Follo HK er klare for Lerøy – Follo

Follo HK er klare for Lerøy

Follos rekrutter er klare for Lerøyserien etter to imponerende kvalifiseringshelger. Lag fra fire forskjellige landsdeler har forsøkt seg, men ingen var i nærheten av å bremse Follotoget. 146 mål på fire kamper er fasiten og bakover har målvaktene stengt kiosken.

Follo hadde gleden av å fullføre kvalifiseringen hjemme i Stil Arena. Etter seier over Tromsø lørdag var det trønderne fra Stjørdal HK som sto på motsatt side på søndag. Og som dagen i forveien startet Follo litt forsiktig. Etter halvspilt førsteomgang var lagene like langt, men sakte men sikkert festet Follogutta grepet, særlig takket være en strålende Mikkel Stensrud (07) i buret. Til pause var stillingen 17-11 til Follo, men publikum hadde mer i vente.

Unggutta fra Follo stormet ut av blokkene etter pause og det ble tidlig klart at spenningen kun lå i hvor stor seieren skulle bli. Akkurat som på lørdag ble det rullert på alle plasser og igjen er samtlige utespillere på scoringslista. Follos bredde er i ferd med å bli en enorm styrke for laget, og mot Stjørdal vinner de til slutt 38-20.

-Vi er i en egen klasse

Trener Adrian Ark Saastad kunne ikke vært mer fornøyd med lagets prestasjoner gjennom de to kavlifiseringshelgene.

– Vi gjennomfører nok en veldig god kvalifiseringshelg, to helt klare seire, pluss 36 i målforskjell, og er helt i en egen klasse gjennom hele kvalifiseringen, sier Adrian.

Han er spesielt fornøyd med det offensive, men påpeker at det fortsatt er rom for forbedringer i det defensive arbeidet.

-Vi viser ekstrem offensiv styrke gjennom alle matchene, skårer hele 146 mål på fire kamper, og legger mye av grunnlaget for dominansen der. Defensivt viser vi mye godt, men ser at vi både individuelt og kollektivt, skal ta store steg i denne delen av spillet fremover, sier han.

Kenneth Lien Andersen og Adrian Ark Saastad

Imponerende keeperspill

Både Mikkel Stensrud (07) og Oscar Anstensen (06) utmerket seg med flere fine redninger, og Mikkel ble kåret til banens beste.

-Jeg synes det var veldig gøy å bli BB i dag og kjente selv at jeg hadde en bra dag allerede tidlig i kampen. Vi fikk en litt treig start, men kom ganske kjapt inn i det litt utover i første omgang. Forsvaret ble bedre og det gjorde det mye lettere å ta de ballene bakover, sier Mikkel.

Mikkel Stensrud hadde mye å juble for.

Nå ser han frem til å møte de beste lagene i Norge når Lerøyserien kastes i gang.


-Målet er først og fremst å komme videre til sluttspillet, og så gjøre gode prestasjoner der. Jeg tror det blir bra for laget å møte matching fra hele landet, og føler vi på rekrutt har mye bra håndball å bidra med, sier en fornøyd Mikkel som gleder seg til den første runden i Lerøyserien 16.-17. november.

Første- og andreplassen i hver pulje er kvalifisert til Lerøyserien A. Disse lagene er kvalifisert til Lerøyserien A:

Nærbø, Bjarg. Nordstrand, Kolstad, Fjellhammer, Charlottenlund, HK-72 Sande, Fyllingen, Melhus, Bækkelaget, Haslum HK, Bryne, Åsane, LFH09, Follo og Tromsø.

  • Runde 1: 16.11. – 17.11.
  • Runde 2: 7.12. – 8.12.
  • Runde 3: 8.2. – 9.2.
  • Runde 4 (fellesrunde): 28.3 – 30.3.
  • Nasjonalt sluttspill: 9.5. – 11.5.

Se flere bilder fra kampen

Kampens beste for Stjørdal – William Lidal Jamne.
A-lagets Martin Søbye Fjelstad sto for utdelingen av kampens beste spillere
Kampens beste for Follo HK – Mikkel Stensrud