Follo-rekruttene jakter kvalifisering til Lerøyserien – Follo

Follo-rekruttene jakter kvalifisering til Lerøyserien

Denne helgen reiser Follo-rekruttene til Stjørdal i Trøndelag for å kvalifisere seg til den prestisjetunge Lerøyserien. I den første kvalifiseringsrunden venter motstanderne ROS og Bjørnar.

For håndballspillere i aldersklassen 18 til 19 år er det lite som kan måle seg med Lerøyserien. Dette regnes som Norgesmesterskapet for spillere i 18 årsklassen.Kvaliken i år går over to helger. Våre gutter møter Bjørnar og ROS på lørdag 14. september i Stjørdal og Tromsø og Stjørdal HK hjemme i Stil Arena 12.-13. oktober.

Trener Adrian Ark Saastad forteller at stemningen i laget er svært god etter en solid start på sesongen. Etter to veldig gode prestasjoner i 2. divisjon, da de vant over Linderud/Linje 5 og Spjelkavik, er både godfølelsen og optimismen absolutt til stede hos gutta. -Til og med litt i overkant på enkelte økter, sier Adrian med et smil. 

-Det har vært gode kamper, med pluss 18 i målforskjell i de to første tellende kampene. Det gir trygghet knyttet til at vi har hatt god progresjon i spillet vårt gjennom oppkjøringen, sier Adrian.  

Han understreker likevel at det er rom for forbedring. 

-Vi merker at tryggheten «tar oss litt» i enkelte sekvenser på treningene, og at vi som gruppe fortsatt må jobbe med kulturen slik at fokus på utvikling alltid er på topp, sier Adrian. 

Forventer to tøffe kamper 

Follos 07-gutter har spilt litt mot Bjørnar tidligere, og Follo har møtt ROS et par ganger det siste halvåret men da stilte ROS med flere spillere født i 2005. 

– Jeg forventer to tøffe kamper hvor mye står på spill, men jeg håper vi får se et Follo-lag som er utrolig skarpe i vårt spill, og som elsker anledningen de står i, nemlig tellende kamper hvor vi skal vise at vi hører hjemme blant de beste i landet, avslutter Adrian. 

Kvalifisering over to helger og Lerøyserien deles i to

47 guttelag er påmeldt i årets Lerøy kvalifisering. Nytt av året i Lerøyserien er at kvalifiseringen spilles som en mini-serie over to helger. Første kvalifiseringsrunde er denne helgen og andre kvalifiseringshelg er 12. til 13. oktober. Follo er i pulje 8 sammen med lagene ROS, Bjørnar, Tromsø og Stjørdal. Stjørdal er arrangør for pulje 8 i den første helgen og Follo den andre. Etter mini-serien går de to beste lagene i hver kvalifiseringspulje videre til Lerøyserien A. Lag nummer 3 går videre til Lerøyserien B. Modellen med to Lerøyserier er også nytt av året og gjennomføres kun i gutteklassen.