DETTE VAR STRÅLENDE! – Follo
Magnus Jøndal

DETTE VAR STRÅLENDE!

Det var aldri noen tvil. Follo Håndball tok initiativet fra start og dominerte lokaloppgjøret. Hjemmelaget ledet 14-8 til pause og vant til slutt 31-21! Et solid 3-2-1 forsvar og en god Blaz Voncina i mål, var avgjørende for sluttresultatet.

Follo Håndball har ofte kommet bak fra start av. I forkant av møtet med BSK/NIF endret man litt på inngangen til kampen. Det var lagt inn en ekstra trening og spillerne hadde kortere tid sammen før kampstart. Vanskelig å si om dette var årsaken til den gode starten, men uansett var det godt å se at gutta var 100 % skrudd på. Follo ledet 6-3 etter 10 minutter og hadde god kontroll de første 30 minuttene.

BSK/NIF kom ut av garderoben med en mer offensiv forsvarsformasjon i andre omgangen. Etter drøyt 5 minutter var ledelsen halvert til 3 mål, men så sa Follo takk for følget. I løpet av kun 5 minutter økte ledelsen fra 16-13 til 21-13. Strålende forsvarsspill ga noen enkle mål og dermed var kampen avgjort.

Det var mange gode prestasjoner. Blaz Voncina er uten tvil en fantastisk god keeper. Det er en nytelse å se hvordan han gang på gang gjør gode valg og får keeperarbeidet til å se enkelt ut. Han hadde blant annet en fantastisk redning i første omgang når BSK/NIF snappet ballen og kom alene mot Blaz. Han fulgte spillerens bevegelse og reddet «enkelt» med foten oppe i krysset!

Magnus Jøndal fortsatte å prestere på øverste nivå. Etter to gode landskamper mot Tyrkia og Litauen scoret han 8 mål på 8 forsøk. Henrik Flack var bedre enn vi har sett på lenge, Vasja lekte til tider med BSK/NIF forsvaret og unggutten Henrik Bielenberg scoret 2 viktige mål i første omgang.

Det var også gledelig at publikum hadde funnet veien tilbake til Follotrykk Arena. 944 tilskuere er årsbeste og da passet det godt at Follogutta bød på topp underholdning. Nå venter to bortekamper i løpet av en uke. Først Viking på onsdag og så Haugaland på søndag. Begge lagene står uten seier så langt, så det bør absolutt være mulig med fire poeng. Da blir det veldig gøy med hjemmekamper mot Arendal og Drammen 25. og 28. november.

Follo Håndball: Bjørn Olav Raasok, Blaz Voncina, Håvard Åsheim, Alexander Ørjevik Westby, Kyrre Vegard Johannesen 4, Vasja Furlan 4, Magnus Jøndal 8 (2), Mihael Gorensek 2, Benjamin Nordby 2, Sander Thorbjørnsen, Henrik Flack 5, Henrik Bielenberg 2, Stian Gabrielsen, Steffen Berg Løkkebø 4 (3).