Sør mot nord i Stil Arena – Follo

Sør mot nord i Stil Arena

Første kamp i Lerøykvalifiseringens andre runde, ble en maktdemonstrasjon av Follo-rekruttene. Etter en litt rolig start, våknet Follos gutter og kjørte over gjestene fra Tromsø.

Både Follo og Tromsø stod med to seire på to kamper hittil i kvalifiseringen til Lerøyserien, da de møttes i Stil Arena lørdag formiddag.

Mats Borge (06) satte tonen for en morsom håndballkamp da han tricket inn en syvmeter etter bare 51 sekunder, men matchen startet relativt jevnt og etter seks minutter stod det 5-5 og lagene var like langt.

Da Mats Neverdal (06) økte til 6-5 og rett etter kriget på seg et gult kort viste han imidlertid de ca. 150 oppmøtte i hallen at «søringan» hadde til hensikt å ta regien selv i sin egen lekegrind, «fortet» Stil Arena. Follos ledelse økte jevnt og trutt og til pause ledet hjemmelaget 16-11.

-Vi kommer litt halvveis ut fra startblokkene, i hvert fall defensivt. Vi slipper inn 6 mål de første åtte minuttene.Det er ikke godt nok, men så får vi justert oss og da er vi veldig, veldig mye bedre, sier trener Adrian Ark Saastad etter kampen.

Fornøyd trenerduo – Kenneth Lien Andersen og Adrian Ark Saastad

Samtlige på scoringslista, nok en gang

Follos rekrutter har fått en knallbra start på årets sesong og før helgens kamper er gruppa ubeseiret i både 2. divisjon, juniorserien og Lerøykvalifiseringen. Mange trekker frem bredden i Follos lag og denne styrken ble tydelig også i dag. Hjemmelaget rullerte på alle plasser og i 2. omgang rykket de gradvis lenger og lenger fra et hardt kjempende Tromsø-lag.

Med 10 minutter igjen å spille var ledelsen økt til 10 mål og bare et par minutter senere ble det klart at de unge Follogutta nok en gang presterte å få samtlige utespillere på scoringslista. Dette har skjedd i flere av kampene denne sesongen, noe som virkelig understreker bredden i troppen. Kampen endte til slutt 33-19.

Kreativ forsvarskjempe ble banens beste for Follo

Mats Neverdal (06) ble utropt til banens beste for Follo. Med tre scoringer, flere assist og en rå forsvarsmentalitet var han en av de som sto frem i kampen.

-Denne kampen passet veldig bra til hvordan jeg spiller. Jeg kunne sette trykk i angrep og spille opp de andre og noen ganger gå på mål selv. Vi er mye mer fysiske enn Tromsø så det passer veldig bra hvordan vi spiller iforsvar også, sier Mats. Han trekker også frem bredden i troppen til Follo som et stort fortrinn.

-Siden vi har så stor tropp, fikk vi holdt tempo oppe gjennom hele kampen. Tromsø ble slitne fordi de ikke hadde like mange spillere å bytte med, mens vi hadde mange friske ben, sier han.

Søndag avsluttes kvalifiseringen for Follos del når de møter Stjørdal HK klokken 12:30. Kom og støtt gutta, håndball er best i hall!