Lukas Karlsson: «Vi gleder oss til å møte Sandefjord foran mange tilskuere»  – Follo

Lukas Karlsson: «Vi gleder oss til å møte Sandefjord foran mange tilskuere» 

Serieleder Follo tar i mot tabelltoer Sandefjord i det som er kjent som «Kampen for Follo» lørdag 9 desember klokken 14. Lokale bedrifter bidrar med et beløp for hver tilskuer som kommer inn i hallen. Inngangsbilletten er med andre ord gratis for publikum.

Opprykksfavorittene Follo og Sandefjord møtes til duell i Stil Arena. Sesongen er ennå ikke halvspilt, men vi kan trygt si at dette er sesongens største kamp så langt.

Sandefjord med opprykksambisjoner

Laget fra hvalfangerbyen har opprykksambisjoner i årets sesong. Sandefjord har kjempet i toppen av divisjonen i de senere sesongene og de er en klubb med stolte tradisjoner. Foran årets sesong ble det en endring på trenersiden. Mangeårig Sandefjord trener Einar Veierød ble takket av foran årets sesong og inn kom en annen rutinert herre ved navn Geir Oustorp. Oustorp har trent flere lag og var tidligere kantspiller for herrelandslaget og for Drammen HK i glansdagene på 90-tallet. Oustorp er idag også assistent trener for Tsjekkias kvinnelandslag som i disse dager er opptatt med håndballmesterskap, derfor stiller trolig ikke Oustorp på benken for Sandefjord mot Follo. Han var heller ikke med mot Ryger.

Så langt har Sandefjord vunnet 9 kamper, spilt en uavgjort mot Falk og de tapte i siste seriekamp borte mot Ryger Stavanger. Status etter 11 kamper er andre plass på tabellen 3 poeng bak Follo.

Sandefjords 3 siste seriekamper i 1. divisjon: 
Ryger Stavanger – Sandefjord 31-27 (18-12) (lørdag 2. desember) 
Bodø – Sandefjord: 21-33 (11-16) (lørdag 25. november)
Sandefjord – Charlottenlund: 32-27 (16-17) (søndag 19. november)

Som nevnt er Sandefjord kanskje sammen med Follo nevnt av flest som mulige kandidater til opprykk fra 1. divisjon. Troppen til Sandefjord er meget sterk og den inneholder blant annet en Follo kjenning.

Espen Tokerud Røhmer er tidligere Follo kaptein og er en meget sentral spiller i dagens Sandefjord lag. Espen har foruten Follo vært innom Nordstrand, Fjellhammer, Bækkelaget, Runar og Nøtterøy før han kom til Sandefjord. Midtback og playmaker Røhmer var toppscorer for Follo sesongen 2014/2015.

En annen sentral spiller på Sandefjord er Sander Linderud. En meget produktiv spiller som leverer både scoringer og målgivende pasninger på løpende bånd. Linderud har både flest mål og flest assist for Sandefjord så langt i årets sesong. Sander Linderud kom til Sandefjord fra sin barndomsklubb Elverum i 2020. Høyrebacken har aldersbestemte landskamper for Norge.

Johannes Gurrich er en annen målfarlig herre. Gurrich har landskamper for LM02 og kom til Sandefjord fra Falk. For flere av Follo spillerne blir det også et gjensyn med Endre Svåsand som spilte for ROS i fjorårets sesong. Vingen ble Lerøymester for ROS etter å ha beseiret Follo i semifinalen.

Follo: et lag i toppslag

Follos håndballherrer må sies å holde et høyt nivå så langt i sesongen med 11 av 11 mulige seiere så langt. Årsbeste for Follo må sies å være sist seriekamp mot Falk der laget leverte et solid forsvarsspill og klokt angrepsspill.

Follos 3 siste kamper i 1 divisjon:
Falk – Follo: 22-31 (12-15) (lørdag 2. desember)
Follo – Bodø: 29-27 (15-10) (tirsdag 28. november)
Charlottenlund – Follo: 25-30 (11-17) (lørdag 25. november)

Mange sterke spillere i Follos tropp. Tobias Skonnord Hansen er lagets mest effektive spiller. Marius Bergseng Gulbrandsen er Follos toppscorer med 56 fulltreffere.Jostein Epland må sies å være Follos formspiller etter flere sterke prestasjoner i de siste kampene og i sist kamp mot Falk leverte han en meget god prestasjon.

Lukas: «vi gleder oss til å spille foran mange tilskuere»

Follo Media fikk siste nytt av hovedtrener Lukas Karlsson før Sandefjord kommer på besøk i Stil Arena.

Lukas om kampen for Follo..

«Kampen i seg selv er viktig for begge lag. Vi er ihvertfall veldig klare for kamp. Det kommer til å bli mange tilskuere og det er helt klart en topp match»

Lukas om Follo troppen etter årsbeste mot Falk 

«Det har vært god stemning hele uka. Folk virker veldig gira foran kampen mot Sandefjord»

«(Nicolai) Falao er tilbake igjen og klarert til spill etter en periode med sykdom og skade. Han skal være med ihvertfall. (Sander) Smestad gjør tester på trening i forkant av helgens kamp og har gode muligheter for å bli med. Den eneste som fortsatt er på skadelista er Sander Lothe»

Lukas om Sandefjord

«Sandefjord er et stabilt bra lag. De har spilt sammen i flere år og er absolutt samspilte. Jeg synes at vi har god oversikt over de. Det blir et spørsmål om å treffe på rett taktikk for begge lag. Når det kommer til tidligere erfaringer og rutine er det nok ganske likt mellom lagene»

«De har en god høyreback i Linderud, målfarlig spiller. Sandefjord har et stabilt bra forsvarsspill og gode keepere»

«Det har blitt enda tydeligere etter 11 kamper at vi og Sandefjord er de to sterkeste lagene som flere trodde før sesongen»

Lukas om forventninger til kampen 

«Vi må fortsatt spille disiplinert og ikke bli kontret på. Om et lag spiller slurvete mot Sandefjord kan de bli straffet. Vi skal fortsette vårt gode forsvarsspill og stoppe kontrasituasjonene»

«Vi går selvsagt for 2 poeng og vi gleder oss til en toppkamp med mange tilskuere»

Follo Media ønsker Follo Håndball lykke til i kampen mot Sandefjord!

https://bit.ly/485IwIS