Tusen Takk! – Follo
Foto: Tor Solstad

Tusen Takk!

Vi som jobber tett på laget vet at ved hver eneste sesongslutt så skjer det endinger i troppen. Sesongen er over og vi sitter igjen ved tastaturet og tenker på alle prestasjoner, store øyeblikk, gleder og skuffelser vi har opplevd sammen. I år skal vi takke av et knippe spillere og trenere som har satt sine spor i Follo HK. En legger håndballskoene på hylla, men for de fleste venter nye eventyr. Og vi ser ikke bort ifra at våre veier kan krysses igjen. Samtidig gleder vi oss til å se den resterende troppen og ny-signeringene ta nye steg sammen. Men først ønsker vi å takke disse spillerne og trenerne for fine år i Follo HK og lykke til videre i nye klubber!

Magnus Solbraa Ramos

Magnus er den av spillerne med lengst fartstid i Follo. Vi skal faktisk helt tilbake til 2013/2014 sesongen hvor unge Ramos var en del av Follo HK Rekrutt. Debuten på a-laget kom i 2014/2015 sesongen og der har Magnus hatt fast plass på venstre kant i alle år siden. Hele 128 offisielle kamper har Magnus spilt for a-laget til Follo HK. Samtidig vet vi med sikkerhet at svært mange unge spillere kjenner navnet Ramos fra alle våre håndballcamper. Magnus har vært og er en meget god instruktør som mange har lært å kjenne opp igjennom årene. Det er ikke helt avklart hvor Magnus spiller neste år, men det er ikke helt umulig at vi sees igjen i Stil Arena.

Magnus Solbraa Ramos – Foto: Tor Solstad

Eirik Brøste Fossnes

En ny veteran i Follo-sammenheng sier takk for seg. Eirik Brøste Fossnes har vært en del av a-lags troppen siden 2014/2015, da han som en giftig venstrehendt 16-årig bakspiller på Follo HK Rekrutt ble plukket opp til a-laget av hovedtrener Valter Perisa. En svært lojal spiller som faktisk har vært styremedlem i klubben i tillegg til skribent for Follo Media. Eirik er også en av våre mest populære instruktører på våre håndballcamper. Etter kanskje sin beste sesong i Follo-trøya er tiden klar for nye eventyr for Brøste Fossnes. Det ryktes at Elite-klubber har tatt kontakt så da gjenstår det å se om det blir ny satsing for Eirik.

Eirik Brøste Fossnes – Foto: Tor Solstad

Kasper Lothe

Kasper fikk sin debut på a-laget i sesongen 2015/2016 sesongen, men startet for alvor sin karriere i Follo HK i 2016/2017. Dette året ble Lothe historisk i Follo-sammenheng. Kasper er den eneste spilleren som har blitt kåret til Årets Rookie og Årets spiller samme sesong. Men utviklingen stoppet ikke der for Kasper ble i årets toppscorer i sesongen 2020/2021. Etter 112 kamper og 347 mål går nå ferden videre for Kasper. Neste år vil vi se Kasper spiller for Rema 1000-ligaen klubben Nærbø.

Kasper Lothe – Foto: Tor Solstad

Erlend Tytingvåg

Tyt er en som alltid ser til lagets beste. Han er en person som alle spillere kan snakke med og en som man kan stole på. Helt enkelt en utrolig fin medspillere både på og utenfor banen. Dette er ordene fra årets trener team som valgte Erlend til Årets Lagspiller 2021/2022. Bedre kan det ikke sies. Siden Erlend fikk sin a-lags debut i 2015/2016 sesongen har han alltid satt laget fremst. Når du er bra både på og utenfor banen så blir vi ikke overrasket om vi ser Erlend tilbake i Stil Arena, men da muligens med en annen trøye.

Erlend Tytingvåg – Foto: Tor Solstad

Andreas Björkman Myhr

Vår Kaptein! For en en fantastisk målvakt vi har hatt. Andreas kom til oss fra Drammen i 2019/2020 sesongen og det gikk fort rykter om hvilken god signering Follo HK hadde gjort. Årets spiller i både 2019/2020 og 2020/2021. Med en magisk energi på banen så er dette en spiller vi vil savne i Stil Arena. Etter endt sesong går Andreas tilbake til et hardtsatsende Drammen. Vi håper vi sees igjen i Rema 1000-ligaen.

Andreas Björkman Myhr – Foto: Tor Solstad

Anders Christiansen

Vår danske venn! Forsvarskjempe og Bad Boy. Toppscorer av linjene i 1.divisjon. Etter 2 sesonger i rødt pakker Anders flyttelasset og reiser til hardtsatsende Amo i Allsvenskan. Amo endte sesongen på en god andreplass, men jakter opprykk. Med på laget ønsket de Anders Christiansen. Som årets Bad Boy i begge sine sesonger og hele 159 mål signerer forsvarskjempen vår ut etter årets sesong.

Anders Christiansen – Foto: Tor Solstad

Patrick Helland Anderson

Patrick fikk debuten på a-laget i sesongen 2020/2021, men med fast plass på laget i 2021/2022 sesongen var det ikke vanskelig å se hvorfor toppklubbene har kjempet om signaturen til 18-åringen. Patrik signerte like greit ut som årets toppscorer i Follo HK sesongen 2021/2022. Nå venter spill i Rema 1000-ligaen for Elverum og kanskje ser vi Patrick i Champions League neste sesong.

Patrick Helland Anderson – Foto: Tor Solstad

Adrian Birk Israelsson

Ikke alle veier til a-laget er like. Adrian var en del av rekrutt-troppen allerde i 2014/2015 sesongen og fikk sin debut på a-laget året etter. Så skulle det gå 5 år før Adrian gjorde comeback i Follo-trøya. Denne sesongen har vi sett Adrian både i rødt og i blått. Med kamper for 10 kamper for samarbeidsklubben Kolbotn og 14 kamper i rødt takker Adrian for seg for seg denne gangen. Kanskje vi sees igjen i Stil Arena. Pr. nå er det ikke klart hvor Adrian spiller neste år.

Adrian Birk Israelsson – Foto: Tor Solstad

Marius Halvorsen

En av våre spillere har dessverre bestemt seg for å legge opp etter årets sesong. Etter 2 sesonger i rødt velger Marius å fokusere for fullt på sin fysioterapi-praksis. Ballen og skoa legges på hylla. Nå er det orentlige arbeidslivet som venter. Vi blir vel ikke veldig overrasket om vi ser Marius på et lokalt lag igjen, men da kanskje på et lag uten 2 treninger pr dag.

Marius Halvorsen – Foto: Tor Solstad

Erik Horgen

Etter en gjennomgang av spillerene så har vi kommet til trener-teamet. Og Erik Horgen er et navn som ikke trenger mye presentasjon. Tidligere målvakt, mangeårig keeper-trener, Rullestolhåndball ildsjel og Legende. Det er så mye som kan nevnes. Etter årets sesong trapper Erik ned, men blir heldigvis å finne på treningene til Follo HK Rullstolhåndball. Vi er glade for å ha deg i klubben Erik. Det finnes ikke mange som deg.

Erik Horgen – Foto: Tor Solstad

Mats Julius Haakenstad

Etter tre sesonger i klubben blir det nye utfordringer for Mats Julius. Oppsal vil de neste tre årene få del i erfaringen Mats Julius har opparbeidet som trener hos Follo HK. Vi er ikke i tvil om at Oppsal har gjort en veldig god signering og at både spillere og klubb vil få glede av både treneren og mennesket Mats Julius Haakenstad.

Mats Julius Haakenstad – Foto: Tor Solstad
Foto: Tor Solstad