Lukas Karlsson: «Vårt fokus er kun at vi skal kjempe om to poeng i hver kamp» – Follo

Lukas Karlsson: «Vårt fokus er kun at vi skal kjempe om to poeng i hver kamp»

Neste seriekamp er borte mot ROS onsdag klokken 1800 i ROS Arena. Idrettslaget ROS er fra Røyken og Spikkestad i Asker kommune en kort kjøretur igjennom Oslofjordtunnelen. ROS har en samarbeidsavtale med Drammen HK i Rema 1000 ligaen og flere spillere har flyttet på seg mellom klubbene. Follo kjenner ROS godt fra tidligere og i oppgjøret som venter på onsdag vil trolig en god Follo kjenning stille til start.

ROS kommer inn i kampen mot Follo med en god porsjon selvtillit etter å ha beseiret serietoer Sandefjord på bortebane. IL ROS 3 siste kamper i divisjonen:

Onsdag 17. januar: Sandefjord – ROS 26-29

Lørdag 16. desember: Falk – ROS 29-29

Lørdag 9. desember: ROS – Bodø 30-36

ROS med en David Valderhaug i stor form

Follos tidligere venstre back David Valderhaug er i kalas form. David er toppscorer i første divisjon og han scoret 12 mål borte mot Sandefjord i forrige kamp. Valderhaug har scoret hele 125 ganger i årets serie og er med det suveren toppscorer i divisjonen med Fyllingens Daniel Dimitrijevic på andre plass med 96 mål. Venstrebacken fra ROS er også divisjonens mest effektive spiller.

Av andre spillere vi skal følge med på fra IL ROS finner vi bakspiller Kristian Gjestrud med eliteserie erfaring fra Haslum. Forsvarssjef og strekspiller Håkon Økern som tidligere har spilt for Sandefjord. Og i tillegg har IL ROS sikret seg den unge bakspilleren Jacob Moen på lån fra Elverum.

Av andre «Follo koblinger» kan vi nevne Kolbotngutten og bakspiller Niklas Gjerde som foran sesongen byttet fra Bækkelaget til ROS.

David Valderhaug sesongen 2022-23

Follo laget fortsetter det gode spillet inn i andre halvdel av sesongen

Follo åpnet andre halvdel av sesongen med en overbevisende seier mot Nøtterøy. Laget i rødt stiller godt forberedt til hver eneste kamp. Follo leder serien med to poeng ned til Sandefjord som har hele to kamper mer spilt enn Follo. Follos tre siste kamper i første divisjon:

Onsdag 17. januar: Follo – Nøtterøy 34-22

Lørdag 16. desember: Ryger – Follo 24-24

Lørdag 9. desember: Follo – Sandefjord 30-23

Tobias Skonnord Hansen forsetter storspillet

Follos mest effektive spiller er fortsatt Tobias Skonnord Hansen. Midtbacken serverer scoringer og assist på løpende bånd. Mot Nøtterøy i sist seriekamp noterte han seg for hele 14 assist.

Høyreback Jostein Epland signerte for kort tid siden en kontraktsforlengelse til 2026. Epland leverte 8 scoringer og ble velfortjent kåret til banens beste mot Nøtterøy.

Mikkel Vestli er toppscorer for Follo så langt med 67 fulltreffere. Marius Bergseng Gulbrandsen følger rett bak med 66 scoringer.

Tobias Skonnord Hansen

Lukas Karlsson: «Vi tar en kamp om gangen og vi skal ha med oss to poeng mot ROS»

Follo Media tok en prat med hovedtrener Lukas Karlsson i forkant av den korte turen over til ROS Arena.

Lukas om å være i gang igjen etter julepausen

«Deilig å være ferdig med første kamp etter en pause. Det er fullt fokus på håndball og det vi skal gjøre framover. Vi har hatt noen virkelig gode treninger i det siste med solid trykk»

«Troppen er nesten komplett. (Sander) Lothe er fortsatt skadet og (Andreas) Tveit skadet seg i Lerøy kamp i helgen»

Lukas om kampprogrammet framover

«Det kommer noen kamper framover nå mot lag som kan ta poeng mot gode lag på en god dag. Da er det ekstra viktig å ha konsentrasjonen på topp»

«Det er mange som snakker om Rema 1000 ligaen, men for vår del handler det fortsatt om å ta en kamp om gangen. Det eneste vi kan gjøre er å fokusere på at vi kun spiller om to poeng i hver eneste kamp»

Lukas om ROS

«Jeg synes at treneren til ROS gjør en veldig god jobb og han får veldig mye ut av laget. Gledelig å se at David Valderhaug lykkes bra. ROS spiller bra som et lag med David som skytter. De har flere gode spillere. Det ser ut til at de har mange høyrehendte i bakspillerrekka»

Lukas om forventning til kampen

«ROS er nok litt avhengig av enkelt spillere. Vi vet hva vi går til å vi må holde konsentrasjonen på topp. David kommer helt sikkert til å gjøre mål, vi får passe på at han ikke får alt for mye rom»

«Vi må spille vårt spill og vi skal ha med oss to poeng fra ROS Arena»

Follo Media ønsker våre gutter lykke til mot ROS!