Spillere og trenere er klare for Lerøyfest – Follo

Spillere og trenere er klare for Lerøyfest

Trenerne Adrian Saastad, Jørn Rune Andersen og alle spillerne er klare for Lerøyfest. Kommende helg, lørdag 9. og søndag 10. september, arrangerer som kjent Follo HK og Follo HK Damer en felles kvalifiseringshelg for Lerøyserien 2023/2024. Lerøyserien er en nasjonalserie som foregår fram til slutten av april. Lerøyspill er sesongens store mål for alle i 18-årsklassen.

4 lag fra 4 ulike landsdeler

Helgens kvalikrunde må sies å være godt sammensatt når det kommer til geografisk nedslagsfelt. AK-28 fra Kristiansand, Fana fra Bergen og Strindheim fra Trondheim er lagene som sammen med Follo HK utgjør kvalifiseringspuljen. 2 lag fra kvalifiseringshelgen går videre til den nasjonale Lerøyserien. Det kommer alltid gode lag fra Bergen, Kristiansand og ikke minst fra Trøndelag så det blir alt annet en enkelt å komme seg videre fra kvaliken. Follo Media tok pulsen på trenerne til Follo Rekrutt noen få dager før det skal kastes ball i Langhushallen.

Alle er plass 

Adrian Saastad, Follo Rekrutts hovedtrener, melder at det ser lovende ut. «Det ser bra ut på trening. De spillerne som har vært skadet har den siste uka eller to vært i full trening». Den siste uka før Lerøykvaliken er alle spillere i rekruttstallen på plass på trening:«vi har hatt noen bakspillere som har vært ute. Nå er de på plass også. Når alle er på plass blir det et helt annen trykk på treninga» Trener Jørn Rune Andersen fortsetter «vi har hatt noen fine treningsuker som vi tar med oss inn i helga. Noen virkelige gode treninger vil jeg si»

En spillertropp i god utvikling

Foran sesongen kom det inn flere nye spillere fra Follos samarbeidsklubber og det kan ta litt tid å bygge opp relasjonene. Trenerduoen Saastad og Andersen rapporterer om god utvikling i laget.«Det er stor forskjell fra dag 1 med en ny gruppe fram til nå. Vi har fått en god struktur i laget og vi har jobbet for å få litt bedre flyt. Vi har gode spillere med individuelle ferdigheter og nå har vi begynt å få en felles struktur. Vi har mange ulike spillertyper som trekker i samme retning og spillerne forstår sine arbeidsoppgaver», sier Adrian. «Kampene i Lerøyhelgen byr på muligheter for matching på et godt nivå. En del av utviklingen til spillerne er at de får prøvd seg på utfordrende kamparenaer som blant annet Lerøy. Kampene kommer tett framover med gutter 20, 2 divisjon og nå i helgen Lerøykvalikk. Vi har som mål at vi over tid skal utvikle best mulig bredde i troppen vår og da ønsker vi at flest mulig skal få prøvd seg på gode kamparenaer», istemmer Jørn Rune. «Skal vi utvikle oss som klubb må gutta få erfaring fra å konkurrere mot topp nasjonal motstand», følger Adrian opp.

Hva tror de om helgen?

Follo spillerne kommer fra kamper med gode opplevelser fra 2 divisjon og noen har også god opplevelse med seier i seriepremieren i 1 divisjon. Det er med andre ord en gruppe med god følelse i kroppen som kommer inn i en spennende helg.Til tross for at flere av spillerne har erfaring fra tidligere deltagelse i Bringserien og enkelte har erfaring fra fjorårets utgave av Lerøyserien er trenerne opptatt at Follo skal ta en prosess av gangen.«Vi er opptatt av at vi skal ta en prosess av gangen som lag. Det er en ny spillergruppe som skal finne sammen og vi skal løse en utfordring om gangen», sier Adrian.

Lerøyfest i Stil Arena og Langhushallen 

I helgen er det flere kamper for Follo HK og Follo HK Damer lørdag og søndag. På toppen av det hele arrangerer Follos samarbeidsklubb Ski IL Håndball kvalifisering til Bringserien for både jenter og gutter i Skihallen. Med andre ord er det rikelig med muligheter for å oppleve håndball i Nordre Follo igjennom helgen. Håndball er best i hall LIVE. Møt opp for å støtte Follo i jakten på drømmen om å spille i Lerøyserien. Heia Follo!Kampoppsett for Follo HK og Follo HK Damer: Lørdag 9. september:

Jørn Rune Andersen – Adrian Ark Saastad

Lørdag

Stil Arena:
Kl. 12:00 Follo HK Damer – Storhamar
Kl. 19:00 Aksla – Follo HK Damer

Langhushallen:
Kl. 12:00 Follo HK – Fana IL
Kl. 17:30 Follo HK – Strindheim

Søndag

Stil Arena:
Kl. 12:30 Follo HK Damer – Dale

Langhushallen:
Kl. 13:00 AK28 – Follo HK