Lukas Karlsson: «Det smaker alltid best med en seier i den siste seriekampen i sesongen» – Follo

Lukas Karlsson: «Det smaker alltid best med en seier i den siste seriekampen i sesongen»

Follo spilte uavgjort borte mot Sandefjord sist søndag. Kampen ble av det intense slaget og det var en nerve i kampen igjennom to ganger tretti minutter. Nå venter den siste seriekampen i årets seriespill noe som markerer avslutningen av en triumfferd i årets sesong. Møtet med Ryger Stavanger blir årets siste seriekamp i Stil Arena.

Follo har tatt poeng i samtlige 25 seriekamper så langt i år. Laget som spiller i rødt har både scoret mest og sluppet inn minst i serien. Når man i tillegg legger til at Follo er ubeseiret er det et fortjent opprykk som skal markeres etter kampen mot Ryger.

Ryger med en ung og talentfull tropp 

Vår neste motstander Ryger Stavanger har en ung og talentfull tropp med flere spennende spillere. Toppscorer er Herman Thysted som kom til Ryger fra ØIF Arendal foran fjorårets sesong. Om vi skal tro rapportene er Thysted og bakspillertalentet Linus Högdahl ute resten av sesongen med skader. 

Svenske Theodor Claesson med bakgrunn fra blant annet Sävehof er mest effektiv spiller for Ryger og han har også flest målgivende pasninger. Det er mange talenter i Ryger som sist sesong spilte i Lerøyserien der de møtte Follo i noen tette kamper. På dagens Ryger lag er det bakspillerne Andreas Hansen Oftedal og Sune Ruud som er fremtredende spillere fra fjorårets Lerøy lag. Oftedal er født i 2004 og Ruud er født i 2005.

I sist seriekamp vant Ryger 31-20 mot Grenland.

Mikkel Vestli banens beste mot Sandefjord 

Strekspiller Mikkel Vestli var Follos bestemann i forrige seriekamp mot Sandefjord. Vestli leverte godt forsvarsspill og 6 mål på 7 skudd. Så langt i seriespillet er kantspiller Marius Gulbrandsen toppscorer med 113 mål. Tobias Skonnord Hansen topper fortsatt statistikken for flest målgivende pasninger og han er også Follos mest effektive spiller.

Lukas Karlsson: «Det smaker alltid best med en seier i den siste seriekampen i sesongen»

Lukas om en tett seriekamp mot Sandefjord 

«Litt blandede følelser etter kampen. Imponerende tenning og fight i kampen. Fra et taktisk perspektiv ble det ikke gjennomført så bra som vi burde. Vi fikk ikke utnyttet svakhetene hos motstanderen som vi kunne ha gjort. Vi sa faktisk det til gutta på treningen på mandag at vi er stolte over spillerne, men at vi trenerne burde ha lagt opp den taktiske plan annerledes. Vi burde ha løst det taktisk bedre»

«Det er god læring og erfaring inn mot neste sesong. Det blir helt sikkert flere tette matcher i året som kommer. Nesten alle kamper neste sesong vil være tøffe. Det gjelder at vi er skarpe på det taktiske opplegget. Vi gleder oss til neste sesong og vi gleder oss til å spille kamper der vi ikke er favoritter i hver eneste kamp» 

«Avslutningsvis om Sandefjord kampen var det gøy å se deres beste spiller Johannes Gurrich spille så bra som han gjorde. Vi ser fram til å få Johannes inn hos oss foran neste sesong»

Lukas om spillere som har sin «last dance» med Follo i den siste seriekampen

«Det er vemodig med spillere som skal forlate oss uansett om de skal legge opp eller gå til andre klubber. Det er ikke noe man vender seg til enkelt. Jeg vil si at det er en spesiell følelse. Vi treffes jo nesten hver eneste dag og flere av de har vært her i flere sesonger» 

«Hadde jeg vært en gammeldags trener hadde jeg kanskje bare sett på de som spillere som kommer og går. Jeg ser de ikke bare som spillere, men også som mennesker. Det er fine gutter man bryr seg om. Håper å se flere av de i hallen framover, ihvertfall de som bor i nærheten» 

«(Andreas) Pihl har sagt at han vil gjerne komme tilbake å spille 7 mot 6 mot Kolstad neste år», sier Lukas med glimt i øyet.

Lukas om Ryger Stavanger 

«Ryger svinger kanskje mest i prestasjonene i årets første divisjon. De har gjort flere toppkamper og viser et høyt toppnivå, men de er som sagt varierende. Ryger har fått en ny trener nå og spiller litt annerledes»

«De har flere gode spillere. Etter trener skiftet dukket det plutselig opp en midtback (Sune Ruud) som var god mot Sandefjord med 11 mål. I tillegg har de en god skytter på venstre back i Andreas Oftedal som er god om han får lov til å skyte fritt»

«Ryger spiller rask håndball og løper mye. De spiller også med høy risiko i spillet sitt»

Lukas om forventninger til kampen 

«Jeg forventer at vi løper hjem bra. Når vi står i vårt forsvar er vi veldig gode. I kampen mot Ryger skal vi teste ut noen nye varianter. Gutta synes det er gøy når vi tester og utvikler nye elementer i spillet vårt»

«Jeg håper på at det kommer en del folk i hallen mot Ryger. Det har gutta fortjent og det er spesielt gøy for de som spiller sin siste kamp i Stil Arena»

«Vi går for seier, jeg sa til gutta at det smaker alltid godt å avslutte med en seier i siste kamp før den avsluttende banketten»

Avkast er lørdag 13 april klokken 16:00. Follo Media ønsker våre gutter lykke til med den siste seriekampen for sesongen!