Follo tar turen til Halden på onsdag. Kan Follo matche nok et eliteserielag i årets Norgesmesterskap? – Follo
Linus Mork-Johansen - Foto: Tor Solstad - Arkivbilde - Fra Balkan Follo Wintercamp 2016

Follo tar turen til Halden på onsdag. Kan Follo matche nok et eliteserielag i årets Norgesmesterskap?

«Fjell kan flyttes med tro, for alltid med hjertet i Follo»

Den velkjente strofen fra Follo sangen ble først lansert når Follo Fotball tok seg videre til en sensasjonell cupfinale i 2010. Kan nok en utfordrer fra Follo lykkes mot et antatt bedre lag i et Norgesmesterskap?

Follo HK tok seg videre etter en mildt sagt dramatisk kamp mot Runar der Follo vant etter ekstra omganger. Senere vant Runar i eliteserien mot selveste Kolstad så det var alt annet enn et dårlig lag Follo slo ut i runde 3.Hva kan Follo få til mot Halden?

Follo Media tok en prat med hovedtrener Lukas Karlsson i forkant av NM kampen.

Ulvene fra Halden tar imot gjestene fra Follo

Halden er hjemmelag i den fjerde runden i årets Norgesmesterskap. Laget i fra grensebyen i syd har mange gode spillere på laget og trenes av den tidligere landslagskjempen Jan Thomas Lauritzen.

Så langt i NM har Halden spilt mot Ski og Nordstrand. Halden vant 34-18 mot Ski og 39-28 mot Nordstrand.

Etter 5 kamper i årets Rema 1000 liga står Halden med 2 seiere og 3 tap.

Arendal – Halden 29-30
Halden – Drammen 21-29
Kolstad – Halden 35-22
Nærbø – Halden 29-30
Halden – Runar 22-31

På laget til Halden finner vi blant annet tidligere Siggerud, Ski og Follo spiller Jonas Stenersen. Keeper Jonas fikk med seg et NM-gull i Gutter 20 under sin tid i Follo. Jonas sin bror Thomas spiller også for Halden.

En annen spiller med kobling til Follo er Linus Mork-Johansen. Linus er fra Vestby og spilte noen sesonger for Ski G04 før han byttet til Halden. Den venstrehendte Vestbygutten var flere ganger med på Follo HKs håndballcamp i sine yngre dager. (Les mer om dette her)

Halden har flere gode spillere på laget og blant de beste må Mikkel Madsen nevnes. Bakspilleren kom fra den danske eliteserieklubben HC Midtjylland foran årets sesong. Madsen har vært målfarlig så langt i årets Rema 1000 liga og er en meget god playmaker.

En annen man skal passe på er erfarne Jørgen Jansrud som er en målfarlig bakspiller.Ulvene har i tillegg til Jonas Stenersen en dyktig keeper i danske Nicolai Neupart. 28-åringen har spilt for en rekke gode klubber. Neupart var regnet blant de beste keeperne i fjorårets sluttspill.

Topp 5 toppscorer i Rema 1000 ligaen så langt for Halden:

(Tallet til venstre indikerer total plassering på toppscorerlista i Rema 1000 ligaen)

Fjorårets assistkonge i Rema 1000 ligaen Truls Grøtta har foran årets sesong flyttet over grensen til Sverige og spiller nå for Malmö. Grøtta ble kåret til årets venstre bakspiller i fjorårets Rema 1000 liga.

Follo med 4 strake seiere i årets sesong

Etter tre seiere i 1 divisjon så langt og seier med tilhørende avansement mot selveste Runar må sesongstarten til Follo karakteriseres som meget god. Kampen mot Runar ble av det dramatiske slaget og Follo vant etter ekstra omganger. Nettopp oppgjøret mot Runar viser at Follo har et høyt nivå inne og kan i sine beste stunder spille på et godt eliteserienivå.

Follo scorer fra alle posisjoner og laget har en god bredde i antall målscorere. Mikkel Vestli fortsetter med å putte på bra med mål fra sin linjeposisjon. Så langt i 1. divisjon ser topp 5 toppscorerlista til Follo sånn ut:

(Tallet til venstre indikerer total plassering på toppscorerlista i første divisjon)

Lukas: «Vi har alt å vinne og vi gleder oss til å nyte kampen»

Hvordan har det sett ut den siste uka på trening?

«Vi har hatt mange gode treninger og vi fortsetter med å ha god kvalitet i vårt daglige arbeide. På våre treninger har vi også med oss spillere fra vårt rekruttlag som er ekstra bra for oss om vi har noen ute med skade»

Noe nytt på skadefronten?

Det ble kjent etter kampen mot OSI at Follos Sander Lothe er ute i lengre tid.

«Dessverre så er Sander (Lothe) og Viktor (Warrer) fortsatt skadet. Det ser heldigvis ut til at (Sander) Smestad snart er kampklar igjen etter å ha fått en smell»

Hva tenker du om vår neste motstander i Halden?

«Halden er et godt lag og som Runar vil jeg si at de er et komplett lag. De har fått inn en ny playmaker (Mikkel Madsen) som er spennende. Han er vanskelig å lese og gjør sine medspillere gode. Flink til å variere med egne avslutninger, innspill til strek og kan bryte ut av spillet når han ser muligheter. Jansrud er en dyktig skytter og kan lage mange mål. I tillegg er de sterke på målvaktsiden»

Hva forventer du i kampen mot dem?

«Halden kan svinge litt i sine prestasjoner og vi skal bidra til at de kanskje ikke får en maksimal dag. Vi skal spille på våre styrker med hurtighet og teknisk finesse. Fra vår side vet vi at vi kan holde et godt eliteserienivå om vi fokuserer på våre styrker. Gjør vi det vi kan skal vi klare å måle krefter med de store gutta» summerer Lukas.

«Gutta skal stille klare til start og fulle av energi. Vi ser fram til at det er en kamp der vi ikke er favoritter. I 1 divisjon er vi ofte favoritter til hver eneste kamp. Vi har alt å vinne på onsdag», avslutter en alltid en kampklar Lukas Karlsson.

Håndball er alltid best live i en håndballhall. Ta turen til Haldens hjemmebane Tistedalshallen onsdag 4. oktober klokken 19:00 for å støtte Follo i kampen mot Ulvene fra grensebyen. Heia Follo!