Lukas Karlsson: «Vi er forhåndsfavoritter og vi skal ta med oss to poeng fra Bergsøy» – Follo

Lukas Karlsson: «Vi er forhåndsfavoritter og vi skal ta med oss to poeng fra Bergsøy»

Follo-toget ruller videre i årets sesong. Full pott så langt i 1 divisjon og gode prestasjoner i NM er solid.

Nå venter den femte runden i årets seriespill.

Bergsøy – et nyopprykket lag fra Fosnavåg

Bergsøy kommer fra kystbyen Fosnavåg i Herøy kommune. Laget har spilt flere gode kamper så langt i sesongen mot tøff motstand, blant annet tapte de kun med tre mål i NM mot eliteserielaget Kristiansand. Bergsøy sikret et historisk opprykk forrige sesong til 1 divisjon. Foran årets sesong har laget sikret seg flere gode spillere. Det er god interesse rundt laget og speaker i hallen må ofte passe på at tilskuerne sitter tett nok for at alle skal få plass.

Bergsøy første 4 kamper i 1 divisjon:

Bergsøy – Charlottenlund 22-26

Bodø – Bergsøy 33-35

Bergsøy – Falk 31-35

Sandefjord – Bergsøy 45-25

En av lagets mest sentrale spillere er Langhus-gutten og venstre Nicolay Nordli. Nordli er meget sentral i lagets angrepsspill og står bak mye av det som skjer offensivt. Langhus gutten har tidligere vært innom Bækkelaget.

Høyreving Emil Andreas Raknes har tidligere spilt for Kolstad og er en kantspiller med et stort avslutningsrepertoar. Bakspiller Philip Molvær Haga vant i fjor NM gull for junior når Charlottenlund beseiret Nærbø i finalen. Venstrehendte Haga er en målfarlig bakspiller. En annen målfarlig spiller er strekspiller Simen Angell Haugen. Haugen har tidligere vært innom aldersbestemte landslag på LM00 der han blant annet har spilt sammen med tidligere Follo spiller Victor Helsinghof.

Topp 5 toppscorer så langt for Bergsøy i serien;

Follo med 4 av 4 seiere så langt

Så langt i første divisjon er Follo med helt i teten sammen med Sandefjord og Charlottenlund som alle står med full pott etter 4 runder. Follo har fortsatt keeper Viktor Warrer og bakspiller Sander Lothe skadet. Det ble kjent tidligere i uken at Lothe står foran et år med opptrening etter en operasjon.

Nøtterøy – Follo 27-28

OSI – Follo 16-31

Follo – ROS 33-30

Follo – Melhus 25-23

Sesongen til Follo har startet sterkt med en stor bredde i antall målscorere. Strekspiller Mikkel Vestli er fortsatt den mestscorende så langt i sesongen.

Topp 5 toppscorer for Follo så langt i 1 divisjon:


Lukas: «vi har tatt store steg fra forrige sesong og vi har blitt et mer modent lag» 

Follo Media tok en prat med Lukas Karlsson i forkant av lagets tur til Vestlandet. Fredag ettermiddag fikk vi siste nytt fra hovedtrener Lukas.

Hva synes du som sesongstarten så langt?

«Vi er fornøyde med full pott i 1 divisjon så langt og gode prestasjoner i NM der vi har vist fram et godt eliteserie nivå. Til tross for skader på viktige posisjoner og spillere så har vi klart oss bra. Vi står godt sammen som lag og klarer å prestere på et høyt nivå selvom vi mangler viktige spillere som Sander Lothe og Viktor Warrer»

Hva synes du utviklingen til Follo fra i fjor til i år?

«Spillerne på laget har vokst siden i fjor og de tar et enda større ansvar. Jeg føler at jeg trener et mer voksent og modent lag i år enn i fjor. Det virker som mange av de yngste har blitt mer voksne på banen. Et godt bevis på at laget har blitt mer modent er at vi vinner kampen mot Nøtterøy uten en max dag på jobben. Det samme gjelder mot Runar, vi kommer tilbake i matchen og vinner til slutt til tross for at vi ligger bak med ganske mange mål underveis.Konsentrasjonen på treningene er mye bedre i år enn i fjor og spillerne stiller krav til hverandre om at skal være fullt fokus. Det bidrar til å gjøre jobben for en trener lettere»

Hva tror du om Bergsøy?

«Vi har sett video av Bergsøy. Jeg tipper at de i løpet av sesongen kommer til å ta flest poeng på hjemmebane. De har et godt høyeste nivå. De har spilt jevnt med Kristiansand i NM og mot Falk. Sist kamp hadde de kanskje en litt off match mot Sandefjord. Bergsøy har en god målvakt, de har en Langhus gutt på backplassen som er sentral og ikke minst har de en ving som kan gjøre mange mål»

Hva forventer du av kampen?

«Vi møter et ungdommelig håndball lag som har tro på det de gjør. De har mye energi og god innstilling. Jeg regner med at det kommer en del folk i hallen, det er gøy!Jeg forventer av vårt lag at vi spiller nok en kamp med full konsentrasjon. Vi skal bygge videre på vårt gode forsvars og målvaktspill, det er vår trygghet. Samtidig skal vi slippe opp litt mer i vårt angrepsspill på søndag»

«Dette er kamp hvor vi kanskje står som forhåndsfavoritter. Det skal vi innfri og kjempe med oss to poeng»

Follo Media ønsker våre gutter god tur til Fosnavåg og lykke til mot Bergsøy! Kampen spilles søndag klokken 16.00