God sommer! – Follo

God sommer!

En annerledes håndballsesong er over og gutta har tatt en velfortjent sommerferie. I fire uker skal gutta koble av med familie og venner før vi samles til oppkjøring. Med seg på ferie har alle fått et nøye planlagt egentreningsprogram av klubbens fysiske trener Axel Reimbladh. Klubben vil benytte anledningen til å ønske dere alle er riktig god sommer. Tusen takk til alle frivillige, samarbeidspartnere, tilskuere og andre Follovenner. Dere er alle fantastiske! Vi gleder oss til ny sesong🤾🏻‍♂️

Trenerteam 2021-2022: Axel Reimblad, Lukas Karlsson, Mats Julius Haakenstad, Ivar Lysjø. Ikke tilstede på bilde: Erik Horgen.

Før alle gikk ut i ferie tok Follo Media en prat med hovedtrener Mats Julius Haakenstad, som oppsummerer sesongen slik:

En annerledes sesong.

Vi har nå fått en liten pust i bakken etter at opprykket glapp i siste kvalikkamp mot Sandefjord og startet med litt ekstra fysisk trening frem mot neste sesong. Når man ser tilbake på sesongen så visste vi at det kom til å bli tett blant de 3-4 øverste og at hver kamp kom til å telle. Vi startet godt før vi gikk på 5 poeng tap mot henholdsvis Sandnes, Fold og Falk innenfor to snaue uker. Dette ble den avgjørende faktor når serien ble trukket tilbake til halvspilt og Kristiansand tok opprykket. Prøver vi å se litt totalsett på alle 13 kampene vi spilte hadde vi tre poengtap, og 10 kamper som ble vunnet med 6 eller mer. En stabilitet som var bedre enn på flere sesonger men fortsatt med noen feilskjær. Vi klarte å mobilisere mot alle antatte topplagene som Kristiansand, Nøtterøy og Viking TIF. De ble slått en etter en, men falt litt igjennom når vi hadde noen skader og ikke klarte å komme helt opp på nivå. Det skal vi bli bedre på til neste år.

Gjennomsnittsalderen på laget i år var 20,3. Neste år skjer det en endring i stallen. Som kjent reiste Martin Lysdal Hansen hjem til Danmark, inn kommer Daniel Jakobsen 21 år gammel høyre back opprinnelig fra Tromsø (spilte sist for Runar). Vi er godt fornøyde med å klare å beholde nesten samtlige spillere og fortsette utviklingen på de lokale unge guttene vi har. Samt at alle da har blitt ett år eldre. Vi vil samtidig takke for støtten vi har fått på kamper (som det var tillat), støtte gjennom kjøp av lodd, deltakelse på Balkan Summercamp og KC Follo Elitecamp, og støtten i hall og på some! Den setter vi utrolig pris på! Så vil vi også gi en ekstra takk til alle som kom på hjemmekampen og avgjørende bortekampen mot Sandefjord! Da følte vi hele Follo i ryggen og skulle ønske vi klarte å avgjøre det til vår fordel. Nå tar vi alle en velfortjent egentreningsperiode før vi møtes igjen 26.juli for andre del av oppkjøringen mot ny sesong. Da gjelder kun en ting. OPPRYKK! Vi skal være klare! Ellers vil jeg bare nevne første mulighet til å se oss spille kamp igjen er 13-15. august i Follo Cup på hjemmebane.

God sommer og heia Follo! 🙂 Mats Julius Haakenstad

Mats Julius Haakenstad – Foto: Tor Solstad

Når Follogutta samles mandag 26.juli går det tett i tett frem til seriestart. For oss som elsker håndball har vi mye å se frem til.

Dato:Hva:
26.juliOppkjøring igang.
5-8.augustTreningssamling
13-15.augustFollo Cup for A-laget og rekrutt
20-22.augustFjellhammer Cup
25.august2.Runde NM. Drøbak-Follo HK (Frognhallen)
11.septemberSeriestart 1.div. OSI-Follo HK
Foto: Knut Stenseth, Østlandets blad