Lukas Karlsson: «Vi har oppnådd drømmen, men vi skal ikke slutte med å vinne nå» – Follo
Foto: Geir Thomas Fossum

Lukas Karlsson: «Vi har oppnådd drømmen, men vi skal ikke slutte med å vinne nå»

Etter en sterk bortekamp mot Bodø er Follo klare for neste års Rema 1000 liga. Nå venter ny hjemmekamp i Stil Arena der DNB er kampsponsor og sponser inngangsbilletten til alle som vil se topphåndball en onsdag kveld. Follo HK håper på mange tilskuere for å gi spillerne en fortjent hyllest for å ha rykket opp til neste sesongs Rema 1000 liga. Så langt i sesongen har Follo tatt imponerende 45 av 46 mulige poeng og laget har ennå ikke tapt i serien.

Avkast er onsdag 3 april klokken 18:00 i Stil Arena

Falk kommer på besøk

Neste motstander er laget fra Horten som trenes av den tidligere landslagskjempen Johnny Jensen. I samme kamp kan det være at vi møter på to spillere som kommer til Follo neste sesong. Keeper Simon Åkesson Ypma og kantspiller Oskar Kvernes. Så langt i sesong ligger Falk på en femte plass. Falk har levert flere gode kamper i serien der spesielt uavgjort borte mot Sandefjord er en sterk prestasjon.

Falk Horten har flere gode spillere i sine rekker. I årets Falk lag er venstre back Magnus Aasvestad en målfarlig spiller. Den 199 cm høye Elverumsgutten med en fortid i nettopp Elverum og Nøtterøy skal neste sesong spille for Runar. 2003-modellen Aasvestad er Falks mest effektive spiller. 

Anders Grime Orning er en annen dyktig bakspiller i Falks lagoppstilling. Orning er født i 1997 og har vært innom flere klubber i både norsk og dansk håndball. Orning opprinnelig fra Fet har levert flest målgivende pasninger for Falk med 109. Duoen Aasvestad og Orning har et godt samarbeid med strekspiller Øystein Midtun som er en annen viktig spiller for Falk. Midtun er nummer 2 på toppscorerlista til Falk Horten. Strekspiller Midtun tar alle straffekast for Falk.

Vi må også nevne at kommende Follo spiller og dagens Falk keeper Simon Åkesson Ypma hadde en fantastisk kamp i Stil Arena forrige sesong med en redningsprosent på hele 49%.

Follo med overbevisende seier i Bodø 

Follo kommer inn i Falk kampen som vinner av første divisjon og er klare for neste sesongs Rema 1000 liga. Laget i rødt leverte en imponerende forestilling i sist seriekamp og kronet en fantastisk sesong med et velfortjent opprykk.

I kampen mot Bodø ble Mikkel Solheim kåret til Follos beste spiller med 7 mål og 7 assist. Så langt i sesongen er fortsatt Tobias Skonnord Hansen Follos mest effektive spiller. Samme spiller er Follos hovmester med hele 131 målgivende pasninger. I kampen mot Bodø leverte han 11 nye assist. 

Siggerudgutten Marius Bergseng Gulbrandsen er fortsatt Follos toppscorer med 107 mål etter 23 kamper. Linjespiller Mikkel Vestli leverte hele 10 scoringer mot Bodø og passerte også 100 mål i årets sesong. 102 mål viser målkontoen til Mikkel Vestli så langt.

Ofte får offensive spillere mye oppmerksomhet, men skal man ha framgang på håndballbanen er forsvaret helt avgjørende. Andreas Pihl og Jostein Epland har sammen med nevnte Vestli og kaptein Bjørnar Pedersen vært kjernen i et sterkt Follo forsvar. Bakerst på banen har Follo en god keepertrio anført Viktor Warrer. Etter skade comebacket er Viktor kanskje ligaens beste keeper.

Lukas Karlsson: «Vi har oppnådd drømmen, men vi skal ikke slutte med å vinne nå»

Lukas om en magisk Palmesøndag 

«Det var en litt merkelig følelse hele dagen. Jeg merket at vi hadde litt ekstra nerver i forkant av kampen. Stressnivået gikk litt ned når kampen mot Bodø var igang. Det var også en slags deilig følelse før kampen ettersom vi viste at vi kunne avgjøre det hele selv uten hjelp fra andre lag» 

«Vi vant kampen (mot Bodø) stort. Etter kampen var det både stor glede og lettelse faktisk. Glede over hva vi har oppnådd under sesongen og lettelse over at vi vant kampen som gjorde at vi rykket opp»

Lukas om oppnå drømmen om opprykk til eliteserien 

«Jeg fikk flashback til den gangen jeg var i Hammarby i 20 års alderen. Vi hadde som målsetning å rykke opp til eliteserien noe vi klarte. Den stoltheten jeg kjente på den gangen, kjente jeg også på nå når vi klarte det samme i Follo. Vi har oppnådd et delmål på vår reise» 

«Vi rykket opp en søndag og tenkte kanskje hvor bra kan en opprykksfest egentlig bli på en søndag kveld? Men det ble utrolig gøy. Gøy for alle spillere, trenere, ledere, frivillige, sponsorer og alle rundt laget. Vi knytter noen bånd sammen. Takk til alle som møtte opp på Bergmanns» 

Lukas om Falk Horten 

«Falk Horten er et bra lag. Glad for at det er gode lag vi møter nå i de 3 siste kampene av sesongen. Falk er definitivt et lag som kan prestere godt mot alle, det har det vist flere ganger i sesongen. Det gir kanskje en mulighet for noen av våre yngre spillere til å prøve seg mot god motstand» 

«Falk har flere gode spillere. Blant annet en veldig god målvakt, vi husker vel alle hjemmekampen mot Falk i fjor? Han (Simon Åkesson Ypma) er blant de beste keeperne i serien. De har også en veldig god strekspiller (Øystein Midtun) som alltid går først i krigen. Johnny Jensen har satt sitt tydlige preg på Falk blant annet med et sterkt 6-0 forsvar. Tydelig struktur på forsvarsspillet»

Lukas om forventninger til kampen 

«Det kan bli en fysisk kamp med tøffe dueller. Begge lag er gode i forsvar, kontraspillet blir viktig tror jeg. Vi gleder oss til å møte Falk hjemme i Stil Arena, vi skal ikke slutte med å vinne nå. Vi går for seier»

Follo Media ønsker våre gutter lykke til mot Falk!