Sander Lothe om korsbåndskaden – Follo
Sander Lothe - Foto: Tor Solstad

Sander Lothe om korsbåndskaden

Det har nå gått en god stund siden vi fikk den triste nyheten om at Sander Lothe hadde pådratt seg korsbånd- og menisk skade. Det unge midtbacktalentet har de siste ukene gått og ventet på operasjon. De siste ukene har blitt brukt på å trene opp kneet, slik at opptreningsperioden blir mindre.

Det er ingen tvil om at en kneoperasjon er tøft både for hode og kropp. Flere uker med krykker, før opptreningen starter sakte, men sikkert. 

Tålmodigheten vil bli testet, og det vil være tunge tider. Men heldigvis er Sander Lothe i svært gode hender. Plexusklinikken og Axel Reimblad har blitt erfarne på korsbåndsskader de siste sesongene. I 2018/2019 var det Eirik Fossnes som pådro seg skaden. Ett år etter, var det Kasper Lothe som måtte under kniven.

Begge er i dag helt skadefrie, og spiller håndball i 1. divisjon for fullt.

Dette er svært oppløftende for Sander Lothe, som vi i Follo media har tatt en prat med. 

Follo-spiller og skribent for Follo Media, Eirik Brøste Fossnes sammen med Sander Lothe – Foto: Tor Solstad

-Formen er fin

Du har nå̊ vært igjennom korsbånds operasjonen, hva ble resultatet?

-Operasjonen var vellykket. Jeg tok menisken i tillegg og måtte sy den, så det gjør skaden litt mer komplisert enn først antatt, forteller Lothe.

Det unge midtbacktalentet legger til at formen hans er fin til tross for omstendighetene. 

-Formen er fin. Noe smerter er det jo, men med nok smertestillende går det bra

Sander Lothe under NM20 finalen i Oslo Spektrum – 2019 – Foto: Tor Solstad

Det er en tøff operasjon både for kropp og hodet. Hvordan har dagene etter operasjonen vært?

-Det er klart at jeg sliten, så dagene går til å sove og slappe av. Det er selvfølgelig kjedelig, men bruker tiden til å se på serier når jeg er våken.

Kan du fortelle hvordan de neste ukene dine kommer til å se ut?

-Jeg må gå 6 uker på krykker, men etter det så er ikke planen lagt enda. Skal til Axel Reimbladh neste uke for å se hvordan ting ser ut og legge planer da, sier Ski-gutten.

Axel Reimbladh – Foto: Tor Solstad

Selv om Lothe nok var rimelig bedugget av medisiner, fikk han med seg sine lagkameraters sterke seier mot Kristiansand. Der var han vitne til at storebror Kasper (Lothe, var svært toneangivende for rødtrøyene. Fire scoringer ble på målprotokollen.

Kasper Lothe – Foto: Tor Solstad

Du fikk med deg lagkompisene dine sin sterke seier mot Kristiansand. Din storebror Kasper har kommet styrket ut etter kneskaden sin fra forrige sesong. Hvordan er motivasjonen til å komme sterkere tilbake, etter å ha sett han?

-Ja, det var en viktig seier med tanke på opprykk og selvtillit videre i sesongen. Det er ikke mye som slår det å se Kasper herje på banen om dagen, så det er klart at det gir meg enda større motivasjon til å komme sterkere tilbake.

Vi ønsker Sander Lothe lykke til med opptreningen, og masse god bedring. Vi ser allerede frem til å se han på banen igjen neste sesong!

Sander Lothe – Sesongen 20/21 – Foto: Tor Solstad