Adrian Ark Saastad: «Vi gleder oss alle til Lerøyrunden i Drammenshallen» – Follo

Adrian Ark Saastad: «Vi gleder oss alle til Lerøyrunden i Drammenshallen»

Kommende helg har Follos a-lag spillefri. Men fortvil ikke det er muligheter for å se topphåndball i Drammenshallen hele helgen. Da arrangeres den såkalte fellesrunden i årets Lerøyserie der alle jente og guttelag spiller kamper fredag til søndag. 

For Follos rekrutter innebærer det kamper mot Nordstrand lørdag og HK-72 Sande på søndag. Så langt i Lerøyserien er Follo et av tetlagene i sin avdeling. I helgen skal det avgjøres hvilke 8 lag som går til sluttspill. Sluttspillplass får de 2 beste lagene i hver av de 3 avdelingene samt de 2 beste treerne fordelt på de 3 avdelingene. 

Helgens Follo Kamper: 

Follo HK – Nordstrand, lørdag 9. mars klokken 16:30 Drammenshallen D 

HK-72 Sande – Follo HK, søndag 10. mars klokken 13:30, Drammenshallen C 

Fyllingen – Follo HK Damer, lørdag 9. mars klokken 16:30, Drammenshallen A 

Follo HK Damer – Byåsen, søndag 10. mars klokken 12:00, Drammenshallen B 

Trenerne Adrian Ark Saastad og Jørn Rune Andersen tar turen til Drammenshallen med rekruttgutta til helgen. Follo Media fikk siste nytt fra Adrian Ark Saastad noen dager før det hele braker løs. 

Hvordan har det sett ut på trening og kamp i det siste? 

«Det har sett veldig bra ut. Vi har hatt mange kamper i det siste med både 2. divisjon og gutter 20. I kampene har vi gjort det bra. Denne uka kjører vi 3 håndballøkter pluss styrke og forberedelser inn mot helga» 

«Under den lange kampperioden vi har vært inne i har hele gruppa hevet seg voldsomt. Vi ser gode ut på mange områder. Sist helg i Trondheim hadde vi to gode seniorkamper med solid forsvarsspill og to gode keepere som har bortimot 50% i redningsprosent. Noe som er helt utrolig. Når det er sagt har vi stått solid bakover hele sesongen» 

Hva har vært fokus på utviklingssiden så langt i sesongen? 

«Vi hadde i begynnelsen av sesongen ekstra fokus på duellspill og så rundt jul var fokus på å forsterke vårt vårt linjespill. Nå har vi hatt litt kombo av de to områdene»

Er Follo troppen skadefri? 

«Alle bortsett fra en er fit for fight. Vi har generelt hatt lite skader i troppen i år både på rekrutt og a-laget. Vi har en fin treningshverdag med rett belastning» 

Hva tenker du om motstanderene? 

«Både Nordstrand og HK-72 Sande er to gode lag med et høyt toppnivå. Jeg tror kanskje at vi har vært litt mer stabile og svingt mindre resultatmessig. Nordstrand og HK-72 har gode enkeltspillere som har fått god erfaring fra kamparenaene i 2 divisjon og Rema 1000 ligaen»  

Hva forventer du av helgas kamper? 

«Vi går inn i helga med tro på at vi kan vinne begge kampene og ta med oss 4 poeng hjem. Men akkurat nå fokuserer vi kun på den første kampen. Spillerne gleder seg veldig. Det gjør også vi i trenerteamet. Lerøy er en stor motivasjon for spillerne som legger ned mye trening for å komme dit» 

Follo Media ønsker våre gutter lykke til i helgens Lerøyrunde!