Mikkel Vestli: «Vi klarer å lykkes fordi vi er en sammensveiset gjeng som spiller for hverandre» – Follo

Mikkel Vestli: «Vi klarer å lykkes fordi vi er en sammensveiset gjeng som spiller for hverandre»

Follo gjør seg klar til en storkamp kommende søndag når Kolstad kommer på besøk. Så langt i sesongen ligger Follo på en fin 5 plass med 4 seiere og 3 tap. En av spillerne som har gjort sine saker meget godt så langt er strekspiller Mikkel Vestli. Mikkel kom blant annet med på månedens lag i Rema 1000 ligaen i september. Vestli er en viktig brikke i Follos lag både offensivt og defensivt. 2003-modellen har så langt bidratt med hele 30 mål for laget fra Nordre Follo kommune.

Mikkel Vestli er opprinnelig fra vår samarbeidsklubb Kolbotn IL og Mikkel er nå inne i sin fjerde sesong i Follo-drakta. Han har hatt en imponerende utvikling igjennom årene i Follo og han var meget sentral i fjorårets opprykkssesong. I sist seriekamp i Rema 1000 ligaen mot Kristiansand ble Mikkel velfortjent kåret til Follos beste spiller. Redaksjonen i Follo Media blir ikke overrasket om Mikkel Vestli kommer med på flere utgaver av månedens lag i Rema 1000 ligaen.

Follo Media tok en prat med Mikkel før Kolstad kampen. 

Hva synes du om sesongen så langt?

-Jeg synes at det er mye å være stolt av. Vi har levert flere gode prestasjoner. Noen kamper kunne vi ha gjort det enda bedre og vi tenker som spillergruppe «ahh, vi kunne ha tatt flere poeng eller scoret flere mål». Det er faktisk en bra sak at vi ikke er helt fornøyd. Bra som et nyopprykket lag at vi har den innstillingen. 

-For egen del er jeg godt fornøyd med starten i eliteserien. Både for egen del og for lagets del føler jeg at vi har kommet godt i gang på eliteserienivå. Vi viser at vi er eliteseriespillere hele gjengen.

Hva synes du at er den største forskjellen mellom første divisjon og Rema 1000 ligaen?

-Den store forskjellen er at alle lagene vi møter er gode lag. Alle er lag er gode og alle spillerne er gode. I første divisjon vet man ikke helt hva man møter, bortsett fra Sandefjord som vi visste at var gode. De aller fleste kampene i eliteserien kan gå begge veier og det er veldig gøy. 

Hvordan er stemningen i Follo om dagen? 

-Det er veldig god stemning og et godt samhold. Vi har blitt en ordentlig bra gjeng. Vi klarer å lykkes fordi vi er en sammensveiset gjeng som spiller for hverandre. Det er et godt samhold i hele klubben. Både de lokale og gutta som kommer utenfra har et hjerte for laget og klubben. 

Hva syns du om vår neste motstander Kolstad? 

-Kolstad er det øverste nivået som det er mulig å få det i Norge. Kjempe kult å møte den beste klubben i Norge som spiller i Champions League og mange av spillerne er også på landslaget. Vi møter de som lever den drømmen som mange håndballspillere har. Det blir gøy å få bryne seg på Kolstad gutta. 

Hva tror du om kampen på søndag? 

-Jeg forventer fryktelig tøff motstand og det skal jo være det beste laget i serien. Mange gode spillere og det blir en fight. Vi kommer inn i en kamp der vi har ingenting å tape. Vi har alt å vinne og vi skal trøkke til. Kort og godt bare ha det gøy og spille god håndball. 

Hvorfor skal folk komme på tribunen på søndag? 

-For det første støtte Follo mot Norge sitt Champions League lag. Støtte oss gutta som møter det vanskeligste laget. Det blir helt sikkert en fet kamp med mye fart og god stemning. Jeg håper at så mange som mulig tar turen. Håndball er best live og jeg oppfordrer alle til å ta turen til Stil Arena. 

Hvilke tips og råd har du til unge spillere som vil bli gode håndballspillere?

-Det viktigste er at man spiller fordi det er gøy og at man er en del av et lagsmiljø. Å ha det gøy må være drivkraften. Kjør på så mye som mulig. Det er viktig å trene godt og samtidig få nok hvile og mat, avslutter Mikkel Vestli.

Follo mot Kolstad avkast klokken 18:00 søndag 27 oktober.