Thomas Stenersen er klar for Follo – Follo
Foto: Halden Topphåndball

Thomas Stenersen er klar for Follo

Rygge-gutten Thomas Stenersen er klar for Follo HK. Bakspiller Stenersen kommer sist fra spill i eliteserieklubben Halden. 2003-modellen Thomas er lillebror til tidligere Follo keeper Jonas Stenersen.

Vår nye venstreback er en fysisk sterk spiller. Thomas er 200 cm høy og har tidligere spilt for klubbene HK Rygge og Herulf Moss i tillegg til nevnte Halden. Etter at videregående var unnagjort flyttet Thomas på seg til Halden i forkant av sesongen 2022/2023. I Halden har han fått verdifull erfaring fra eliteserien som Follo kan få glede av foran neste sesong. Stenersen har 38 aldersbestemte landskamper for Norge.

Thomas har signert en avtale til 2026. 

Thomas Stenersen: «Jeg gleder meg til å komme i gang i Follo» 

Når begynte du med håndball?

«Jeg startet på håndballskolen og spilte på det eneste laget der jeg er fra på 00-kullet i HK Rygge inntil vi fikk et lag på mitt årskull. Når jeg var 15-16 år dro jeg til Herulf og startet med senior håndball der. Etter at jeg fullførte videregående på Wang i Fredrikstad gikk jeg videre til Halden Topphåndball» 

Hvordan kjennes det ut å være Stenersen bror nummer 2 inn i Follo?

«Det blir kult det. Jeg har sett mange av kampene til Follo tidligere. Fra tidligere kjenner jeg Sivert (Tryggestad), Mikkel (Vestli), Nicolai (Falao), Marius (Gulbrandsen) og kjenner litt til Tobias (Skonnord Hansen) og (Sander) Lothe som broren min spilte med» 

«Jeg spilte med Mikkel Vestli og Nicolai Falao på bylag blant annet» 

Hvordan ser du på det å komme til Follo?

«Jeg gleder meg veldig. Det er mye positivitet rundt klubben. Jeg har tro på at dette blir veldig bra. Det var flere klubber som var interessert, men Follo var rett for meg. Bra trenerapparat, gode spillere og alt rundt klubben virker veldig bra»

«Alt er jo positivt når man vinner hver eneste kamp og topper tabellen. Men jeg tror at det blir bra med Follo inn i Rema 1000 ligaen også»

«Ser fram til å jobbe med trenerne og jeg tror at Lukas (Karlsson) kan hjelpe meg til å utvikle meg videre spesielt i det offensive spillet»

«Jeg skal trene med laget framover så snart som mulig og gleder meg til å komme i gang»

Hva skal du gjøre i tillegg til å spille for Follo neste sesong? 

«Jeg har startet med å jobbe som PT i desember og er snart ferdig med utdanningen. Jobber på Fokus Trening i Rygge noe jeg trives veldig godt med. Så planen er å fortsette med det»

Hva er dine målsetninger med håndballen framover? 

«Målet mitt med håndballen er å utvikle meg sånn at det kan være mulig å spille i utlandet for eksempel i Danmark eller Sverige i den øverste ligaen. Så er det så klart et mål om komme meg inn på seniorlandslaget, men først må jeg komme meg inn på rekruttlandslaget. Jeg skal drive med håndball så lenge det er gøy» 

Vi må jo nesten spørre Thomas; hvem er den beste håndballspilleren i familien Stenersen?

«Det må jo bli meg det da», svarer lillebror Stenersen etterfulgt av en god latter.

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Thomas kommer til å bli bra for oss og han er en spennende type»

Gledelig med Thomas Stenersen til Follo. Hva slags type spiller får vi i Thomas Stenersen?

«Thomas kommer til å bli bra og spennende for oss. Vi får flere ulike spilllertyper i laget vårt. Nå har vi litt ulike profiler i den rollen. Han kan også stå som treer i forsvar og han er god der. Han er også en god allrounder offensivt med et godt skudd og han vil passe bra i vår måte å spille på» 

«Han kan spille med fart og sine fysiske forutsetninger. Vi kan sette han opp på skudd og han kan være god i tekniske situasjoner. Med andre ord han kan brukes til mye»

Torbjørn Andersen

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Thomas tilfører oss en ny dimensjon» 

Gratulerer med en bra signering. Hvordan har prosessen vært? 

«Thomas er en spiller jeg har fulgt med på lenge. Blant annet hadde jeg samtaler med far og sønn Stenersen for et par år siden og da passet det ikke helt. Det var god timing nå og det ønsket vi å utforske. Thomas manglet ikke muligheter og han var i dialog med flere klubber over bare noen få dager. Men han valgte Follo. Noe vi er veldig glade for. Vi er stolte over at spillere som Thomas velger oss, det forteller en del om hvor langt vi har kommet som klubb»

Hva tilfører Thomas Stenersen troppen og laget vårt? 

«Det er spennende med Thomas og han tilfører laget litt andre dimensjoner. I min tid spilte jeg med noen storskyttere og det er lenge siden vi har hatt den typen inne hos oss. Med hans 2 meter høyde får vi en ny dimensjon på backplassen. Samtidig har han bra motorikk til å være så høy» 

«Han er en toveis spiller og kan stå 3er i forsvar. Og han har fått erfaring fra eliteserien i den posisjonen»

Hva slags type er Thomas? 

«Han passer godt inn og er litt samme type person som flere andre i troppen. En lugn type utenfor banen. Thomas er ellers veldig dedikert og treningsvillig. Så det er maks klaff på hva vi er ute etter»

Follo Media ønsker Thomas velkommen til Follo!