Unggutta kriget seg til seier mot Kolbotn i Folloderby – Follo

Unggutta kriget seg til seier mot Kolbotn i Folloderby

Som seg hør og bør ble det en spennende kamp da Follos rekrutter tok den korte turen til Sofiemyrhallen torsdag kveld. Folloderbyet i 2. divisjon hadde tydeligvis vekket interessen nord i kommunen og om lag 150 tilskuere hadde tatt turen i hallen.

Det var mange «kamper i kampen» i Sofiemyrhallen denne kvelden. For de hvitkledde mønstret nemlig gamle Follospillere og ikke minst tidligere lagkamerater for en del av Follogutta. Og Kolbotn leverte varene, under kyndig ledelse av Eivind Åsheim og tidligere Follo-målvakt Erlend Tytingvåg. Sistnevnte for anledningen antrukket i en kledelig overtrekksjakke med Follologo.

Hlini Snær Birgisson mot tidligere Follo-spiller Christophe Bankson – Foto: Geir Åge Nysveen, Kolbotn Håndball

-Kolbotns rutinerte menn får matchen inn i sitt spor ganske raskt. Så er det som skjer, sakte men sikkert utover i kampen,veldig imponerende. De unge Follo-gutta spiller godt, kombinerer taktisk kompetanse med høyt tempo og tar saktemen sikkert over styringen på kampen, sier trener Adrian Ark Saastad.

Det unge Follolaget tok styringen fra start og ledet både 1-0 og 2-1 før Kolbotns noe mer rutinerte mannskap tok over regien. Halvveis i omgangen var hjemmelaget foran med fire mål og selv om Follo nærmet seg i perioder, tok lagene pause på stillingen 15-11 til Kolbotn.

2. omgang starter der den første sluttet. Follo jaget, men Kolbotn holdt stand. På det meste ledet hjemmelaget med fem mål, men de rødkledde ga seg ikke. Bakover begynte forsvaret å sitte og målvakt Oscar Anstensen hadde viktige redninger. Fremover på banen ble det skapt flere sjanser og i opphentingen sto høyrekant Hlini Snær Birgisson frem med hele åtte scoringer i 2. omgang.

– De unge Follo-gutta spiller godt, kombinerer taktisk kompetanse med høyt tempo og tar sakte men sikkert over styringen på kampen. Når kampen går inn i den avgjørende fasen er gutta våre fulle av krefter og energi, og er krystallklare på hvilke taktiske grep som må til for å dra i land seieren, sier Adrian.

Kolbotn tok timeout da ledelsen hadde skrumpet inn til to mål halvveis i omgangen, og igjen på stillingen 25-25, men Follotoget lot seg ikke stoppe denne kvelden. Kampen endte 25-27 i favør Follo 2 og våre rekrutter står dermed med fire av fire i 2. divisjon.

-Seier i lokaloppgjør i 2. divisjon er alltid deilig, men spesielt imponerende og gøy er det når det gjøres med utelukkende 06- og 07-gutter som fortsatt er ganske ferske på nivået. Våre unge gutter imponerer stadig, sier en fornøyd Adrian.

Preben Berg Salomonsen mot tidligere Follo-spiller Magnus Rein Schønfeldt – Foto: Geir Åge Nysveen, Kolbotn Håndball

Se flere bilder fra kampen – Foto: Geir Åge Nysveen, Kolbotn Håndball

Tidligere Follo HK-spillere på Kolbotn Sondre Muri Indset, Christophe Bankson, Erlend Tytingvåg, Marius Halvorsen, Martin Fjelstad, Simen Skjerven Petersen og Magnus Rein Schønfeldt. Utover dette spilte Matias Morales Henriksen, Jørgen Kihlman, Ola Storaas Næss og Sverre Langleite Sagmo

Tidligere Kolbotn-spillere på Follo HK – Mats Borge, Magnus Tellefsen, Une August Trøstheim Amundsen, Oscar Anstensen, Marius Åberge og Gabriel de La Fuente Lyngstad. I tillegg spilte Mats Bystrøm, Isak Finstad, Fredrik Wilhelm Østbø Faksum, Preben Berg Salomonsen, Wille Magnusson, Mikkel Pettersen Roald, Hlini Snær Birgisson og Kristian Nikolay Abelsen