenskape den prestasjonen? – Mye handler om at vi må stole på det vi har avtalt og klare å holde oss til vårt konsept. Ikke bli med Kristiansand på deres spill.

Har Follo fullt lag på lørdag? – Vi stiller så fullt vi kan på lørdag. Ingen nye skader og de som ikke har vært langtidsskadet er tilbake.

Noe annet du vil tillegge til slutt. Mats? – Vi gleder oss til kamp og håper mange følger med og heier på oss hjemmefra. Vil også si tusen takk til alle som var med å bidra under vår kronekampkampanje. Det hjelper oss å jobbe med det vi kan! Heia Follo!

Follo Media takker for praten, ønsker begge lag god kamp og ser frem til lørdagens toppkamp i 1.divisjon.

Her kan du se kampen