Follo til topps i Sverige! – Follo

Follo til topps i Sverige!

G18 deltok i helgen 3.-5.september i Kortedala cup i Gøteborg. Vi dro nedover med 2 lag, for å sikre alle gutta mest mulig spilletid, og en mulighet til å vise seg frem. Gutta ble fordelt på Follo Rød og Follo Blå.

På lørdag var det innledende puljespill med 3 kamper for Rød, og 4 kamper for Blå. Gutta viste fantastisk innsats, og vant 6 av 7 kamper til sammen, og begge lag ble dermed puljevinnere. Lagene bød på meget god håndball, og en fantastisk arbeidsmoral.

Søndag var det semifinaler på morgenen, der Rød møtte HK Aranäs, som i fjor var i sluttspillet i SM og etter sigende vant. De stilte bl.a med tre spillere på nærmere 2 meter. Alle gutta kjempet hardt gjennom hele kampen, men måtte til slutt gi tapt for en bedre motstander med 13-21. Men de viste en arbeidsmoral gjennom hele kampen, selv når kampen var tapt, som de skal ha ros for, og som er gull verdt å ta med seg videre i sesongen.

Blå møtte Kungälvs HK, som slo Rød med et mål i puljespillet. Etter en litt rotete kamp, med meget svake dommere, klarte vi å ri i land en 16-13 seier. Meget sterkt, da vi spilte store deler av 2.omgang med en spiller mindre på banen, pga en meget merkelig linje på dømminga av dommerne.

Finalen mellom Follo Blå og AK Aranäs, ble en oppvisning av Follogutta. Seiersvante svensker ble utspilt, og måtte tidlig legge om forsvaret sitt. I angrep klarte de heller ikke å finne ut av vårt forsvar, og Arya sto sin beste kamp i målet gjennom turneringen i finalen. Vi ledet 9-6 til pause, og i 2.omgang slapp vi inn kun 2 mål på 15 minutter, og kunne juble for en fortjent 17-8 seier.

En helg i Gøteborg, der vi står igjen med en 1. og en 3. plass er meget gledelig. Finaleseieren tilhører alle sammen, da vi er en treningsgruppe som jobber sammen for å utvikle oss. Slike resultater kommer kun gjennom et godt treningsmiljø, der alle møter opp med en innstilling om at vi skal bli bedre. Grattis til alle gutta og apparatet rundt laget.

Vi vil også rette en stor takk til Ove og Viil for den jobben de gjorde i helgen for å legge ting til rette for oss og gutta. Også en stor takk til alle foreldre som stilte opp og jobbet under Kempa Cup i helgen slik at vi fikk dratt til Gøteborg.