Axel Reimblad har signert til 2027 – Follo

Axel Reimblad har signert til 2027

Follo HKs fysiske trener Axel Reimblad har forlenget sitt engasjement til 2027. Axel kom inn i rollen som fysisk trener og medisinsk ansvarlig i Follo HK fra 2018/2019 sesongen. Han var også involvert litt rundt a-laget sesongen før også, men på fast basis fra 2018/2019.

Axel jobber på Plexusklinkikken i tillegg til rollen som fysisk trener for Follo HK. Axel har også vært med rundt Follo HK Damer siden 2016 hele veien fra 2 divisjon, via 1 divisjon til Rema 1000 ligaen.

Axel Reimblad

Fra Huskvarna til Ski

Follos fysiske trener er opprinnelig fra byen Huskvarna i Sverige lokalisert rett ved Jönköping som ligger ved sydenden til innsjøen Vättern. Axel kom til Norge for snart 17 år siden og begynte å jobbe på et treningssenter i Norge når han var 20-21 år gammel. Først tok han en utdannelse som personlig trener og deretter bygde han på med utdannelse innen ernæring. I 2016 begynte Axel på sin utdannelse som osteopat og idag jobber han som sagt ved Plexusklinikken i Ski.

I sin egen idrettskarriere spilte Axel ishockey. Han spilte i den svenske storklubben HV71 fram til junior (u20) og fikk også med seg en sesong i 1. divisjon. Når han kom til Ski fortsatte han med ishockey på hobbybasis noe han gjorde i hele 6 år.

Privat er Axel bosatt i Ski sammen med samboer Tilde Alræk som forøvrig er en viktig spiller og lagkaptein for Follo HK Damer.

Axel gleder seg til kommende sesong og en ny hverdag i Rema 1000 ligaen

Hva synes du om årets sesong?

«Kan ikke klage på noe som helst med opprykket og ubeseiret i seriespillet. Det har vært veldig bra. Vi hadde også store muligheter mot Halden i NM og hadde vi vunnet den kampen hadde vi ikke vært så langt unna en plass i Final 8 helgen»

«Fra mitt ståsted som fysisk trener og osteopat så har vi hatt lite skader. Kun med unntak av Sander Lothe med korsbånd og Viktor (Warrer) ute i begynnelsen av sesongen. Om vi skal ha framgang på banen må vi treffe på balansen og rett belastning. Om vi ikke trener hardt nok vinner vi ikke kamper, men om vi har for tøff belastning og får mange skader vinner vi ihvertfall ikke kamper. Det handler om å lykkes med en treningsgruppe og rett belastning»

Det virker som at dere har et bra trener team i Follo HK. Hva synes du om teamet?

«Fantastisk bra vil jeg si. Jeg skal absolutt ikke klage på andre trenerteam jeg har vært en del av, men nå er det nå er det et veldig bra team. Ekstremt sjelden vi er helt uenige i trenerteamet. Samtidig får alle spille inn sine tanker også over på andres ansvarsområder. Det er god kompetanse i teamet. Vi har god og stor tillit til hverandre og samsyn i mange saker. Vi er trygge på hverandre»

«Som trenerteam og spillergruppe jakter vi alltid på områder hvor vi kan blir bedre. Både gruppa og klubben vil opp og frem. Vi kan ikke sitte å være fornøyd, vi må jakte på forbedringer»

Axel Reimblad

Hva tror du om neste sesong?

«Det blir utrolig morsomt og måle krefter med lagene i Rema 1000 ligaen. Vi har vist at vi har klart oss godt mot Rema 1000 lagene vi har møtt i NM. Vi skal være enda bedre rustet til neste år. Det er noen lag på toppen er veldig gode, men vi skal bite godt i fra oss. Vi kan overraske i neste års eliteserie. Dette er utrolig morsomt og utrolig givende å holde på med. Denne gangen er både klubben og laget klar for eliteserien. Vi er bedre rustet denne gangen»

Hvordan er det å få våre nye spillere inn i vår treningskultur og klubbkultur?

«De retter seg inn fort. De som kommer inn nå har spilt mye håndball før på høyt nivå er å vant med en treningskultur. Vi har en eksisterende og god treningsgruppe som har erfaring og vet hva vi vil få til i klubben vår. De bidrar til å få de nye på plass. Vi er veldig fornøyd med de nye som kommer inn. For egen del handler det om å bygge relasjon med de nye spillerne og lære de å kjenne»

Blir det noen endringer i det fysisk opplegg foran kommende sesong?

«Jeg vil si at alt er litt under utvikling. Vi og jeg tror som sagt at alt kan bli bedre og utvikles videre. Men samtidig vil det være mye likt som ifjor. Vi er nå inne i en periode med fokus på å bygge fysikk både med og uten ball. Så vil vi i perioder jobbe med forskjellig fokusområder som vi ønsker å forbedre oss på både som lag og som enkeltindivider»

«I kommende sesong skal vi være enda tettere på utøverne og over tid vil vi være enda mer pirkete på viktige detaljer. Det er jo individuelle forskjeller mellom spillerne som man må ta hensyn til i treningsarbeidet som skal gjøres. Vi tror at vi kan heve samtlige spillere minst et par-tre prosent»

Hva tenker du om egen kontraktsforlengelse?

«Jeg er veldig fornøyd og trives veldig godt i klubben, med spillerne, trenerteamet og alle frivillige rundt. Alltid trist at noen spillere går ut av spillergruppa, men samtidig spennende med nye som kommer inn. Jeg vil også enda tettere med rekruttgutta inn mot neste sesong og har lagt litt planer for de også»

«Jeg gleder meg til en ny sesong i Rema 1000 ligaen»

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Axel gir alltid 100% og han er uvurderlig for oss»

«Axel er viktig for oss. Han er et skikkelig klubbmenneske og han er en meget god fysisk trener. Han gir alltid 100% og han er uvurderlig for oss. Axel har virkelig bidratt til framgangen vi har hatt. Vi har jo i år hatt veldig få skader og Axel har vært dyktig på å få bort småskadene fort»

«Axel er nesten for snill for sitt eget beste. Han er et stort JA menneske som vil hjelpe alle. Spillerne våre har stor tro hans opplegg og folk vet at han kommer alltid 100% forberedt. Axel er utrolig dyktig på å forklare hvordan opplegget skal foregå og spillergruppa tar ansvar»

«Axel gleder seg virkelig til å være tilbake i eliteserien. Foran våre kamper er Axel og Ivar (Lysjø) de 2 som er de mest nervøse på benken. Axel har et stort hjerte for Follo HK»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Axel har en viktig rolle i laget og klubben vår»

Hvor viktig er det å få med Axel videre?

«Forlengelse av Axel er en viktig signering for oss. Både Lukas og Adrian (Saastad) var tydelig på at det var viktig og ha med Axel med videre i trenerteamet. Han har en viktig rolle i laget og klubben som fysisk trener og osteopat. Han er super dyktig og Axel har et hel proft opplegg på den fysiske delen. Spillerne kan få behandling og en sjekk asap. Det er super viktig at vi har alle spillerne på bena så mye som mulig»

Follo Media gratulerer Axel med en ny avtale og ønsker lykke til med kommende sesong!