Disse lagene skal Follo HK kjempe mot i Lerøyserien – Follo

Disse lagene skal Follo HK kjempe mot i Lerøyserien

Follo var i en klasse for seg gjennom hele kvalifiseringen til Lerøy. Nå er det klart hvilke lag rekruttene møter i kampen om å bli Norges beste G18-lag. 

I år er det 18 lag som er kvalifisert til Lerøy. De er fordelt i to avdelinger. Follo er plassert i pulje A 01 og skal kjempe mot Nordstrand, Melhus, Åsane, Bjarg, Bryne, Fyllingen, Fjellhammer og Runar Elite.

– Avdelingsoppsettet ser helt ok ut for vår del. Med den nye modellen var vi garantert å få flere gode lag i samme avdeling som oss. Sammenlignet med tidligere sesonger får vi nå flere sluttspillslag i samme avdeling, samtidig som bunnivået i serien har hevet seg, sier trener Adrian Ark Saastad. 

Den første runden av Lerøyserien for Follo spilles 16. november på Bryne, hvor Follo møter vertslaget Bryne og Åsane. 

– Umiddelbart tenker vi at Åsane, Melhus, Nordstrand og Bryne er blant de tøffeste motstanderne, men av erfaring vet vi at avdelingsspillet alltid byr på noen overraskelser, sier Adrian.


Follo har hatt en imponerende sesong så langt. I kvalifiseringsrundene til Lerøyserien vant de alle sine fire kamper og tok en klar ledelse i sin pulje. I tillegg har laget gjort det godt i 2. divisjon, noe som lover godt foran møtene med de andre topplagene.

-Vi har god tro på at vi kan nå sluttspill, og det er også et klart mål for oss. Vi har vist et veldig fint nivå så langt denne sesongen, men er helt avhengig av at kulturen vår stadig blir bedre og vi øker kvaliteten på treningsukene våre så vi tar solide steg, både individuelt og kollektivt, sier Adrian. 


Lerøyserien spilles over fire runder, hvor den siste er en fellesrunde. De fire beste lagene fra pulje A 01 og A 02 kvalifiserer seg til sluttspillet. I pulje A 02 finner vi lagene Elverum, Nærbø, Charlottenlund, Haslum, Kolstad, Bækkelaget, Tromsø, LFH09 og HK-72 Sande.

Follo går inn i Lerøyserien med målsetningen om å utfordre de beste og vise at de hører hjemme i toppen av norsk ungdomshåndball. 

  1. runde 16. november- Follo møter Bryne og Åsane på Bryne
  2. runde 7. desember – hjemmerunde, der Follo tar imot Fjellhammer og Bjarg 
  3. runde 8. februar – Follo møter Fyllingen og Runar Elite i Bergen 
  4. Fellesrunde i Drammenshallen 28. – 30. mars