Lukas Karlsson: «Vi skal komme inn i Randesund-kampen med fullt trykk fra start»  – Follo

Lukas Karlsson: «Vi skal komme inn i Randesund-kampen med fullt trykk fra start» 

Follo gjør seg klar for sin seriekamp nummer 20 i årets første divisjon. Kontrastene kunne knapt ha vært større der Follo som suveren serieleder med 37 poeng møter Randesund som ligger nederst på tabellen med 1 poeng. Randesund fra Kristiansand er en del av samarbeid rundt eliteserieklubben Kristiansand Topphåndball som i helgen tok NM bronse i Final 8. I kampene i årets første divisjon kan Randesund få med seg spillere fra Kristiansand og det kan være en forsterket utgave som møter Follo i Stil Arena onsdag 28. februar klokken 18:00 

Randesunds 3 siste kamper i første divisjon: 

Søndag 18. februar: Randesund – Sandefjord: 14-35

Lørdag 10. februar: Falk – Randesund: 31-17 

Onsdag 31. Januar: Randesund – Bodø: 29-40 

Ole Lervik Corrigan er fortsatt den spilleren som produserer mest for Randesund når det gjelder både mål og assist. Bakspiller Corrigan ble kåret til Randesunds beste i de to siste seriekampene. Kristian Gyberg har spilt 8 kamper for Randesund i årets første divisjon. Strekspiller Gyberg spiller også for Kristiansand i Rema 1000 ligaen og han var involvert i helgens Final 8 i Arendals storstue Sør Amfi. En annen spiller som tilhører Kristiansand er høyre bakspiller Anders Ellingsberg. Ellingsberg har i likhet med Gyberg spilt kamper for Randesund i år og 2003-modellen Ellingsberg er målfarlig. Bakerst på banen hos Randesund finner vi sisteskansen Nicolai Bredmose Haugen. Haugen har erfaring fra klubbene Ryger Stavanger og Sandefjord. 

Follo med en sterk borteseier mot Grenland 

I sist seriekamp vant Follo en vrien bortekamp i Porsgrunn Arena. Spesielt andre omgang var av det sterke slaget der Follo vant omgangen med hele 19-9. Sluttresultat ble åttemålsseier for Follo 32-24 

Follos tre siste kamper i årets første divisjon:

Søndag 18. februar: Grenland – Follo 24-32

Søndag 11. februar: Follo – Bergsøy 30-19

Søndag 4. februar: Melhus – Follo 28-32

Tobias Skonnord Hansen fortsetter fremgangen i årets seriespill. Bakspilleren er Follos mest effektive spiller og han har ofte regien i Follos angrepsspill. Så langt topper han også assist statistikken med 115 målgivende pasninger til sine lagkamerater. Kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen er Follos toppscorer etter 19 seriekamper med 93 fulltreffere. Gulbrandsen ble også kåret til Follos bestemann i sist seriekamp.  

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Vi skal komme inn i Randesund-kampen med fullt trykk fra start»

Follo Media fikk siste nytt fra Follos hovedtrener før seriekampen mot Randesund 

Lukas om den siste treningsperioden etter Grenland kampen 

«Vi har hatt gode treninger etter Grenland kampen. Vi ga spillerne fri fredag, lørdag og søndag i vinterferien. Etter noen dager med fri får vi en veldig fin treningsperiode. Da har spillerne fått muligheten til å tenke på noe annet og de har fått litt ny energi» 

«I kampen mot Grenland fikk vi kjenne på det å bli satt litt under press. Og kanskje komme litt ned på jorden. Men samtidig er det en styrke å vinne en kamp borte mot et godt lag som helt sikkert tar poeng mot mange» 

Lukas om risiko for undervurdering når en serieleder møter de som ligger sist 

«Det er alltid en risiko for det. Så klart kan det smyge seg inn en liten undervurdering. Men vi skal komme inn i kampen med fullt trykk fra start og rett energi. Ingenting kommer av seg selv i håndballen. Det krever at vi alltid kommer inn med rett mental innstilling» 

Lukas om å holde fokus i spillergruppa når man er så nærme drømmen

«Det er en fordel ved at noen av spillerne har vært med noen år i Follo. De har sett at vi har dummet oss ut litt i tidligere situasjoner og spillerne vil så klart ikke komme i den situasjonen igjen. Vi har gjort en bra jobb frem til nå og nå gjelder det å gjøre jobben ferdig» 

Lukas om Randesund 

«Når man møter Randesund vet man ikke helt hvilke spillere man møter. Det er ikke lett å forutse hva de kommer med. Mot Falk viser Randesund at de kan spille jevnt mot gode lag. Det var vel uavgjort til pause»

«Randesund har blant annet spiller nummer 88 (Anders Ellingsberg) som kan score bra med mål. Han skal vi være forberedt på» 

Lukas om forventninger til kampen 

«Vi kommer til å stå mye i forsvar underveis i kampen. Det gjelder at vi ikke stresser i kontrafasen, vi må ha tålmodighet. Vi skal være effektive i kontra. Det blir sikkert en fysisk kamp og vi skal løpe på de. Vi skal ta 2 poeng» 

Follo Media ønsker våre gutter lykke til mot Randesund. Kampen spilles hjemme i Stil Arena onsdag 28. februar klokken 18:00. Håndball er best live i en håndballhall!