Takk for kampen! – Follo
Tobias Rostad Hansen, Andreas Pihl, Sander Smestad, Sivert Jonson Tryggestad og Andreas Tveit Sesongen 2023/24

Takk for kampen!

Sesongens siste kamp for a-laget markerer også at enkelte av spillerne går ut av troppen. Denne gangen er det et farvel og på gjensyn med 5 spillere. 

Hovedtrener Lukas Karlsson sa følgende før kampen mot Ryger Stavanger den 13. april når han skulle kommentere på hvordan det er å si farvel til spillere: 

«Det er vemodig med spillere som skal forlate oss uansett om de skal legge opp eller gå til andre klubber. Det er ikke noe man vender seg til enkelt. Jeg vil si at det er en spesiell følelse. Vi treffes jo nesten hver eneste dag og flere av de har vært her i flere sesonger» 

«Hadde jeg vært en gammeldags trener hadde jeg kanskje bare sett på de som spillere som kommer og går. Jeg ser de ikke bare som spillere, men også som mennesker. Det er fine gutter man bryr seg om. Håper å se flere av de i hallen framover, ihvertfall de som bor i nærheten»

Alle spillerne ble takket av på Follo HKs opprykksbankett og de fikk ytterligere en velfortjent hyllest på Follo HKs sponsorcup sist helg.

 

Geir Thomas Fossum, Tobias Rostad Hansen, Andreas Pihl, Sander Smestad, Andreas Tveit, Sivert Jonson Tryggestad og Tor Solstad under Follo HK Sponsorcup 2024

Sivert Tryggestad i Follo HK fra sesongen 20/21

Sivert kom til Follo HK fra vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball og fikk sin debut i sesong 2020/2021. Under sine sesonger i Follo fikk den talentfulle målvakten 84 kamper og 3 langskudd som endte med scoring. 

Hvordan vil du beskrive din tid i Follo HK? 

«Jeg har hatt en meget god tid. Startet i Follo som relativt ung. Jeg føler at jeg har hatt en veldig fin utviklingskurve i Follo. En fin arena der jeg har fått muligheten til å teste meg mot eldre spillere opp igjennom årene. Og jeg har fått tid til å modne sammen med flinke trenere og gode lagkamerater» 

«Av spesielle kamper vil jeg trekke fram kampene mot Melhus og Grenland fra i år der jeg følte at jeg spilte bra og vi dro i land en seier i begge to. Og så klart bortekampen mot Sandefjord i fjor var bra for egen del og jeg mener at vi dro i land seieren der også» 

«Opprykket i år er et spesielt minne og Lerøy gullet et ekstra bra minne. Jeg var med på å vinne Lerøy gull med mange kamerater jeg har vokst opp med. Det var en god følelse»  

Sivert Jonson Tryggestad – Sesongen 2020/21 – 2021/22 – 2022/23 – 2023-24

Hva skal du gjøre nå da, Sivert? 

«Nå skal jeg trene med Follo ut mai. Så blir det en pendlertilværelse til Sandefjord i juni for å trene med Runar. Deretter blir det sommerferie i juli før oppkjøringen starter i august» 

«Jeg planlegger å flytte til Sandefjord en gang i juli. Jeg har signert for 2 år med Runar og jeg skal studere digital markedsføring ved siden av håndballen» 

Jeg var med på å vinne Lerøy gull med mange kamerater jeg har vokst opp med. Det var en god følelse

Sivert Jonson Tryggestad

Andreas Tveit i Follo fra sesongen 22/23

Andreas Tveit kom til Follo HK fra vår samarbeidsklubb Langhus IL. Etter debuten på rekruttlaget i sesongen 2022/2023 har høyrevingen notert seg for 86 kamper totalt i Follo drakt og 204 mål. Andreas ble kåret til Årets spiller for Follo Rekrutt sesongen 2022/2023. 

Hvordan vil du beskrive din tid i Follo HK? 

«En fin og lærerik tid. Et godt sosialt miljø der jeg har fått en veldig god håndballmessig utvikling» 

«Veldig gøy med opprykket i år synes jeg. I tillegg var det første året på rekrutt veldig bra og gøy. Vi gjorde det veldig bra og vi hadde en utrolig selvtillit som lag. Det var en følelse av at vi kunne vinne absolutt alle kamper» 

«Lerøymedalje i fjor og opprykket i år er de to beste sportslige minnene» 

Hva skal du gjøre nå da, Andreas? 

«Nå skal jeg bytte lag til Halden Elite og jeg skal jobbe ved siden av. Jeg planlegger et håndball år der jeg skal legge all energi i håndballen for å få en fin utvikling. I løpet av det kommende året skal jeg også vurdere hva jeg har lyst til å studere» 

«Foreløpig skal jeg ikke flytte til Halden, men jeg skal sammen med noen nye lagkamerater få til en kjøreordning. Jeg vil i hvertfall starte opp med en sånn løsning så skal jeg vurdere det opp imot det å flytte til Halden etterhvert»

Veldig gøy med opprykket i år synes jeg. I tillegg var det første året på rekrutt veldig bra og gøy. Vi gjorde det veldig bra og vi hadde en utrolig selvtillit som lag. Det var en følelse av at vi kunne vinne absolutt alle kamper

Andreas Tveit

Tobias Rostad Hansen i Follo fra sesongen 22/23 

Tobias kom til Follo fra Ski IL Håndball. Han spilte for Rolvsøy og Sarpsborg før han kom til Ski IL Håndball og deretter Follo HK. Under sine to sesonger i Follo Håndball har bakspilleren notert seg for totalt 75 kamper og 110 scoringer i Follo drakt. 

