Viktor Tofthøj Warrer: «Viktig at man ikke har for mye respekt for de man møter. Alt er mulig» – Follo

Viktor Tofthøj Warrer: «Viktig at man ikke har for mye respekt for de man møter. Alt er mulig»

Follos målvakt har mildt sagt levert gode kamper så langt i eliteserien. Vi kan trygt si at han har vært i alle hjørner i målet: høyre, venstre og det umulige hjørnet. Viktor har stor x-faktor i sitt målvaktsspill med en suveren fysikk og det er ikke uvanlig at dansken ligger høyt oppe på Follos fysiske tester. Warrer er også en engasjert type og han har bidratt veldig positivt som inspirator og trener for ulike aldersbestemt lag i nærmiljøet. Viktor er en Follo-gutt og han er en som mange i og rundt Follo-miljøet setter stor pris på. 

Viktor ble velfortjent kåret til Follos beste spiller i september. På keeperstatistikken så langt i sesongen i eliteserien ligger han på en tredjeplass når det gjelder redningsprosent med 31,1% rett bak Richard Frisk i Elverum med 32,9% og Torbjørn Bergerud i Kolstad med 36,6%. Å være blant de 3 antatt beste keeperne i Rema 1000 ligaen viser hvilken klassespiller Viktor Warrer er. Selvom han gjør det bra er Viktor en ydmyk og sympatisk type som jobber knallhardt hver eneste dag for å bli enda bedre.

Follo Media tok en prat med Viktor før hjemmekampen mot Kolstad kommende søndag.

Hva synes du om seriestarten vår? 

-Herlig med borteseier mot Kristiansand. Nye 2 poeng til oss, og 5 plass etter 7 kamper. Vi spilte ikke en ikke en kjempe kamp, men godt å få to poeng.

-Jeg er litt overrasket over at de gode lagene ikke er mer stabile. Blant annet Arendal og Runar har vært ustabile så langt. Alle slår alle, ingen har monopol i ligaen. Viktig at man ikke har for mye respekt for de man møter, den respekten må legges bort når kampen pågår. Alt er mulig. 

Fra et keeperperspektiv er det noen forskjeller mellom Rema 1000 ligaen og første divisjon?

-Skuddene kommer fortere og hardere i Rema 1000 ligaen. Lagene analyserer hverandre mye bedre og lagene klarer å justere litt bedre underveis i kampene. Etter en kjempe omgang som keeper kan man oppleve at motstanderne korrigerer og kommer med andre typer skudd i andre omgang. Man må kjempe mer for redningene. 

Hva tror du om kampen på søndag? 

-Jeg tror at det blir intenst. Det blir i hvert fall nok tenning inn mot kampen, det er helt sikkert. Ingen selvfølge at Kolstad vinner. Timingen for oss kunne ikke ha vært bedre, Kolstad har et tøft kampprogram med seriekamper og Champions League kamper hver eneste uke. 

-Kolstad som lag har ikke den samme x-faktoren som når alle spillerne er med. Kanskje litt skuffende i år sammenlignet med hvordan de så ut i fjor. De har ikke Sagosen i toppform og Bergerud har heller ikke vært med på alle kamper.

-Vi håper på å se så mange på tribunen som mulig. Gøy å se mange folk i hallen som i sist seriekamp hjemme. Det er mer morsomt å spille med full arena.

Hvilke råd har du til unge håndballspillere? 

-Det viktigste er kanskje å få kontinuitet i treningsarbeid. Få trent på de tingene du er dårlig på. Jeg var ikke god før jeg var 15 år, før det spilte jeg ikke på de beste lagene. Hardt arbeid er det som må til. Alle er ikke Mikkel Hansen, man må finne sin egen vei, sier Viktor til slutt. 

Follo mot Kolstad avkast søndag 27. oktober klokken 18:00