Tytingvåg: Jeg lover mer show! – Follo

Tytingvåg: Jeg lover mer show!

Det var mange med hjertet for klubben som våknet med et smil om munnen etter seieren mot Kristiansand Topphåndball. Gunnar Pettersen (tidligere landslagstrener, Norge) sitt mannskap kom til kort i STIL Arena, og Follo kunne feire en 33-28 seier. 

En av de som leverte en god figur, var Erlend Tytingvåg. Kolbotn-gutten har slitt med skader de siste sesongene. Han kom inn i andre omgang, og var hadde et par svært gode redninger for de rødkledde. Follo Media tok en prat med målvakten, som blir en viktig del av årets Follo-tropp.

Erlend Tytingvåg er sponset av Armeringsservice – Foto: Tor Solstad


Hvordan er det å våkne opp med 2 poeng i sekken etter å ha slått seriefavoritten Kristiansand?

– Det er nesten i overkant godt altså! En kamp hele laget så frem til, selv om vi visste det ble krig fra start til slutt. Så å våkne opp torsdag morgen med 2 poeng i sekken mot antatt opprykksfavoritt av mange er veldig deilig, forteller målvakten.

Du var solid i den halvtimen du spilte. Hvordan var det å stå bak et heltent Follo forsvar i 2. Omgang?

– Jeg vil kalle det en svingende prestasjon fra min side. Er en god stund siden jeg har vært i buret på grunn av nok en operasjon, så selv om jeg har et par treningskamper i beina er jeg ikke 100% der jeg skal være enda, men det vil komme seg, er heldigvis helt i starten av sesongen! Var utrolig gøy å være på banen igjen sammen med de krigerne foran meg som gjorde jobben for seg selv og meg veldig overkommelig. 

-Det jeg kanskje var mest fornøyd med var energinivået vårt. Vi kriget for hver eneste ball, flytta beina godt og fikk mye press på avslutningene til Kristiansand. Synd jeg ikke fikk det til slik jeg håpet, for da hadde forsvaret fått enda mere lønn for strevet, men alt i alt – en god opplevelse, sier Tytingvåg.

Du leverte en flott scoring fra din keeperposisjon, noe man ikke så ofte ser. Er dette noe du har øvd på̊?

– Overhodet ikke noe jeg øver på, men så er det jo sånn med denne 7 mot 6 regelen at det ofte åpner seg muligheter for bakerste mann å score noen «enkle» mål og denne gangen var det nok av tid til å sette den i mål. Selvfølgelig veldig gøy å notere seg for en scoring! Det er jo ikke hver dag.


Etter scoringen kjørte du en liten pekefinger som feiring. Hva var tanken bak den, og får vi se mer show fra deg denne sesongen?

– Har fått mye kritikk av medspiller og kollega Eirik Fossnes for en altfor beskjeden feiring, så det er noe jeg virkelig skal ta med meg videre inn i sesongen og jeg skal love mere show ved gode inngripener, legger han frem ivrig.

Erlend Tytingvåg leverer mye energi til laget! – Foto: Tor Solstad

Du er keeperkollega med 1 divisjon beste målvakt. Når Andreas ikke har dagen, hvor viktig er det at du er klar da?

-Det er et privilegium for meg å i det hele tatt danne målvaktspar med «Adde». Vi samarbeider for det første veldig godt både på kamp og i trening, drøfter en del ting og diskuterer. Samtidig som vi begge vet våre roller i laget, så om «Adde» ikke har dagen (så sjeldent som det er), er det klart at det kan være avgjørende om jeg er påskrudd eller ikke. 


-Det er jo en rolle jeg har bekledd i Follo de siste 3 årene, så jeg har jo opparbeidet meg noen triks for å holde hodet og kroppen i gang, mye takket være mental coach, og støttespiller Stein Kåre Tytingvåg også. Det å komme inn midt i en kamp er tøft mentalt, for man tenker jo ofte at man skal komme inn å være «man of the match», legger han til.

-Så det å være kald i hodet og klar på sine arbeidsoppgaver er alfa omega. Så har jeg jo både vår eminente målvakts trener og Follo-legende Erik Horgen og «Adde» på sidelinjen som også er veldig flinke til å bevare roen og komme med justeringer underveis i kampen.

Andreas Björkman Myhr, Erik Horgen, Erlend Tytingvåg – Foto: Tor Solstad

Follo møter Charlottenlund borte på søndag. Hva er dine tanker rundt den kampen?

-Det blir tøft som alle andre kamper kommer til å bli i år. Selv om jeg vil si at vi er favoritter, kommer ingen poeng av seg selv og vi er nødt til å stille med samme energinivå og trøkk skal vi få med 2 poeng hjem til Follo på søndag. 

-Men det blir veldig gøy, jeg synes vi fremstår som veldig skarpe på både trening og kamp, så gjelder det bare å vise hvorfor vi skal rett opp i øverste ligaen igjen, avslutter Tytingvåg.


Vi takker Tytingvåg for samtalen, og krysser fingrene for to nye poeng på søndag!

Får vi se ny jubel etter kampen mot Charlottenlund søndag? – Foto: Tor Solstad