Hvordan vil du beskrive din tid i Follo HK? 

«En perfekt tid sammen med blant annet kompiser fra Ski Håndball. Vi ble en veldig fin gjeng i Follo. Det har vært et privilegie å få komme på trening hver eneste dag for å trene med en kompisgjeng. I Follo er det ingen klikker eller mindre grupperinger. Det var en stor samlet kompisgjeng som var på bot-tur sammen til Marbella nå i mai» 

«Opprykket og Lerøygullet har vært gode minner. Av kamper husker jeg veldig godt bortekampen mot Nærbø i Lerøyserien»

Hva skal du gjøre nå da, Tobias? 

«Jeg skal spille for Nordstrand neste sesong og jeg er allerede i gang der. I tillegg fortsetter jeg på studier ved Oslo Met. Planlegger å flytte til Oslo. Men akkurat nå er jeg ferdig med det første året med studier og nå er det sommerferie»

 

Det har vært et privilegie å få komme på trening hver eneste dag for å trene med en kompisgjeng

Tobias Rostad Hansen
Even Jacob Ungersness – Tobias Rostad Hansen

Andreas Pihl i Follo fra sesongen 22/23 

Andreas Pihl kom til klubben i sesongen 2022/2023. Follo HK hadde spilt 4 kamper før Andreas kom inn sesongenstarten. Debutkampen var mot mot Nordstrand. Innen Andreas kom til Follo HK var han i den danske klubben Ajax København. Han har spilt 48 kamper for Follo HK og har notert seg for 139 mål i statistikken. Andreas ble kåret til Årets Bad Boy og Årets Lagspiller i Follo HK for sesongen 2023/2024. 

Hvordan vil du beskrive din tid i Follo HK? 

«Veldig positivt og vi har hatt suksess. I den første sesongen var det litt usikkerhet og ustabilitet. Dette året har vært en dans hele veien. En seier over Runar var for meg årets høydepunkt»

«Jeg har nyt hvert eneste sekund. Ledelsen har sett oss spillerne. Gøy å komme på hver eneste trening for å treffe lagkamerater, trenere og alle rundt» 

«Veldig stolt og glad for min tid i Follo håndball. Kommer til å se tilbake på min tid i klubben med stolte briller. Jeg skal komme i Stil Arena for se kamper kommende sesong. Godt å se klubben som et nyopprykket lag til Rema 1000 serien» 

Hva skal du gjøre nå da Andreas? 

«Jeg skal nyte tiden med familien, jeg skal få tid til å spise aftensmat med familien og bruke tid med Alfred (Andreas sin sønn). Jeg skal også fokusere mer på jobben og videreutdanne meg. Jeg jobber som lærer ved en spesial skole som jeg trives veldig godt med og jeg synes at det er interessant med spesial pedagogikk»

Veldig stolt og glad for min tid i Follo håndball. Kommer til å se tilbake på min tid i klubben med stolte briller. Jeg skal komme i Stil Arena for se kamper kommende sesong. Godt å se klubben som et nyopprykket lag til Rema 1000 serien

Andreas Pihl
Andreas Pihl

Sander Smestad i Follo fra sesongen 16/17 

Smestad har spilt for Follo i hele 8 sesonger. Sander kom til Follo fra vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball. Han har gjort sine saker meget godt fra sin posisjon på venstre back og satt sitt preg på Follo i løpet av de sesongene han har vært med. En god toveis spiller som vi har vært glade for å ha i Follo HK. 

På sine 8 sesonger i Follo HK har han notert seg for 140 kamper og 407 mål. Sander ble kåret til årets spiller i Follo HK sesongen 2017/2018. 

Hvordan vil du beskrive din tid i Follo HK? 

«Det har vært en fantastisk kul reise og mange minner jeg aldri vil glemme. Follo har vært en fin klubb å bli bedre i. Jeg har fått mye tillit opp igjennom årene. Underveis har jeg hatt muligheten til å spille andre steder enn Follo, men jeg har trivdes veldig godt med mine kamerater i klubben» 

«Av gode minner var den første sesongen vi rykket opp helt sjuk. Året etter med NM gull for gutter 20 var også en god opplevelse. Og så er jo så klart årets opprykk et veldig godt minne» 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Takk-for-kampen-Sander-Smestad-copy.jpg
Sander Smestad sesongen 2016/17 – 2017/18 – 2018/19 – 2019/20 – 2020/21 – 2021/22 – 2022/23 – 2023/24 – Foto: Tor Solstad

Hva skal du gjøre nå da Sander? 

«Det blir litt nok mer jobb framover og litt mer fritid. Håper på å få litt mer tid til jakt, både småvilt og storvilt. Jeg vurderer etterhvert kanskje å få en hund, men ikke akkurat nå» 

«Jeg skal følge Liverpool litt tettere enn jeg har hatt muligheten til tidligere, det blir spennende. Jeg hadde ikke planlagt å spille håndball med det første, skal nyte fritiden litt mer først» 

Av gode minner var den første sesongen vi rykket opp helt sjuk. Året etter med NM gull for gutter 20 var også en god opplevelse. Og så er jo så klart årets opprykk et veldig godt minne

Sander Smestad
Sander Smestad

Follo Media ønsker våre gutter masse lykke til videre og vi håper å se dere alle i Stil Arena kommende sesong!