Thomas Stenersen: «Vi gleder oss til å spille mot Halden med mange på tribunen» – Follo

Thomas Stenersen: «Vi gleder oss til å spille mot Halden med mange på tribunen»

I søndagens kamp mellom Follo og Halden blir det flere tidligere lagkamerater som møter hverandre. Foran årets sesong kom venstreback Thomas Stenersen fra Halden til Follo. For yngste bror Stenersen var ikke Follo-miljøet helt ukjent ettersom storebror og keeper Jonas Stenersen har voktet målet for Follo samt samarbeidsklubbene Ski og Siggerud. I tillegg har Jonas i likhet med Thomas spilt for Halden. Thomas har kommet godt i gang i sin nye klubb og han har allerede vist fram noen av sine styrker som Follo kommer til å få stor glede av utover sesongen. Yngstebror Stenersen er svært vanskelig å stoppe for motstanderne når den storvokste Rygge-gutten kommer i fart fra sin venstreback posisjon. I tillegg er Thomas en viktig brikke i Follo forsvarsspill. Stenersen har flere aldersbestemte landskamper for Norge opp igjennom årene. 

I Halden spilte Thomas blant annet sammen med kantspiller Isak Sanderød-Bakkerud. Isak og Thomas har spilt sammen i mange år helt siden de var sammen i barndomsklubben Rygge. Kompisene gikk også samtidig til eliteserieklubben Halden. I tillegg så har duoen også spilt sammen med flagget på brystet for Norge på aldersbestemte landslag. 

I et måls tapet borte i Halden Arena sist søndag var første gang Thomas møtte Halden som Follo spiller. Sist søndag var det NM-kamp, kommende søndag 6. oktober venter en ny kamp mot Halden denne gangen er det en kamp i eliteserien bedre kjent som Rema 1000 ligaen som gjelder. 

Follo Media tok en prat med Thomas Stenersen i forkant av at Halden kommer på besøk.

Hvordan har de 4 første månedene vært så langt i Follo? 

-Det har vært veldig bra synes jeg. Jeg føler at jeg passer bra inn i gruppa. Vi har veldig gode treninger og det er god konkurranse om plassene. Spillemessig synes jeg at vi som lag har kommet greit i gang. Vi har vist at vi har et høyt toppnivå og et lavt bunnnivå så langt. Jeg er helt sikker på at det siste blir bedre utover sesongen og at vi skal prestere jevnt bra.

Hvordan var det å spille mot Halden for første gang sist søndag i NM-kampen?

-Det var litt rart egentlig. Jeg tenkte helt ærlig ikke så mye på det før kampen var i gang. Det var jo en vanlig kamp. Ekstra spesielt å spille mot Isak (Bakkerud). Vi har fulgt hverandre helt siden vi var i Rygge sammen og vi er gode kompiser. Så akkurat det var litt ekstra spesielt for meg. Det var ikke så mange meldinger i forkant mellom oss om kampen. Jeg prater jo ofte med Isak og vi har alltid en god tone selvom vi spiller mot hverandre nå

Hva tror du om kommende kamp i Stil Arena? 

-Jeg har veldig tro på at vi kan ta den kampen. Vi var under pari i første omgang borte mot Halden. Hjemme i Stil Arena skal vi opp det nivået vi kan og viste i andre omgang mot Halden og i hjemmekampene mot Nærbø og Haslum. Jeg har tro på at vi kan ta det på søndag. Vi har mange spillere som kan gjøre en god jobb utpå banen. Vi kan spille med høyt tempo og vi har mange som kan bidra. Det er en fordel for oss i Follo om vi kan få til en kamp med høyt tempo.

Hvorfor skal publikum komme på «kampen for Follo» på søndag?

-Publikum kan forvente seg en god og jevn kamp med mange gode spillere ute på banen. Det er gratis inngang til en eliteseriekamp. Det er mange gode unggutter på Follo og med ekstra support på tribunen skal vi få til trøkk og bra spill på banen. Vi gleder oss til å spille mot Halden med mange på tribunen. 

Håndball er alltid best live i en håndballhall. Ta turen til Stil Arena på søndag klokken 18:00 for å se oppgjøret mellom Follo og Halden i Rema 1000 ligaen. Det er gratis inngang for publikum.