Et nytt NM eventyr begynner for Follo – Follo

Et nytt NM eventyr begynner for Follo

Follo HK starter i dag et nytt NM eventyr. Tiller er motstander når Follo entrer Norgesmesterskapet for gutter 20 også kjent som junior-NM. Follo HK har vunnet NM gull for junior ved to tidligere anledninger i 2008 og 2019. På vinnerlaget i 2008 var blant annet Magnus Jøndal og Niklas Knudsen med. I 2019 var flere av dagens a-lagspillere med på vinnerlaget som Sander Smestad, Sander Lothe, Tobias Skonnord Hansen, Marius Bergseng Gulbrandsen og Mathias Bolivar Jakobsen.

Final 8 også i år

Fjorårets sesong var den første med en såkalt Final 8 finalehelg. ØIF Arendal er også i år arrangør med Sparebanken Sør Amfi som kamparena. I Final 8 helgen spilles semifinale og finaler for kvinner og menn senior, samt juniorfinaler for kvinner og menn. Charlottenlund vant junior-NM for herrer forrige sesong etter å ha slått Nærbø 32-29 i finalen i Arendal.

Tiller i Trondheim

Follos første kamp går mot Tiller i Rostenhallen. Hallen er lokalisert rett ved City Syd i Trondheim. Tiller har blant annet et godt lag i 2 divisjon der enkelte av klubbens U20 spillere er med. Tiller har fått en flying start og leder sin divisjonsavdeling klart. På trenersiden i Tiller finner vi blant annet Knut Espen Pettersen, Josip Pazin tidligere Kolstad spiller og Marius Berge fra håndballfamilien Berge. Pettersen og Berge ledet Tillers a-lag i kamper mot Ski og Follo 2 i Langhushallen forrige helg.

Åttendelsfinalene spilles som følger:

Tiller – Follo HK, Onsdag 11. oktober i Rostenhallen
Fjellhammer – Grenland Topphåndball, Onsdag 11. oktober i Fjellhammer Arena
Sandefjord – Nærbø, Torsdag 12. oktober i Jotunhallen
ROS – Lillestrøm TH, Torsdag 12. oktober i ROS Arena

Ryger Stavanger – Charlottenlund, Tirsdag 17. oktober i Hetlandshallen
Bergen Håndball – Viking TIF, torsdag 19. oktober i Framohallen
Sandnes – Bodø, tirsdag 24. oktober i Giskehallen
Haslum – Bækkelaget, onsdag 25. oktober i Nadderud Arena

En sterk kamptropp

Follo troppen som skal kjempe mot Tiller er en miks av a-lagspillere og spillere fra rekruttlaget. Trenerne Adrian Ark Saastad og Jørn Rune Andersen ser fram til å starte årets NM reise. Follo Media fikk siste nytt fra Adrian Saastad dagen før dagen.

Hva tror du om årets Norgesmesterskap for gutter 20?

«Det er flere lag som kan gå langt. Det handler om å treffe rett til riktig tid. Blant lagene som er med er det forskjeller, noen lag har spillere som er med på klubbenes a-lag og noen har veldig sterke rekruttlag. Det er uansett mange gode håndballspillere med i junior NM. I NM er det utslag og vinn eller forsvinn. Alt kan skje»

Hva forventer du av Follo i årets NM?

«Vi går inn for å vinne hver kamp. Vi skal være profesjonelle, vi skal være best mulig forberedt til hver eneste kamp. Denne spillergruppa kan slå alle sammen og gå hele veien.Vi skal som sagt gå for å vinne hver eneste kamp, men samtidig er det et orkester som skal lykkes samtidig»

«For vår del er jeg litt spent på hva slags nivå vi kommer opp på i den første kampen, men vi har helt klart et godt spillermateriale som er utviklet over tid i Follo og i våre dyktige samarbeidsklubber. Vi har 7 spillere fra a-laget og 7 spillere fra rekruttlaget som stiller til start i NM. Vi har en spennende og meget god tropp. Vi går for å vinne hver eneste kamp og vi har en tropp som kan gå hele veien»

Hva tror du om årets første motstander Tiller?

«Det vi vet er at Tiller har gjort det veldig bra i andre divisjon, noen av disse spillerne er nok med i junior-NM også. Vi i Follo stiller med et litt eldre og mer rutinert lag nå enn når vi møtte de i andre divisjon sist søndag. For Tillers del ville jeg tro at de har lag med litt mindre rutine i junior NM, kanskje de kommer med noen av spillerne de bruker i sitt Lerøy lag?»

Hva tror du om kampen?

«I kampen har vi et lite favorittstempel og det skal vi levere på. Vi går for seier og satser på at vi får neste NM kamp på hjemmebane»

Follo Media ønsker Follo-gutta lykke til! Kampen spilles Rostenhallen onsdag klokken 1830. Følg med på Live oppdateringer fra kampen her: https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7849275