Adrian Ark Saastad: «Vi gleder oss til Lerøysluttspill» – Follo
Foto: Geir Thomas Fossum

Adrian Ark Saastad: «Vi gleder oss til Lerøysluttspill»

Kommende helg spiller Follos rekruttlag viktige kamper i Drammenshallen. For håndballspillere i aldersklassen 18 til 19 år er det få saker som kan måle seg med Lerøyserien. Kommende helg er det klart for det avsluttende sluttspillet i samme serie. I Drammenshallen skal 8 jentelag og 8 guttelag i hver sin klasse kjempe om seieren. Lerøyserien regnes som Norgesmesterskapet for spillere i 18 årsklassen.

Follo Håndball skal sammen med Elverum, Fjellhammer, Haslum, Kolstad, Kragerø, ROS og Åsane kjempe om seieren. I kvartfinalen er det fjorårsmester ROS som står på den andre siden. ROS står for Røyken og Spikkestad Idrettslag er hjemmehørende i Asker. Klubben har blant annet et seniorlag som spilte i samme divisjon som Follo Håndball i år.

Sluttspill oppsettet for helgen ser slik ut:

Kvartfinalene spilles på samme tid fordelt på Drammenshallens fire baner:

Follo Media fikk siste nytt fra trener Adrian Ark Saastad før avreise til Drammen og sluttspill.

Hvordan er stemningen i troppen i forkant av helgens sluttspill?

«Det er mange som er spente så klart. Alle har pratet om sluttspill de siste ukene. Vi kommer jo nærmere slutten på sesongen og vi skal få til en bra sesongavslutning»

«Det har vært veldig bra trykk på treninga og bra nivå»

Hvordan ser det ut med tanke på skadesituasjonen?

«Vi har noen skader og fravær på spillersiden. Fordelen vår som lag er at vi har en god bredde i troppen og vi har flere som kan bidra»

Hva synes du om rekruttguttas utvikling i år?

«Veldig bra utvikling synes jeg. Alle har steppet opp underveis. I starten av sesongen var vi kanskje avhengig av enerne våre, men nå klarer alle å prestere sammen. Vi har relativt mange som kan bidra og vi satser på å få en fin sesongavslutning i helgen»

Hva tror du om vår motstander i kvartfinalen?

«ROS er et veldig fint lag. De har et bra kollektiv med tydelig struktur og et godt oppsett. ROS har en veldig flink trener i Ole Jacob Borch som også er trener for a-laget»

Hva tenker du om sluttspillet?

«Det er en viktig helg for oss, vi har alle muligheter for å lykkes godt i helgen. Vi går for å vinne hver eneste kamp. Som lag må vi tørre å snakke om elefanten i rommet som er at vi ønsker å vinne sluttspillet. Vi har alle muligheter og det dreier seg om utslagskamper»

«I vårt lagsmiljø har vi ikke pratet så mye om resultater. Vi har hatt fokus på utvikling ettersom vi er en rekrutt tropp. Det er litt nytt for oss å prate om resultater og resultatmål. Men det har blitt litt snakk om det på treninga i det siste»

«Vi er nok favoritter i den første kampen fordi vi har gjort det bra. Vi spiller med press fordi vi har gjort alt rett så langt. Det gjelder å treffe på den mentale balansen og komme over den første mentale barrieren»

«Vi gleder oss til sluttspill»

Follo Media håper på å se mange Follo supportere i Drammenshallen under helgens kamper. Vi ønsker våre gutter lykke til!