Adrian Ark Saastad: «Vi er klare for den første Lerøy runden»  – Follo

Adrian Ark Saastad: «Vi er klare for den første Lerøy runden» 

Første stopp for Follo bussen i årets Lerøyserie er Jæren og Nærbøhallen. I første runde møter Follo hjemmelaget Nærbø og Kragerø. Nærbø har alltid vært kjent for å ha gode lag på guttesiden, blant annet er Nærbøs tidligere gutter 98 lag stammen i dagens eliteserielag i samme klubb. Kragerø er en gammel håndball storhet og klubben har idag flere gode lag i de yngres avdelinger. Kragerø vant fjorårets Bring-sluttspill for gutter 16 år og det er et sterkt lag som stiller til start i årets utgave av Lerøy. 

Follo HK kvalifiserte seg til Lerøyserien etter seiere i kvalifiseringskampene på hjemmebane mot Strindheim (40-19), Fana (30-14) og AK28 (28-20)

Lerøyserien deles inn i 3 avdelinger med totalt 27 lag der de 8 beste lagene går videre til et sluttspill. De 8 beste lagene vil bestå av de to beste lagene fra hver avdeling og de 2 beste 3-erne fra avdelingene. 

I årets Lerøyserie skal Follo spille i samme avdeling som  Halden, HK72, Nordstrand, Sandnes, Tiller og Åsane i tillegg til nevnte Nærbø og Kragerø

«Vi er klare for årets Lerøyserie» 

Adrian Ark Saastad trente Follo HK Damers Lerøylag til gull ifjor. Nå er han og trenerkollega Jørn Rune Andersen klare for å ta med Follos gutter til Rogaland. De to seneste sesongene har Follos gutter endt på første og tredje plass i Lerøyserien. 

«Vi ser fram til å komme igang med Lerøyserien. Det er alltid litt spenning før disse kampene. Jeg merker det på spillerne at det nærmer seg en viktig helg. Det er ekstra trykk og fokus på treningene», sier Adrian Ark Saastad 

Om forventninger til årets Lerøyserie sier Saastad: «Vi har alle muligheter, men ting skal klaffe underveis. Det er åpenbart alltid bra med en god start og vi skal få igang flest mulig av spillerne i Lerøy. Alle utenom 2 av spillerne tar turen til Bryne» 

Kragerø og Nærbø i første runde 

Follo møter som kjent Nærbø og Kragerø i første runde av avdeling 1 i årets Lerøy. Hva forventer trenerne av de første kampene: «Det blir trolig to ulike type kamper mot to gode lag. Nærbø har alltid gode årganger på guttesiden. Det samme gjelder Kragerø, som også har hatt et veldig sterkt lag i 2006 årgangen. Lagene vi møter spiller litt ulikt og vi vil nok ha litt ulik kamp plan i de to kampene», sier Saastad. 

«Gode forberedelser på trening er viktig. Vi får litt ekstra matching mot a-laget inn på de siste treningene før avreise. Her får vi testet litt ulike saker mot god motstand sånn at vi er best mulig forberedt inn mot helgen», fortsetter Adrian. 

«Vi satser på en best mulig start og vi er klare for å dra igang årets Lerøyserie», avslutter trener Adrian Ark Saastad.  

Vi ønsker våre gutter lykke til med den første runden i avdeling 1. Heia Follo!