Lukas Karlsson: «Som klubb drømmer vi om å spille i Rema 1000-ligaen, men nå fokuserer vi kun på Melhus» – Follo

Lukas Karlsson: «Som klubb drømmer vi om å spille i Rema 1000-ligaen, men nå fokuserer vi kun på Melhus»

Melhus er neste motstander for et opprykksjagende Follo. Melhus har en spillertropp som er samspilt og de har spilt sammen mange i år. Stammen i laget er født i 2001 og de har vunnet både Bringserien og Junior-NM sammen. Trenerne den gangen og nå er de samme: håndballparet Asle Hårsaker og Inger Mærk. De har trent laget siden enkelte av spillerne gikk i andre klasse på barneskolen.

Melhus 3 siste kamper i første divisjon: 

Søndag 28. januar: Sandefjord – Melhus: 29-21 

Søndag 21. januar: Melhus – Falk 31-30 

Onsdag 17. januar: Bodø – Melhus 38-31

I Melhus er det flere talenfulle spillere. Eskil Lund er en spiller vi skal følge ekstra med på. Melhus kapteinen er en kompromissløs og målfarlig bakspiller med erfaring fra aldersbestemte landslag. Eskil har noen kraftfulle og tøffe satsninger som ofte er krevende for det forsvarende laget. 

Thomas Martinsen er en annen målfarlig bakspiller som fort kan score mange mål om han får for gode arbeidsforhold på banen.

Simon Kvam og Sondre Orheim er to Melhus gutter som har spilt for Kolstad og har skaffet seg nyttig erfaring. Keeper Sondre Orheim kan stenge målet over lengre perioder. Linjespiller Simon Kvam har også denne sesongen spilt kamper for Kolstad.

Elias Berge og Emre Berge er to spillere fra håndballfamilien Berge. Trenerprofilen Christian Berge er onkel til Elias og far til Emre. Elias har meldt overgang fra Charlottenlund og Emre kommer fra Elverum foran årets sesong. Emre har värt på banen i de siste 7 kampene etter å ha gjort comeback etter en skade som holdt han utenfor banen i sesongstarten. I de to siste kampene har høyreback Emre scoret 14 mål. Emre er 2005-modell.

Follo topper tabellen med 4 poeng 

Sandefjord på andre plass har fortsatt 1 kamp mer spilt enn Follo. Sandefjord spiller ikke i helgen og med seier mot Melhus kan Follo øke ledelsen til 6 poeng ned til Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen skulle egentlig ha spilt mot Bergsøy tidligere i uka, men ekstremværet «Ingunn» satte en stopper for oppgjøret. Ny kampdato kommer.

Follos tre siste kamper i første divisjon: 

Søndag 28. januar: Follo – OSI 38-24 

Onsdag 24. januar: Ros – Follo 21-31 

Onsdag 17. januar: Follo – Nøtterøy 34-22 

Tobias er fortsatt Follos mest effektive spiller 

Tobias Skonnord Hansen er suveren hovmester og dirigent i Follo. Han har servert lagkameratene hele 97 målgivende pasninger så langt i sesongen. Sammen med 62 mål bidrar det til at Tobias Skonnord Hansen er Follos mest effektive spiller så langt i sesongen.

Linjespiller Mikkel Vestli er Follos toppscorer med 73 mål, et mål mer enn venstrekant Marius Bergseng Gulbrandsen. Mathias Bolivar Jakobsen var Follos beste spiller i forrige seriekamp mot OSI. Høyrekanten leverte hele 11 mål i den kampen.

Lukas Karlsson: «Lukas Karlsson: «Som klubb drømmer vi om å spille i Rema 1000-ligaen, men nå fokuserer vi kun på Melhus»» 

Lukas om spillertroppen 

«Det er veldig bra trykk på våre treninger synes jeg. I løpet uka har vi fokusert på individuelle detaljer og finpusset litt»

«De aller fleste spillerne er på plass og vi følger planen vår. Sander Lothe er godt igang med sin opptrening og det ser ut til at et comeback en gang etter sommeren er mulig»

Lukas om holde fokus når «alle» prater om opprykk 

«Vi klarer å holde fokus. Det er så klart våre drømmer og mål å spille i eliteserien. Men det er mange kamper igjen av sesongen og mye som kan skje. Vi har klart å komme 100% forberedt til kampene noe som er bra. Vi lever i nuet noe som betyr at vi skal holde fokus her og nå. Så lenge man kommer inn med riktige energi kommer man inn med rett fokus»

«Det er så klart veldig hyggelig at mange følger med på oss. Hjemme i Askim er det mange som stopper meg og har fått med seg at vi har vunnet kamper eller at vi ligger høyt på tabellen. Jeg pleier alltid å si at det er mange kamper igjen av sesongen og alt kan skje når vi snakker om mulighetene for opprykk. Men det er gøy at folk er engasjerte i det vi holder på med»

Lukas om Melhus 

«Jeg trodde at de ville ha tatt litt flere poeng så langt i serien. De er litt opp og ned. Når Melhus spiller bra er de veldige gode. Melhus spiller med et høyt tempo. Vi må ha fokus på vårt eget spill i kampen»

«Deres målvakt kan stenge helt i perioder og de har jevnt godt lag. Melhus har flere spillere som de kan kaste inn i kampen. De er et godt og samspilt lag»

Lukas om forventninger til kampen

«Først og fremst at vi skal ha med oss to poeng hjem på flyet. Vi har en god bredde i laget vårt nå og vi har spillere vi kan sette inn om noen trenger en pause. Det er mange i Follo som bidrar og mange presterer veldig godt. Det er også veldig gode bidrag fra spillere som kommer inn fra benken. Det har blitt en litt ny dimensjon for oss og det er utrolig deilig som trener å ha mange strenger å spille på. Vi har hatt en fast stamme, men vi har nå fått en god bredde med spillere som bidrar»

«Vi vil ha med oss to poeng med hjem til Stil Arena»