Lukas Karlsson: «Denne gangen skal vi ha med oss to poeng hjem fra bortematchen mot OSI» – Follo
Erlend Tytingvåg - Foto: Tor Solstad

Lukas Karlsson: «Denne gangen skal vi ha med oss to poeng hjem fra bortematchen mot OSI»

Lørdag klokken 15:15 er det klart for årets andre bortekamp for Follo i 1 divisjon. Turen går ikke så langt, «Follo bussen» ruller rett over bygrensa til Oslo og Domus Athletica. 


Follo Media har tatt en prat med hovedtrener Lukas Karlsson i forkant av serierunde nummer 3. 

Rødal og Tytingvåg møter Follo som OSI spillere

Oslo Studentenes Idrettsklubb bedre kjent som OSI er neste motstander. OSI er et stort idrettslag med nesten 2000 medlemmer fordelt på 30 idretter. På håndballsiden mønstrer de flere dame og herrelag på seniornivå. Kampene spilles i Domus Athletica lokalisert rett ved Ullevål Stadion. 

Niclas Rødal

Det blir flere kjenninger fra Follo området som trolig stiller til start for OSI i runde 3 av årets 1. divisjon. OSI-trener Eivind Åsheim er fra Langhus og er bror til tidligere Follo-spiller Håvard Åsheim. Follos venstreving i foregående sesong Niclas Rødal kombinerer militærtjeneste med spill i OSI når han har mulighet. Den talentfulle Skigutten holder til nærme OSIs treningsarena og klarer å kombinere daglig livet i uniform med håndball. Erlend Tytingvåg er en annen kjenning og tidligere Follo spiller som møter gamle lagkamerater. Keeper Erlend er nå inne i sin andre sesong ikledd OSI drakta. Tytingvåg fra Kolbotn er fullt kapabel til å stenge målet i lengre perioder.

Erlend Tytingvåg

OSI har flere gode spillere i sin spillerstall. Nicolai Strøm Thoresen er en spiller som det er verdt å følge med på. Thoresen har vært innom LM02 landslaget og har spilt tidligere for Falk Horten og Runar. Bakspilleren har vist seg målfarlig så langt i 1 divisjon. Sondre Kjendalen har spilt i OSI noen sesonger nå og har tidligere vært innom både Sandefjord og Viking TIF. Sondre er også en målfarlig bakspiller. Kjendalen og Thoresen stod for 18 av OSIs 22 mål mot Sandefjord i andre serierunde.
Topp 5 toppscorer OSI etter 2 seriekamper:

(Tallet til venstre indikerer total plassering på toppscorerlista i divisjonen)

Forøvrig har OSIs storscorer de foregående sesongene Christian Daviknes flyttet på seg til Nordstrand foran årets sesong. 

OSI har så langt spilt mot Falk Horten og Sandefjord i årets seriespill: 

  1. Runde: OSI – Falk Horten: 19-25 (15-18)
  2. Runde: Sandefjord – OSI: 26-22 (13-13)

I kampen mot Sandefjord holdt OSI bra følge og 7 minutter før fulltid ledet Sandefjord kun med 2 mål. 

Follo med full pott etter to runder Etter to runder står Follo med 2 av 2 mulige seiere i årets seriespill etter å ha møtt Nøtterøy og ROS:

  1. Runde: Nøtterøy – Follo: 27-28 (14-11)
  2. Runde: Follo – ROS:  33-30 (21-11)

Så langt har bakspiller Andreas Pihl og linjespiller Mikkel Vestli vært de to mest målfarlige spillerne for Follo. Topp 5 toppscorer for Follo etter to serierunder:

(Tallet til venstre indikerer total plassering på toppscorerlista i divisjonen) 

Noen fravær i Follo troppen 

Keeper Viktor Warrer er fortsatt på skadelista for Follo. Det samme gjelder bakspiller Sander Lothe som skadet seg i NM-kampen mot Runar og er definitivt fraværende mot OSI.
Follo Media ønsker Viktor og Sander god bedring. 


I forkant av kampen mot ROS ble også keeper Sivert Tryggestad skadet. I skadefraværet til de to keeperne Viktor og Sivert har Martin Søbye Fjelstad virkelig levert på et høyt nivå. Sondre Indset kom inn i Follo troppen til kampen mot ROS fra samarbeidsklubb Kolbotn og utgjorde en keeperduo sammen med Martin. Søbye Fjelstad og Indset var også keeperduo på Follos rekruttlag ifjor. Til kampen mot OSI håper trenerteamet at Sivert er tilbake på banen. Isåfall blir trolig Sivert og Martin keeperpar mot OSI.

Lukas Karlsson

Lukas: «Vi tar ikke lett på noen motstandere i årets 1 divisjon»

Hovedtrener Lukas Karlsson ser fram til helgens kamp mot OSI. Hvordan har det sett ut på trening de siste dagene? 

«Vi har noen spillere ute med lengre skader. I tillegg har vi etter ROS kampen savnet noen spillere som har hatt litt sykdom og småskader. Heldigvis har vi spillere fra rekruttlaget som vi kan hente opp til a-lagstreninger sånn at vi sikrer en god treningsarena til tross for at vi har noen forfall. Vi er opptatt av å sikre en god treningshverdag for våre spillere. Det å få opp spillere opp fra rekruttlaget er en fin mulighet til å se spillere samtidig som de aktuelle spillerne får muligheten til å prøve seg på a-lagstrening. Fremtiden til Follo HK er definitivt lys», sier Lukas Karlsson. 

Fjorårets bortekamp mot OSI endte med tap for Follo. Har Lukas har glemt fjorårets bortekamp mot OSI? 

«Vi har lært av kampen ifjor. Vi tapte for OSI borte, men vi vant på hjemmebane. Foran årets sesong har vi sagt at målet er at vi skal være klare til hver eneste kamp. I det så ligger det at vi aldri skal undervurdere noen av lagene vi møter. I fjor tok vi poeng mot flere såkalte topplag, men vi fikk ikke med oss alle poengene som vi burde fra motstandere som vi kanskje burde slå» 

Hva forventer Lukas av OSI matchen? 

«Vi møter et ungt lag og et såkalt studentlag. OSI kan også være et lag som svinger litt. De har definitivt mange gode spillere og vi kjenner noen av de ekstra godt. For eksempel Niclas (Rødal) og (Erlend) Tytingvåg som har vært hos oss tidligere. I tillegg har de noen gode skyttere som lager mange mål. Det er også en kamp der kan komme en del folk og skape god stemning på tribunen», fortsetter Lukas. 

Hva er planen mot OSI? 

«Vi skal gjøre en konsentrert kamp. Som nevnt har vi gjort noen erfaringer fra ifjor. Vi skal definitivt ikke undervurdere OSI, da kan det gå galt. Jeg tror heller ingen av spillerne vil undervurdere OSI. OSI viste jo spesielt mot Sandefjord at de kan følge gode lag nesten helt til døra. Spillerene våre er med på hva som gjelder for vår del. Vi skal være klar for kamp. Og vi går for å ta med oss 2 poeng mot OSI», avslutter en kampklar Lukas. 

Håndball er best live i en håndballhall. Møt opp i Domus Athletica på lørdag klokken 15:15 for å støtte Follo HK i kampen mot OSI. Heia Follo!