Lukas Karlsson: «Alle er fremoverlente og vi gleder oss til kampen mot Bodø»  – Follo

Lukas Karlsson: «Alle er fremoverlente og vi gleder oss til kampen mot Bodø» 

Follo HK går nå inn i de 4 siste kampene av årets seriespill. Laget fra Nordre Follo kommune mangler 2 poeng for å være helt sikre på å vinne 1 divisjon og være garantert en plass i neste års Rema 1000 liga. 

Første match i innspurten er borte mot Bodø HK på Palmesøndag klokken 16:00 i Bodø Spektrum. 


 Bodø et lag med framtidsambisjoner

Bodø var for noen år tilbake et lag som var å regne med helt i toppen av norsk håndball. Foran årets sesong rykket laget opp igjen fra andre divisjon til første divisjon. Klubben fra Nordland fylke har bygget opp en ung og lovende spillerstall som helt sikkert tar steg framover. 

Emil Sundfær Johnsen er lagets forsvarssjef. Den 196 cm høye bakspilleren har vært i Bodø lenge foruten et par år i Sandefjord. Emil er bror til Anette Sundfær Johnsen som er en viktig spiller for Follo HK Damer. Til sønda kamp må Johnsen stå over på grunn av røde

Foran årets sesong kom 3 Nærbø spillere til Bodø; Lars Thomas Line, Jesper Edland og Gustav Andreas Halvorsen. De 3 har gjort sine saker godt og de har forlenget sine avtaler.

Av andre nye spillere så har strekspiller Nicolai Ransve Gulbrandsen og bakspiller Lars Gran kommet fra Fjellhammer. Begge med kontrakt til 2025. Guldbrandsen og Gran har sammen med Line og Edland blitt innkalt til samlinger og kamper med juniorlandslaget så langt i sesongen. 

Mangeårig Bodø spiller Erik Nordskag har flest målgivende pasninger i hele 1 divisjon med 161 assist. Lars Thomas Line er Bodøs toppscorer med 149 fulltreffere og er blant de mestscorende i divisjonen. Line er også Bodøs mest effektive spiller. 

Follo fortsetter framgangen i årets sesong – 2 poeng unna drømmen 

Follo er nærmere drømmen om en plass i neste år Rema 1000 liga. Så langt i sesongen har ikke Follo tapt en eneste kamp og spiller med en ro og besluttsomhet i spillet som vitner om et kollektiv som er trygge på seg selv. Selvom laget er nærme et opprykk er fokus fortsatt en kamp om gangen og det snakkes aldri forbi neste kamp. 

Tobias Skonnord Hansen er fortsatt Follos mest effektive spiller og han har også flest målgivende med 120 assist til sine lagkamerater. Toppscorer for Follos dyktige kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen. Lukas Karlsson: «Alle er fremoverlente og vi gleder oss til kampen mot Bodø» 

Lukas om stemningen og utviklingen i laget i årets sesong 

«Under hele sesongen har det vært en positiv følelse. Alle er fremoverlente og alle mann jobber hardt. Det er merkes på stemningen at vi kommer enda nærmere drømmen» 

«Det er ingen overraskelse at vi har vært gode, men vi har vært utrolig stabile i årets sesong. Vi har kontinuitet og mange av spillerne har vært med noen år nå. De nye spillerne har også forsterket oss» 

«Vi er proffe inn mot hver eneste kamp og fokuserer kun på neste kamp. Vi har noen gode ledertyper som har vært viktige for oss. Foran årets sesong fikk vi også inn Adrian (Ark Saastad) i trenerteamet som har tilført oss mye i sin rolle. En god signering av klubben» 

Lukas om spillertroppen før innspurten av sesongen

«Axel (Reimblad) har gjort en utrolig god jobb. Han er ikke bare en fysio som er med av og til, han er en del av trenerteamet. Han passer på belastningen til spillerne og har full kontroll» 

«Av våre spillere er (Andreas) Pihl er usikker inn mot Bodø kampen» 

Lukas om Bodø

«Bodø på en god dag er et tøft lag å møte. De spiller på høy risiko i sitt offensive spill og er gode i kontra. Vi må være disiplinerte og passe på at vi får avviklet våre angrep på en god måte og ikke minst løpe hjem. Vi må stoppe deres første og andre bølge i kontra» 

«Bodø savner sin forsvarssjef (Emil Sundfær Johnsen) til kampen mot oss på grunn av røde kort. Det vil helt sikkert Bodø merke» 

«Bodø har et ungt lag. De har en god back i (Jesper) Edland og deres høyrekant (Lars Thomas Line) er spektakulær» 

Lukas om forventninger til kampen på søndag 

«Vi er veldig klare for 2 poeng og jeg forventer 2 poeng. Vi er trygge på det vi skal gjennomføre og vi er ikke stresset før kampen. Endelig kamp igjen etter litt opphold. Vi gleder oss!» 

Follo Media ønsker våre gutter lykke til i Bodø!