Lukas Karlsson: «Vi er fornøyde med sesongstarten og håper på å fortsette framgangen mot Randesund»  – Follo

Lukas Karlsson: «Vi er fornøyde med sesongstarten og håper på å fortsette framgangen mot Randesund» 

Så langt i årets seriespill står Follo med 6 av 6 mulige seiere. Follo Håndball går nå inn i serierunde nummer 7 i årets sesong. Laget fra Nordre Follo kommune tar til turen til Kristiansand og møter Randesund i Sukkevann Idrettshall søndag 29. Oktober klokken 17:00

Randesund – nyopprykket til 1 divisjon 

Randesund er nye i årets første divisjon etter å vunnet avdeling 3 i 2 divisjon i fjorårets sesong. Klubben mener selv at de er et lag som kommer til å vake et sted mellom 2 divisjon og 1 divisjon. Laget uttalte foran årets sesong til avisen Fedrelandsvennen at «de bare er en kompisgjeng som møter opp på trening». 

Eliteserielaget Kristiansand Topphåndball og Randesund har et samarbeid. Utover i sesongen kan flere spillere fra Kristiansand spille for Randesund. Kristiansand Idrettsforening (KIF) og AK28 er de to andre lagene i tillegg til Randesund som utgjør samarbeidsklubbene for Kristiansand Topphåndball. 

Randesunds 3 siste kamper i 1. divisjon: 

Bodø – Randesund 48-29 (22-10)

Randesund – Falk 23-38 (10-23)

Sandefjord – Randesund: 34-26 (19-16)

Randesund har flere gode spillere som helt sikkert vil forsøke å stoppe Follos frammarsj. Kristian Gyberg er en målfarlig strekspiller og han har erfaring fra aldersbestemte landslag med LM-02. Gyberg tilhører Kristiansand Topphåndball, men har spilt 5 av 6 kamper i første divisjon for Randesund så langt. Roberto Edland er annen spiller Follo skal passe på. I sist seriekamp mot Sandefjord scoret vingen hele 9 mål og ble kåret til Randesunds bestemann. Edland har tidligere spilt for både Kristiansand og Nærbø. Bakspiller Ole Lervik Corrigan er så langt toppscorer for Randesund. 24 åringen har scoret 32 mål for laget fra Kristiansand. Bakerst på banen vokter Nicolai Bredmose Haugen buret for Randesund. Haugen har spilte flere gode kamper så langt i sesongen og kan stenge målet i perioder. Haugen har tidligere spilt for blant annet Sandefjord og Ryger Stavanger. 

Topp 5 toppscorer for Randesund i årets seriespill: 

Follo fortsetter sin gode start i årets sesong

Sesongstarten til Follo har vært solid med 6 strake seiere i seriespillet. Flere av de tette kampene har Follo lykkes å avgjøre i sin favør. Follo fortsetter med å ha stor bredde i antall målscorere og målene fordeler seg fra alle posisjoner på banen. 

Follos siste 3 kamper i 1. divisjon:

Follo HK – Melhus: 25-23 (14-11)

Bergsøy – Follo HK: 28-34 (16-18)

Follo HK – Grenland: 29-27 (13-13)

Mathias Bolivar Jakobsen ble kåret til Follos beste spiller i siste seriekamp mot Grenland. Høyrevingen noterte seg for hele 7 scoringer. 

Topp 5 toppscorer for Follo så langt i 1 divisjon: 

Lukas: «Vi skal ha topp konsentrasjon mot Randesund og ta med oss 2 poeng hjem i bussen»

Follo Media fikk siste nytt fra hovedtrener Lukas Karlsson før laget til tar turen sydover til Agder fylke og Kristiansand. 

Hvordan har det sett ut på trening den siste uken før kampen mot Randesund?

«Vi har hatt litt sykdom og fravær på trening etter kampen mot Grenland Topphåndball. Når det er sagt er jeg opptatt av at vi skal fokusere på de spillerne vi har tilgjengelig og vi skal spille med de spillerne vi har», sier Lukas Karlsson. 

«Trykket på treningene er fortsatt veldig bra og jeg synes at vi har hatt gode diskusjoner på våre taktikkmøter. Blant annet har vi diskutert hva vi kan forbedre i vårt forsvarsspill. Det er mange med meninger og det er utrolig bra at spillerne er delaktige i lagets utvikling. Det er viktig at alle er med og forstår planen. Alle er med i diskusjonene og kommer med gode forslag til hva vi kan gjøre bedre. Det gjør at spillerne er med på å ta et større eierskap. Samtidig forstår alle at det er jeg som hovedtrener som bestemmer til slutt», følger Lukas opp. 

Hvordan skal dere bruke perioden uten kamper etter kampen mot Randesund og fram til 19 november mot Fyllingen?

«Vi kjører på med vanlig trening, men samtidig skal spillerne få noen dager fri den første helgen i november. De dagene det er fri fra fellestrening skal de følge noen egne styrkeprogram. Som spiller husker jeg at at periodene etter et avbrudd gav litt ny energi som jeg håper og tror at vi også vil oppleve» 

«Etter fri helgen vil vi kjøre en mini-oppstart der vi kommer til å spille litt intern kamper på trening, kanskje få til litt kamptrening sammen med rekrutt»

Hva tror du om Randesund? 

«Randesund kommer med litt ulike lagoppstillinger fra kamp til kamp. Litt nye spillere innimellom. Vanskelig å lese og analysere motstanderen før en sånn kamp. Randesund er nyopprykket og det er en kamp vi skal vinne, samtidig skal vi absolutt ikke undervurdere Randesund» 

«Vi skal spille med lave skuldre, men samtidig gi alt. Det er viktig at vi kommer inn med rett tenningsnivå. Jeg kan huske når jeg var liten så var min pappa trener for mitt lag. En ting han lærte oss var blant annet et kamprop som var som så ‘Hva er håndball? Det er kampsport!’. Poenget med det var at vi alltid skulle være påskrudd som i kampsport. Hvis man slipper seg ned noen prosent kan man tape kamper mot lag som er antatt svakere» 

Hva forventer du av bortekampen mot det nyopprykkede laget fra Kristiansand? 

«Vi holder oss til en stabil kampplan med et godt forsvarsspill. Setter vi et godt forsvarsspill som vi kan, kan vi få gode kontringer. Vi skal løpe kontra, men samtidig ha hodet med oss. Vi skal ikke bare løpe frem og tilbake, vi skal ta de gode sjansene»

«Vi gjør mål fra alle posisjoner på banen, når vi gjør det blir det ofte vanskelig å dekke rom for motstanderne. Vi har ledere på banen som tar ansvar og beholder roen når vi må. Med gode ledere på banen så blir jobben som trener lettere. Vi lar oss ikke stresse om for eksempel motstanderne forsøker å ta ned tempoet i kampen. Vi har blitt et lag med stor L og spillerne tar et stort ansvar». 

«Med topp konsentrasjon mot Randesund skal vi ta med oss to nye poeng med hjem», avslutter en kampklar Lukas. 

Vi ønsker våre gutter lykke til i kampen mot Randesund. Heia Follo!