Består Follo onsdagens generalprøve? – Follo

Består Follo onsdagens generalprøve?

Neste motstander i serien er Herulf Moss.

Herulf har spilt åtte kamper og sanket fire poeng. To kamper har endt med seier, mot Sandnes (+2) og Oslo Studentene (+9). Fire av de seks tapene har kommet i de fire siste kampene, mot forventede topplag som Kristiansand, Nøtterøy, Fold og Viking TIF. Det betyr at laget nå ligger på 10.plass, under nedrykksstreken etter at 1/3 av serien spilt.

Nå venter Follo. Follo er fortsatt topp 4, men måtte tåle et knepent nederlag i siste seriekamp mot Falk i Horten. En kamp som får et etterspill da Follo har lagt inn protest. Inntil den er avgjort har Follo 11 poeng og 4.plassen på tabellen. Det er kun ett poeng opp til Nøtterøy i tet, som Follo for øvrig møter søndag 15.november i Stil Arena. Med fullt fokus og topp innsats fra første minutt mot Herulf på onsdag kan det bli nr 1 mot nr 2 neste søndag.

… Kampen mot Herulf kan da sees som en generalprøve før Nøtterøy. Follo Media har tatt en prat med Igor Koprivica og Mats Julius Haakenstad før kampen.

Igor, med åtte kamper unnagjort har dere møtt lag i begge ender av tabellen. Dere ligger utsatt til på tabellen, men har bare fire poeng opp til trygg plass, og fem poeng til 5.plass. Hvordan vil du oppsummere seriespillet så langt? – Det har vært en krevende seriestart for oss med seks sentrale spillere ute med skade, enkelte ute resten av sesongen.

Hva tenker du foran kampen mot Follo? – Foran møtet med Follo har vi fortsatt et redusert mannskap og Follo er store favoritter.

Det går rykter om forsterkninger i Herulf – stemmer det? – Kommer an på ryktene, var det kryptiske svaret fra Igor. Follo Media kan melde at det på handball.no er registrert et utlån til Herulf (klardato 8.11) for den rutinerte kontrings- og målmaskinen Chris Andre Beilegaard Inglingstad (94), fra Linderud IL.

Er det noe annet du vil tillegge, Igor? – Måtte det beste laget vinne.

Mats, Follo fikk som ventet tøff motstand i Horten, og etter en triller mistet Follo 1.plassen på tabellen. Men kampen får et etterspill på grunn av Follos protest. Hva skjedde egentlig, og hva er status med protesten nå? – Det som skjer er at Falk går ut på med en ekstra spiller rett foran delegaten. Lukas Karlsson gir delegaten beskjed om dette. Man vet at han ser da at Jensen drar spilleren av banen men delegaten blåser ikke utvisning som han skal. Hva som skjer er opp til evt ett komité. Vi har lagt kampen bak oss og tar det som kan komme som en bonus.

Søndag møter Follo Nøtterøy som topper tabellen. Herulf tapte bare 31-34 hjemme mot Nøtterøy (en kamp Herulf ledet 19-17 ved pause). Onsdagens kamp kan gi en pekepinn på styrkeforholdet mellom Nøtterøy og Follo. Hva vet du om nyopprykkede Herulf? -Herulf har noen ganske rutinerte spillere i Chentout, Schwartz og Osman. De er viktige spillere for å vise vei for de litt yngre spillerne.

Herulf har vært oppe og kjempet godt mot flere lag så vil ikke bli noen enkel kamp. Hvordan unngår dere å undervurdere Herulf som har slitt litt i det siste? –Vi prøver alltid å fokusere på arbeidsoppgavene våre og hvordan vi skal bli bedre. Det er også målet mot Herulf så vet vi at de har flere spillere som kan gjøre en forskjell i kampen.

Vi er jo kjent med «bakre benk» i Follo, er det noen nye som er spilleklare mot Herulf? – Ikke som er 100% i dag (søndag) men både Smestad og Ramos jobber og ser bedre ut. Så får vi se når de er 100%. Kanskje en eller begge kan spille allerede på onsdag.

Noe annet du vil tillegge, Mats? – Vi gleder oss til ett lite lokaloppgjør mot Herulf. Det er vel laget som er nærmest oss i avstand, og har noen kjente spillere fra lokalmiljøet.

Follo Media takker for praten, ønsker begge lag god kamp og ser frem til at det beste laget vinner onsdagens kamp.

Trente sammen med koronasmittet – nå har to av Follo-spillerne fått testsvar – ØB lodder stemningen før kampen.

Se Follo HKs bortekamp mot Herulf Moss – onsdag kl. 1830

PS: Kampen mot Herulf Moss går uten publikum. Eneste mulighet til å se kampen er via direktesport.no eller Østlandets Blad

Mats Julius Haakenstad – Foto: Tor Solstad