Lukas Karlsson: «Vi skal fortsette vår seiersrekke og vi gleder oss til kampen mot Grenland» – Follo

Lukas Karlsson: «Vi skal fortsette vår seiersrekke og vi gleder oss til kampen mot Grenland»

Grenland Topphåndball – en klubb bygget på stolte håndballtradisjoner

Den relativt unge klubben fra Skien og Porsgrunn bygger på stolte og tradisjonsrike klubber som Urædd og Herkules. Klubbene har forsøkt å få til et samarbeid igjennom flere år, men nå har det endelig lykkes. Foran årets sesong ble Urædd og Herkules til Grenland Topphåndballklubb. Urædd er et klubbnavn som mange forbinder med toppkamper og eliteseriespill på 80 og 90-tallet. Bent Svele var den gangen blant de største profilene i Urædd. Svele er idag først og fremst kjent som håndballekspert på TV2.Nå er Grenland på vei tilbake til topphåndballen. 

Grenlands 4 siste kamper i første divisjon:
Grenland Topphåndball – Fyllingen 31-28
Charlottenlund – Grenland Topphåndball 33-28
Grenland Topphåndball – Bodø 25-29
Falk Horten – Grenland Topphåndball 30-33

Grenland har flere gode spillere i stallen. Blant annet skal vi se opp for Henrik Evensen. Storskytteren Evensen har tidligere vært innom eliteserielaget Runar der han spilte i to sesonger. Evensen har gjort sine saker i bra i årets 1 divisjon. Marius Klevstad er en annen sentral spiller i årets Grenland lag. Klevstad har flere kamper for aldersbestemte landslag og han var en del av LM98. Marius Klevstad har i likhet med Evensen vært innom Runar.

Topp 5 toppscorer for Grenland Topphåndball så langt etter 4 runder:

Follo med 5 av 5 seiere 

Follo toget ruller på i full fart i årets serie. Laget har vunnet alle sine fem kamper så langt i første divisjon. Sist vant laget mot Bergsøy i Fosnavåg. En kamp som trolig aller best huskes for Bergsøy keeperens gode Fair Play spirit. Nå venter Grenland Topphåndball hjemme i vår egen arena lørdag klokken 16:00 

Follos fem siste kamper i 1 divisjon:
Nøtterøy – Follo 27-28
OSI – Follo 16-31
Follo – ROS 33-30
Follo – Melhus 25-23
Bergsøy – Follo 28-34

Tobias Skonnord Hansen ble Follos toppscorer i kampen mot Bergsøy og gjorde 8 mål. Så langt i sesongen er fortsatt Mikkel Vestli toppscorer for Follo. De øverste plassene på storscorerlisten for Follo i 1 divisjon ser sånn ut:

Lukas Karlsson: «Vi går for seier nummer 6 og vi tror at det blir en spennende kamp mot Grenland» 

Follo Media tok en prat med hovedtrener Lukas Karlsson før serierunde nummer 6 drar i gang på lørdag.

Hva synes du om 1 divisjon så langt?

«Så langt har vi kommet godt i gang. Vi har vunnet mot lag som vi på papiret skal være bedre enn. Men det har absolutt ikke vært enkelt, vi må være på 100% innsats i hver eneste kamp. Vi tar definitivt ikke lett på noen motstandere», sier Lukas Karlsson.

«Framover blir det mange tøffe matcher. Det er mange gode lag i divisjonen. Charlottenlund er gode, jeg tror at Falk blir med i toppen, Bodø blir tøffe og selvfølgelig Sandefjord. Men først og fremst fokuserer vi på vår neste match mot Grenland. Grenland er også et godt lag», fortsetter Lukas. 

Hvordan har det sett ut på treningen den siste uka?

 «Det har sett bra ut synes jeg. God stemning etter kampen mot Bergsøy. Vi har forberedt oss til neste kamp mot Grenland med taktikkmøte der vi har gått igjennom våre fokuspunkter»

Hva tror du om Grenland? 

«De har et bra lag. De er nyopprykkede og er en tøff motstander. Grenland har et gjennomtenkt angrepsspill. De har gode skyttere, gode kanter og de kommer med bra power. De har flere matchvinnere. Vi må definitivt komme opp rett energi nivå mot Grenland for å vinne kampen» 

Hva tror du om kampen mot Grenland?

«Grenland er et godt kollektiv. Vi snakker av og til om enkeltspillere hos motstanderne og hos Grenland er det absolutt gode enkeltspillere. Men det er det kollektive Grenland vi må stoppe fordi kollektivet de har er sterkt»

«Vi går inn i kampen med samme tenning som våre siste kamper og vi skal fortsette med vårt solide forsvar. 2 poeng skal bli igjen i Stil Arena, vi går for seier. Vi skal vinne!», avslutter den alltid kampklare Lukas.

Håndball er best live i en håndball hall. Møt opp i Stil Arena lørdag 21 oktober klokken 16:00 for å støtte Follos herrer i kampen mot Grenland Topphåndball. Heia Follo!