Lukas Karlsson:«Vi er i pole position etter en god sesongstart og vi skal stå med 10 seiere etter Bodø kampen» – Follo

Lukas Karlsson:«Vi er i pole position etter en god sesongstart og vi skal stå med 10 seiere etter Bodø kampen»

Kampene kommer tett for Follo HK framover. Etter en tur til Trondheim og Charlottenlund lørdag 25. november venter Bodø hjemme i Stil Arena allerede tirsdag 28. november klokken 18:00

Bodø HK på vei tilbake til det gode selskap

Bodø er en idrettsby med mye håndballhistorie. Det var ikke lenge siden laget fra nord var å regne med helt i toppen av norsk herrehåndball med profiler som blant annet Børge Lund på laget.Nå har Bodø uttalt at de skal tilbake til det gode selskap. Bodø gikk opp fra 2. divisjon til 1. divisjon etter fjorårets sesong.Sten Stockfleth er trener for Bodø. Stockfleth er et kjent navn i håndballen og har tidligere trent Haslum.

Etter en god start i serien har Bodø tapt sine 3 siste kamper i årets 1. divisjon.

Bodøs 3 siste kamper:
Bodø – Sandefjord 21-33 (11-16) (lørdag 25 november)
Falk – Bodø 37-33 (22-15) (søndag 19 november)
Ryger Stavanger – Bodø 30-24 (15-14) (søndag 12 november)

Av profiler på laget må Anders Røe nevnes. Haslums tidligere lagkaptein har hele 490 kamper og 1.636 mål for Haslum. Nå er Røe med på enkelte kamper for Bodø og trolig er han med mot Follo. En meget god bakspiller.

Emil Sundfær Johnsen er lagets forsvarssjef. Den 196 cm høye bakspilleren har vært i Bodø lenge foruten et par år i Sandefjord. Synes du at etternavnet Sundfær Johnsen virker kjent? Emil er bror til Anette Sundfær Johnsen som er en viktig spiller for Follo HK Damer.

Foran årets sesong kom 3 Nærbø spillere til Bodø; Lars Thomas Line, Jesper Edland og Gustav Andreas Halvorsen. Bakspiller Edland og kantspiller Line er på lån fra Jærens håndballstolthet. Kantspiller Halvorsen har kommet hjem igjen til Bodø etter et par sesonger i Nærbø.

Av andre nye spillere så har strekspiller Nicolai Ransve Gulbrandsen og bakspiller Lars Gran kommet fra Fjellhammer. Begge med kontrakt til 2025. Gulbrandsen har markert seg i Bodø trøya og han var Bodøs bestemann i sist kamp mot Sandefjord. Dessverre for både Gran og Bodø HK pådro den talentfulle juniorlandslagsspilleren seg en skade i sommer og han har enn så lenge ikke vært på banen for Bodø. Han forventes tilbake rundt nyttår.

Mangeårig Bodø spiller Erik Nordskag er Bodøs mest effektive spiller. Midtback Nordskag har også flest målgivende pasninger i hele 1 divisjon med 67 assist. Lars Thomas Line er Bodøs toppscorer med 53 fulltreffere.

Follo med 9 av 9 seiere så langt

Follo sikret sin niende strake seier i årets første divisjon etter en meget overbevisende forestilling mot Charlottenlund. Kampene kommer tett framover og fram til lørdag 9 desember skal Follo møte alle topplagene i divisjonen.

Follos 3 siste kamper i 1. divisjon:
Charlottenlund – Follo: 25-30 (11-17) (lørdag 25. november)
Follo – Fyllingen: 32-28 (19-12) (søndag 19. november)
Randesund – Follo: 20-36 (7-18) (søndag 29. oktober)

Tobias Skonnord Hansen er mest effektive spiller for Follo så langt i årets serie og han har også flest målgivende pasninger med 39 assist. Marius Bergseng Guldbrandsen er Follos toppscorer med 43 mål.

Lukas Karlsson: «Vi gleder oss til alle toppkamper framover»

Follo Media fikk siste nytt fra Follos hovedtrener Lukas Karlsson i forkant av oppgjøret mot Bodø.

Lukas om følelsen i Follo troppen etter 9 strake seiere
«Det kan ikke bli bedre. Rollene i laget har satt seg bra og spillerne tar et stort ansvar på banen. Vi har en sulten spillergruppe som merker at vi har noe på gang. Vi er virkelig i pole position og der skal vi fortsatt ligge framover»

Lukas om status på spillerstallen etter Charlottenlund kampen
«Ingen nye problemer etter den kampen, noe som er bra når kampene kommer tett. Viktor nærmer seg comeback, han blir nok klar til en av de nærmeste kampene»

Lukas om Bodø HK
«De svinger litt i prestasjonene, de har gjort noen virkelig gode kamper. Et lag med stor fart og de løper på det meste. Hvis vi spiller disiplinert og løper hjem er det en fordel for oss. Bodø er et kollektivt godt lag synes jeg. Litt som mot Fyllingen blir det fokus på å stoppe et sterkt kollektiv fremfor enkeltspillere. Så klart har de Anders Røe med mye eliteserie erfaring som vi skal ha kontroll på»

Lukas om forventninger til tirsdagskamp og et tett kamp program
«Jeg håper og tror at spillerne føler det samme som meg. Vi liker at kampene kommer tett. Treningene med kampforberedelser er gode. Det er fullt fokus på at man skal være 100% klar for neste kamp»

«Vi kommer inn i kampen med full energi og vi skal ta med oss godt forsvarsspill inn i Bodø kampen. Vi går for 2 poeng og vi skal stå med 10 av 10 seiere etter kampen mot Bodø»

Follo Media ønsker våre gutter lykke til mot Bodø.

Heia Follo!