Fantastisk stemning og fortsatt ubeseiret! – Follo
Henrik Bielenberg

Fantastisk stemning og fortsatt ubeseiret!

Revansje for tapet i cupen, fortsatt ubeseiret i 1. divisjon og stor stemning i Follotrykk Arena! Stort bedre blir det ikke for oss som har hjertet plassert i Follo Håndball. I dag var Follo betydelig bedre enn Falk Horten. Forsvars- og målvaktsspillet var av topp klasse, og Falk slet med å spille seg frem til gode scoringsmuligheter. Når de hadde muligheten stod Leonardo Vial ofte i veien. Leonardo fikk nok en gang bestemannspremien fra Rema 1000, vel fortjent!

Når sluttsignalet kom viste tavla 27-21 til Follo. Kampen var i realiteten avgjort halvveis ut i andre omgang, og Follo kunne cruise inn til komfortabel seks måls seier. Kampen var jevn i første omgang. Lagene fulgte hverandre frem til 7-7, før Follo kom to mål foran. Til pause ledet Follo 11-9. I andre omgang var Follo overlegne. I løpet av 10 minutter hadde ledelsen økt til 18-11, og seieren var aldri truet.

Det er tydelig at Follo er i utvikling. For en drøy måned siden scoret Falk 34 mål i Follotrykk Arena. Da fungerte forsvarsspillet dårlig og Falks strekspiller scoret hele 14 mål. Nå fungerer samhandlingen i 3-2-1 forsvaret mye bedre. Falk ble låst opp gang på gang, og det var tydelig å se at frustrasjonen ble større og større.

Fremover har vi fortsatt en del å gå på, men det er fremgang å se her også. Spillerne er tryggere og tør i større grad å vente på at den gode muligheten kommer. I dag var Espen Røhmer tilbake slik vi ønsker å se ham. Han var tydelig skuffet etter forrige ukes kamp mot Sandefjord, men i dag hadde han virkelig grunn til å smile. Han scoret 5 mål og var motoren i angrepsspillet. Oskar Olafsson har slitt lit den siste tiden. Derfor var det gøy å se at han kom inn i andre halvlek og banket inn to flotte mål.

Så må vi selvfølgelig skryte av Leonardo i mål. Han står fantastisk og byr på seg selv. Hans entusiasme gir viktig energi til laget og bidrar til at publikum får tenning. I dag var stemningen i hallen fantastisk og i overkant av 700 tilskuere er gledelig. En stor takk til våre speakere, Ricardo Dominguez og Magnus Gulliksen som gjør en super jobb.

Nå kan Follo Håndball reise til Stavanger neste helg og møte Viking uten press. Viking på bortebane er en av de tøffeste oppgavene Follo får denne sesongen. Viking tapte i kveld for Sandefjord. Det passer selvfølgelig oss meget bra. To tapte poeng og økt press på å vinne hjemme mot Follo Håndball.

Follo HK: Leonardo Vial Tercariol, Erik Horgen – Henrik Bielenberg 3, Stian Gabrielsen 5 (1), Aksel Horgen 4 (1), Ales Silva 3, Chris Abolade 2, Oskar Olafsson 2, Espen Røhmer 5, Benjamin Herseth 3, Stein Olav Johannessen, Benjamin Hallgren, Kjell André Hardy, Kristoffer Jakobsen.

Her kan du lese hva ØB skriver om kampen.