Stavanger neste for Follo i Stil Arena – Kampen for Follo – Follo

Stavanger neste for Follo i Stil Arena – Kampen for Follo

Follo vant toppkampen mot Nøtterøy og ligger nå på 2.plass på tabellen, et poeng bak topp-tippede Kristiansand Topphåndball.

Follo har spilt ti kamper og har 15 poeng etter syv seire, en uavgjort (hjemme mot Sandnes) og to tap (på bortebane mot Falk og Fold). Laget har nå nesten to ukers kampfritt program, mens hovedkonkurrentene i toppen har spilt kamper. På søndag venter nyopprykkede Stavanger i Stil Arena. Stavanger har spilt ti kamper (4-1-5) og med ni poeng innehar laget 8.plassen på tabellen. Laget har spilt jevnt med de fleste, syv av ti kamper har endt med +/- 2 mål. Tre av lagets fire seire har kommet på bortebane, mot Viking TIF (+4), Sandnes (+1) og Oslo Studentene (+2). Den fjerde seieren var hjemme mot Vikhammer (+1). Det siste poenget kom i hjemmekampen mot Herulf. Stavanger har tapt mot Charlottenlund (-2) og topplagene Falk (-2), Fold (-4), Nøtterøy (-2) og Kristiansand (-9).

Follo Media har tatt en prat med Jan Ottosen og Mats Julius Haakenstad før kampen.

Jan, med ti kamper unnagjort har dere spilt jevnt med de fleste og ligger på en «trygg» 8.plass på tabellen. Hvordan vil du oppsummere seriespillet så langt? – Så langt er vi positive over at vi har kunne være med og have chancen i alle kampene, og ja så ville vi selvfølgelig gerne have haft et par sejre mere. Men omvendt må vi også sige, at vi i et par af kampene har været flaks med at få 1 eller 2 point i slut sekunderne. Vi har stadig punkter vi gerne vil forbedre i vores spil, og når det kommer, så vil vi få et par point mere. Og så tæt rækken er, så er der muligheder for alle fra 1.-9. Pladsen.

Før sesongstarten nevnte du Jonas Jensen som en spiller å se opp for i Stavanger. Han har virkelig slått til og er nå toppscorer i 1.divisjon med 76 mål. Det gir et snitt på 7,6 per kamp! Men i tillegg har du en storscorer til, høyre bakspiller Morten Joakim Pedersen, med 6 spillemål i snitt på 10 kamper. Hva kan du fortelle om disse gutta? – Ja Jonas er altid en spiller man kan sætte i situationer for at være den der skal tage vurderingen for laget i angrebet. Samtidig med han har scoret mange mål, så er han også højt oppe på assist listen. Og alligevel kan vi godt se mere og bedre spil fra ham end til nu, men vi er fornøyd med hvad han har gjort til nu. Morten er en meget stabil spiller, både i forsvar og angreb. Kendte også ham fra før, i min tid i DK. Han har fundet glæden og troen i spillet de to sæsoner hos os, og nu viser han sit potentiale. Det er vi også veldig fornøyd med, og håber han forsætte med at lægge til på det niveau han spiller nu.

Hva tenker du foran kampen mot Follo i Stil Arena? – Vi skal spille mod et stærkt lag, der sammen med KRS nok er dem der viser det højeste niveau. Men vi vil prøve at spille vores spil, og se om vi kan gøre det til en spændende kamp.

Har dere alle mann klare til søndag? – Nej, vi mangler Jonas (Jensen), der er i DK pga familiære ting. Og kommer nok også uden Tormod (Hodne), skadet og Robart (Jansen, mv) som ikke kan få fri, men så spiller vi med de øvrige, og de har vist de også kan.

Er det noe annet du vil tillegge, Jan? – Vil tilføje at jeg syntes det er en spændende sæson i 1.div, hvor alle lag må levere i kampene, ellers kan alle slå alle.

Mats, Follo leverte en storkamp sist hjemme mot Nøtterøy. Hvordan utnytter dere disse 14 dagene uten kampprogram? -Ja vi er godt fornøyd med kampen mot Nøtterøy samtidig som vi vet at det er gårsdagens prestasjon og fokuset ligger som du nevner nå på Stavanger. Disse ukene har vi fått lagt inn en del fysisk og pushet litt ekstra på tempo i spillet. Det er det fine med litt lengre mellomrom er muligheten for å kjøre litt ekstra fokus på fysisk.

Særlig Kristiansand er i siget om dagen, og sist slo de Stavanger med ni på bortebane. Nå møter Follo Stavanger i Stil Arena. Vil søndagens kamp si noe om styrkeforholdet mellom Kristiansand og Follo? – Nei det vil jeg ikke si. Det er mange som står ulikt til hverandre og selv om man slår ett lag kan man fort tape for annet. Som både vi og andre har vist.

Stavanger mønstrer to av storscorerne i 1.divisjon. Har du noen mottrekk mot disse i ermet? – Stavanger har ett godt lag med også flere gode spillere enn kun de to. Men det blir viktig for oss å stoppe spesielt kanskje skytterne deres. Hvordan vil prøve å vise på søndag.

Hva mer vet du om Stavanger, Mats? -Stavanger har ett godt fysisk lag og har spilt mange gode kamper. De har klart å holde følge med alle motstanderne selv om de ikke alltid har fått uttelling. Så det er ett sterkt lag vi møter som fort byr på utfordringer.

Noe annet du vil tillegge til slutt? – Vi har fått kjørt noen fine økter og pushet på godt for å bli klare til ny kamp. Så vi gleder oss til søndag!

Follo Media takker for praten, ønsker begge lag god kamp og ser frem til søndagens kamp i 1.divisjon.

«Kampen For Follo – Målkampen» blir spilt 29.11.2020 kl. 18:00 og vil dessverre gå uten publikum. Vi inviterer alle våre støttespillere til å støtte Follo HK med et beløp pr mål vi scorer i løpet av kampen. En av årets viktigste kamper – Follo HK – Stavanger!

PS: Vil du støtte Follo HK send en melding til en av gutta, styret eller send en mail til Lene Lothe – follo@ronhandball.no Heia Follo 👏👏👏

Vi kjemper vanligvis sammen! Men ingenting er som en real og god internkamp mot et felles mål. To sterke team! Team Andreas BM vs Team Bjørnar.

Kampen For Follo er i gang. «Kampen For Follo – Målkampen» blir spilt 29.11.2020 kl. 18:00 og vil dessverre gå uten publikum. Vi inviterer alle våre støttespillere til å støtte Follo HK med et beløp pr mål vi scorer i løpet av kampen. En av årets viktigste kamper – Follo HK – Stavanger!

PS: Vil du støtte Follo HK send en melding til en av gutta, styret eller send en mail til Lene Lothe – follo@ronhandball.no