Follo HK Rullestolhåndball til Belgia! – Follo

Follo HK Rullestolhåndball til Belgia!

Follo HK Rullestolhåndball er i skrivende stund straks på vei til Belgia for å spille turnering. Lagleder og styreleder Laila Horgen sier dette før avreise.

Etter lang periode med nedstengning av aktiviteter er Follo HK Rullestolhåndball endelig i full aktivitet igjen. Ettersom det er kun 2 lag i Norge så må klubben ut av landet for å finne kamper og turneringer tilrettelagt for rullestolhåndball. Helgen 29-31 oktober reiser Follo HK Rullestolhåndball til Belgia for å delta på en internasjonal turnering i regi av Cap2sports, en non-profit organisasjon i Belgia som har som misjon å tilby idrettsaktiviteter til utøver med funksjonshemminger. Det er 10 lag som deltar fra 7 ulike nasjoner. Dette er første turnering og arrangement etter 2 år med nedstengning og spillerne fra Follo HK gleder seg stort 😊

Turneringen følger i stor grad de internasjonale reglene som nå er utarbeidet for rullestolhåndball, med unntak av at man i denne turneringen tillater at man kan ha med et par funksjonsfriske spiller som setter seg i stol og da er en del av laget. For mange klubber som er i oppstartsprosess så er det en forutsetning for å lykkes at funksjonsfriske kan være med å komplettere et lag. Utover dette spiller man etter gjeldene regler som IHF har jobbet med. 

Vi har 8 kamper av 20 minutter lørdag, så er det sluttspill søndag. Vi er jo spente på nivået da flere land har kommet lengre enn Norge med utvikling av rullestolhåndball og har flere lokale aktiviteter og arrangement. Men, vi reiser for å lære, bli inspirerte, men selvsagt også for å gjøre vårt beste i kampene og kjempe for Follo HK`s ære 😊

Vi møter lag fra Belgia, Nederland, Ungarn, Tyskland og Frankrike. Follo HK Rullestolhåndball eneste laget fra Norden.

De som reiser til Belgia er: Susanne Utgård, Helene Utgård, Laila Horgen, Erik Horgen, Thor-Erik Strand, Oddvar Haugen, Iver Høgden Mæle, Marcus Kavaleff, Degen Abraham, Thea Utgård, Luis Francisco Gran, Elisabeth Nes, Victoria Hagerup, Helena Brest, Harald Røed og Carl Erik Moksness.

Follo HK Rullestolhåndball har trent så mye de kan etter oppstart etter ferien og gleder seg til nye erfaringer som kan bidra til videre utvikling av rullestolhåndball her hjemme i Norge.

Vi ønsker Follo HK Rullestolhåndball lykke til!

#FolloErFamilie

Oddvar Hauge, Degen Abraham og Thor-Erik Strand i aksjon!