Klart for finalehelgen i Lerøyserien: «Vi tar en kamp av gangen» – Follo
Ole Stian Rødal / Mats Saugen - Foto: Tor Solstad

Klart for finalehelgen i Lerøyserien: «Vi tar en kamp av gangen»

Sånn innleder trenerduoen Mats Torp Saugen og Ole-Stian Rødal dialogen med Follo Media i forkant av finalehelgen i årets Lerøyserie.

8 lag i årsklassen gutter 18 har kjempet seg fram til årets sluttspill. I år som i fjor går sluttspillet i Drammenshallen. Som kjent regnes Lerøyserien som Norgesmesterskapet i årsklassen gutter 18. Unødvendig å si men det er mye prestisje på spill og alle lagene vil kjempe med nebb og klør når «Final 8» drar i gang. Alt er mulig i årets sluttspill Trenerduoen Saugen og Rødal er enige om at det laget som har dagen i finalehelgen kan gå hele veien. I fjor vant Follo i Drammenshallen, men i årets sluttspill er det flere sterke lag som kan holde hele veien til finalen. Follo går inn i helgen med en god treningsperiode i ryggen og kommer til å gi lagene i Drammen en god fight. De 8 lag som har kvalifisert seg i guttas sluttspill er: Haslum, Fjellhammer, Bækkelaget, ROS, Charlottenlund, Halden, Ryger Stavanger og Follo.

Mange gode lag i Drammen

«Vi har nådd målet om å klare sluttspill i Lerøy. I sluttspillet kan alt skje og det laget som har dagen kan gå hele veien. Vi kan hevde oss mot alle, men vi fokuserer på å ta en kamp av gangen. Nå tenker vi kun på kampen mot Halden», sier Mats Torp Saugen.

«Det er bare gode lag på plass i Drammenshallen. Det var et utrolig fint arrangement der i fjor med god stemning på tribunen. Vi gleder oss til sluttspill», sier Ole-Stian Rødal.

«Vi har med oss en positiv følelse inn i Lerøy helgen etter en god treningsperiode. Vi har hatt flere gode og tette kamper i 2 divisjon som virkelig har vært verdifull erfaring for våre gutter. Det har vi bygget videre på med høy kvalitet på trening», fortsetter Saugen.

«Det merkes på trening at det nærmer seg Lerøy sluttspill. Solid trøkk fra alle. Vi har hatt fokus på oss selv i treningsarbeidet og hva vi skal levere i lørdagens kamp. Det er en nesten skadefri tropp som tar turen til Drammen» istemmer Ole-Stian Rødal.

«Underveis i sesongen har vi hatt en solid utvikling i troppen. Med mange som er nysgjerrige på hva de skal gjøre for å utvikle seg videre som håndballspillere. Troppen vår kjennetegnes ved at det er mange med ambisjoner og mange er villige til å legge ned det som behøves av innsats for å komme langt. I tillegg er det svært gledelig å se at gutta alltid setter laget foran seg selv», sier Saugen.

«Jeg er enig i at vi har hatt en god utvikling i laget i årets sesong og vi har lykkes godt så langt. Målet var som sagt topp 8 i Lerøy, noe vi har klart. I tillegg har vi med et nesten rent juniorlag klart topp 3 i årets 2. divisjon», istemmer Rødal.

«Nå gleder vi oss til avreise til Drammen fredag ettermiddag. Vi er klare for en spennende helg og vi har et solid fokus inn mot lørdagens kamp. Vi håper på god støtte fra tribunen. Vi skal gi alt på banen og benken. Med støtte fra tribunen kan alt skje», avslutter Saugen.

Sluttspill for både jenter og gutter i samme hall Både Follo-jenter og gutter er på plass i Drammenshallen. Follo lagene spiller kvartfinale etter hverandre lørdag formiddag på samme bane.

Ta turen til Drammenshallen.

Heia Follo!

Kvartfinale jenter: Sola vs Follo HK Damer. Lørdag 6 Mai klokken 09:30. Drammenshallen bane D. Kvartfinale gutter: Follo vs Halden. Lørdag 6 Mai klokken 10:55. Drammenshallen bane D.

I tillegg har vi med et nesten rent juniorlag klart topp 3 i årets 2. divisjon»

Ole Stian Rødal – Trener Follo HK Rekrutt
Ole Stian Rødal / Mats Saugen – Foto: Tor Solstad