Lukas Karlsson: «Vi skal fortsette jobben mot Ryger»  – Follo

Lukas Karlsson: «Vi skal fortsette jobben mot Ryger» 

Siste kamp før jul er borte mot Ryger Stavanger lørdag 16 desember klokken 15:00Kampen markerer også halvspilt serie for Follo sin del og laget fra Nordre Follo kommune har fått en fantastisk start med 12 av 12 mulige seiere etter å ha vunnet toppkampen mot Sandefjord.

Ryger fra Stavanger bygger på stolte håndballtradisjoner 

Ryger er resultat av en sammenslåing fra noen år siden mellom klubbene Viking Håndball og SIF Håndball. De fusjonerte klubbene har hver for seg en stolt håndballhistorie og store ambisjoner for fremtiden. Målet er å bygge opp en toppklubb i Stavanger.

Så langt i sesongen ligger Ryger på en åttende plass med 5 seiere, 1 uavgjort og 6 tap etter 12 spilte kamper.

Ryger Stavanger 3 siste kamper i 1 divisjon: 
Grenland – Ryger 32-28 (17-14) (lørdag 9 desember) 
Ryger – Sandefjord 31-27 (18-12) (lørdag 2 desember)
Ryger – Falk 24-23 (9-9) (lørdag 25 november)

Ryger mistet en del spillere foran årets sesong, men Stavanger-laget har fylt på med mange talentfulle spillere i sin spillerstall. Linus Högdahl kom fra Charlottenlund foran årets sesong. Högdahl har flere aldersbestemte landskamper for Norge og er en dyktig bakspiller. Högdahl er Rygers mest effektive spiller.

Herman Thysted kom til Ryger Stavanger fra ØIF Arendal foran fjorårets sesong. Thysted er i likhet med Högdahl bakspiller og han er også meget målfarlig.

Theodor Claesson er god playmaker og kom til Ryger fra svenske Amo foran årets sesong. Claesson er så langt den som produserer flest målgivende pasninger for Ryger. Midtbacken har vært innom Sävehof, Vetlanda og Amo før han skrev foran årets sesong en 3 års kontrakt med Ryger.

Andreas Oftedal er en annen sentral bakspiller hos Ryger som har møt Follo før i både 1 divisjon og Lerøyserien. Oftedal produserer bra med målpoeng for Ryger.

Follo med luke på 5 poeng ned til Sandefjord

Etter seieren mot Sandefjord i Stil Arena leder nå 1. divisjon med 5 poeng ned til nummer 2 på tabellen. Med 1487 tilskuere på tribunen ble det en ramme en toppkamp verdig.

Follos 3 siste kamper i 1 divisjon: 
Follo – Sandefjord 30-23 (16-14) (lørdag 9 desember) 
Falk – Follo 22-31 (12-15) (lørdag 2 desember) 
Follo – Bodø 29-27 (15-10) (tirsdag 28. november) 

Tobias Skonnord Hansen fremdeles Follos mest effektive spiller og den spilleren som så langt har flest målgivende pasninger. Venstrekant Marius Bergseng Gulbrandsen er toppscorer med 61 fulltreffere så langt.Månedens spiller for november ble Jostein Epland etter å ha levert flere gode kamper for Follo. Viktor Warrer var tilbake for fullt mot Sandefjord og leverte en prestasjon i toppklasse.

Lukas: «Deilig med serieledelse, men vi tar fortsatt en kamp om gangen» 
Follo Media tok en prat med hovedtrener Lukas Karlsson for å få siste nytt foran kampen mot Ryger.

Lukas om hvordan det er å være på tabelltopp

«Så klart veldig deilig, vi ligger der vi vil ligge. Det er alltid godt å få et lite forsprang og litt mer ro i hverdagen. Vi har koplet et lite grep på serien»

«Nå er det ennå viktigere enn noensinne å ta en kamp av gangen. Det er er vanskeligere nå å holde fokuset, men ennå viktigere. Mange rundt oss snakker om at det ser bra ut for vår del og da gjelder det å holde fokus. Det tror jeg at gutta gjør»

«Det blir en tøff kamp mot Ryger som har høyt høyeste nivå, men vi skal være klare»

Lukas om planene under juleperioden

«Etter Ryger kampen skal vi fram mot jul ha noen fysiske tester. Vi skal sjekke at har holdt vårt fysiske nivå siden forrige test. Ligger det fint, er det ok. Men om det ikke gjør må vi nok gjøre noen tilpasninger i treningsarbeidet. Vi er opptatt av at vi skal være i utvikling»

«Det bli så klart litt julefri, men samtidig skal vi være klar til det som kommer etter jul»

Lukas om Ryger Stavanger

«Ryger har et bra toppnivå. Det kan svinge litt fra kamp til kamp. Vi må være påskrudd»

«Ryger er nesten et helt nytt lag foran sesongen. De kan svinge litt, de kan vinne mot topplag og kanskje tape mot lag de burde slå. Det er et relativt ungt lag»

Lukas om forventninger til kampen

«Som sagt kommer Ryger med en all-in-håndball der de tar store sjanser i spillet. Spiller på høy risiko, når det lykkes er det veldig bra. Men det svinger litt mye. Det er viktig at vi ikke stresser, men holder oss til vårt eget konsept»

«På skadefronten er (Sander) Smestad litt småskadet og står over mot Ryger sånn at han får hvile. Han har et brudd i foten. Sander Lothe er skadet ellers er alle på plass»

«Målet er å reise hjem med to poeng. Jeg er utrolig stolt om vi klarer å gå den første halvdelen uten å tape. Sånn vi trener i hverdagen og spiller kamper på et høyt nivå er det gode muligheter»

Follo Media ønsker Follo lykke til med den siste seriekampen før jul!