BSK/NIF VANT LOKALOPPGJØRET – Follo
Mihael Gorensek, Follo HK

BSK/NIF VANT LOKALOPPGJØRET

Det ble en tøff og spennende batalje mellom BSK/NIF og Follo Håndball i Nordstrandhallen. Etter en jevn første omgang var BSK/NIF sterkest etter pausen og vant til slutt 32-27.

Lagene fulgte hverandre tett fra starten av. Etter drøyt 10 min ledet hjemmelaget 6-4. Ledelsen økte til 9-5 før Follo tok timeout. Det hjalp og i løpet av snaut 10 min hadde Follo utlignet til 10-10. Til pause ledet BSK/NIF 13-12.

2. omgang startet med to bom fra seks meter for Follo i løpet av det første minuttet. Deretter fikk Stian Gabrielsen direkte rødt kort etter en takling av BSK/NIF s strekspiller Anders Skiaker Myhra. Der må dommerne ha sett noe som ingen i Follo klarte å få med seg.

12 minutter ut i andre omgang var BSK/NIF foran med 3 mål, 22-19. Det var en ledelse de aldri ga fra seg. Dermed har BSK/NIF hele seks seire på rad, og kjemper i aller høyeste grad om en sluttspillplass.

Kampens store spiller var nok en gang Steffen Berg Løkkebø. Med hele 12 scoringer holdt han Follo inne i store deler av kampen. Steffen har vist solid form over lengre tid og har nå blitt belønnet med en plass i det norske rekruttlandslaget. Det blir spennende å se om han kan få sjansen på A-landslaget i løpet av sesongen.

Som sluttresultatet tilsier var det forsvars- og keeperspillet som ikke fungerte godt nok for Follo. Blaz Voncina hadde ingen god dag på jobben og reddet kun i overkant av 20 % av skuddene. Håvard Åsheim fikk sjansen i både første og andre omgang og leverte gode prestasjoner.

Forsvarsmessig fikk Follo aldri helt taket på Christian O Sullivan og innspillene til strek. BSK/NIF var flinke til å bruke tid, holde ballen i gang og ta gode valg. Jan Ivar Lorentzen prøvde diverse taktiske grep, men det hjalp dessverre ikke denne gangen. Eneste trøsten må være at Follo er foran BSK/NIF på innbyrdes oppgjør.

Nå kommer kampene på løpende bånd. Allerede søndag kommer Haugaland på besøk i Follotrykk Arena. Det bør absolutt bli to poeng. Møt opp og gi gutta den støtten de fortjener!

Follo Håndball: Blaz Voncina, Håvard Åsheim, Halvard Lunde, Henrik Bielenberg 2, Magnus Jøndal 3, Steffen Berg Løkkebø 12 (4), Henrik Flack, Benjamin Nordby, Mihael Gorensek 3, Stian Gabrielsen, Vasja Furlan 3, Kyrre Vegard Johannesen 4 (1) og Tobias Ringstad.