Lukas Karlsson: «Vi skal komme inn til OSI kampen med en god energi» – Follo

Lukas Karlsson: «Vi skal komme inn til OSI kampen med en god energi»

Kampene kommer tett for Follo HK. Etter seier borte mot ROS på onsdag kommer OSI på besøk i Stil Arena søndag klokken 18:00.

Det motsatte oppgjøret mot OSI endte med en oppskriftsmessig seier 31-16 til Follo. Til tross for seier tidligere i sesongen tar ikke Follo gutta lett på vår neste motstander.

OSI et lag med flere gode spillere

OSI kan ta poeng mot gode lag på gode dager. Sondre Kjendalen og Nicolai Strøm Thoresen er to gode bakspillere som produserer mange målpoeng (mål og målgivende). I tillegg finner vi en av våre tidligere spillere nemlig Ski-gutten Niclas Rødal på tredje plass når det kommer til de mest effektive spillerne i OSI laget. 

Av andre Follo koblinger har vi keeper Erlend Tytingvåg som kan stenge helt i perioder og han kjenner flere av våre skyttere godt. OSIs trener Eivind Åsheim er fra Langhus og han har med seg Frode Nordli også han fra Langhus. Begge kjenner Follo Håndball godt. 

OSI siste tre kamper i seriespillet 

Søndag 21. januar: OSI – Sandefjord 25-44

Onsdag 17. januar: Falk – OSI: 36-23

Lørdag 16. desember: Bodø – OSI 35-35 

Follo med en solid seier mot ROS 

I siste seriekamp vant Follo borte mot ROS og laget som normalt spiller i rødt vant med 10 mål. Follo kjører på mottoet «vi tar en kamp om gangen» som har vært en stor suksess så langt. Resultatene har gitt tabelltopp og 4 poeng ned til Sandefjord på andre plass som har en kamp mer spilt enn Follo. 

Follos tre siste kamper i seriespillet: 

Onsdag 24. januar: ROS – Follo 21-31 

Onsdag 17. januar: Follo – Nøtterøy 34-22 

Lørdag 16. desember: Ryger – Follo 24-24 

Tobias Skonnord Hansen fortsetter storspillet 

Follos mest effektive spiller

Tobias Skonnord Hansen har hatt en meget god sesong så langt og sist kamp borte mot ROS ble han kåret til banens beste. Kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen er Follos toppscorer, men kun 1 mål foran linjespiller Mikkel Vestli.

Keeper Viktor Warrer leverte også en strålende kamp sist mot ROS og har levert flere sterke kamper etter sitt comeback rett før jul.

Lukas Karlsson: «Vi blir sterkere og sterkere uten å bli bekvem og selvsikker»

Follo Media tok en prat med hovedtrener Lukas Karlsson før laget fra hovedstaden kommer på besøk.

Lukas om tabelltopp 

«Det føles veldig bra. Vi spilte en fin kamp mot ROS og klarte å rykke ifra. Selvom de kom litt nærmere i andre omgang vant vi til slutt med god margin»

«Det blir sterkere og sterkere som lag hele tiden uten å bli selvsikker og bekvem. Vi skal ikke senke oss mange prosent ned for at motstanderen i kampene kommer nærmere oss»

«Vi har en sterk tro på at vi kan vinne alle våre kamper. Det er godt å ha den innstillingen i gruppa vår»

Lukas om kampbelastning med to kamper på få dager 

«Det blir lettere trening med fokus på litt rehab og fysisk trening. Vi ser en del video av motstanderen til neste kamp. I tillegg får de som ikke hadde så mye kampbelastning trening med litt høyere intensitet»

Lukas om OSI 

«OSI er et lag vi tapte mot ifjor etter at vi nok undervurderte de. Det var tungt. Vi skal alltid ha 100% fokus om vi skal lykkes»

«OSI har flere gode spillere. Venstre backen (Nicolai Strøm Thoresen) er veldig god, kunne helt sikkert ha spilt på et høyere nivå. (Erlend) Tytingvåg er en god keeper. Han kjenner oss godt og han er en smart målvakt»

Lukas om forventninger til kampen 

«Vi skal komme inn i kampen med god energi. Vi skal sette vårt gode forsvarsspill. Vi skal være et bedre trent lag enn OSI om det blir en fysisk kamp»

«Jeg forventer 2 poeng, det er en kamp vi absolutt skal vinne»

Follo Media ønsker våre gutter lykke til!