Follo Media setter søkelyset på 1.divisjon – Før sesongstart med Oscar Erichsen – Follo

Follo Media setter søkelyset på 1.divisjon – Før sesongstart med Oscar Erichsen

Follo Media tar tempen på lagene i herrenes 1.divisjon før seriestarten i september. Hovedtrenerne deler interessant informasjon om sitt lag og vurderinger om kommende sesong.

Neste lag ut er nyopprykkede Oslo-Studentenes IK og sportslig leder Oscar Erichsen, som uttalte seg på vegne av trenerteamet Espen Wangen, Casper Højlyng og Lars Sterri. (Espen Wangen/Lars Sterri – Tidligere Follo HK)

Oslo-Studentenes IK – målet er å holde seg i 1.divisjon! 

De siste 5 sesongene har laget spilt 1 sesong i 1.divisjon hvor laget ble nummer 10, og 4 sesonger i 2.divisjon. Tabellen viser lagets plasseringer og aktuell divisjon de siste 5 sesongene:

Plassering siste 5 sesonger2015/162016/172017/182018/192019/20
Oslo-Studentenes IK2            2.div2            2.div1            2.div10            1.div1            2.div

Basert på tabellplasseringene de siste 5 sesongene rangeres Oslo-Studentenes IK som nummer 10 av sesongens 12 1.divisjonslag (for mer om rankingen av sesongens 1.divisjonslag se her

Du kan lese mer om Oslo-Studentenes IK her

Dere rykket opp fra 2.divisjon forrige sesong, hva er ambisjonsnivået denne sesongen, og hvorfor?

Målet vårt er å holde oss i 1 divisjon. Stammen i laget er så og si den samme som den har vært de siste årene, men vi håper og tror at vi lærte litt av sist gang vi var oppe 1 divisjon.

Hvilke spillere er nye i stallen denne sesongen? 
Foreløpig har vi ingen forsterkninger på plass, og vi har heller ikke noen enorm rekruttering fra andrelaget vårt da de gjerne er enda mer avdankede enn det vi er!

Hvilke spillere har forlatt klubben siden forrige sesong? 
Fra førstelaget så har vi mistet tre spillere fra forrige sesong. 

  • Sigurd Sevaldsen som kom til oss fra Kristiansund. En veldig god venstrebakspiller, men som har søkt studier i andre deler av landet. 
  • Lohras Karimi er en annen som gir seg, delvis pga tid og dårlige knær. Han kunne bekle både høyreback og høyrekant og var et veldig godt tilskudd i fjor. (tidligere Follo HK)
  • Til slutt så har vi mistet Benjamin Stentun som har vært med i OSI i flere sesonger nå. Det er veldig kjedelig å miste en keeper av det kaliberet, men også fullt forståelig at han velger å flytte hjem til Sandefjord med tanke på jobb.

Er spillerstallen komplett nå? 

Nja, spillerstallen er vel ikke helt komplett enda. Vi vil veldig gjerne ha inn en høyrehendt bakspillere, samt noen flere venstrehendte.

Hva tenker du skal kjennetegne lagets spillestil denne sesongen?

Vi må få på plass et veldig godt forsvar hvis vi skal ha noen mulighet. I tillegg så er nødt til å spille smart og få kamper inn i et spor som vi trives med. Hvilket spor dette er får man vente til seriestart for å se.

Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år – og hvorfor?

Skal man trekke frem noen så er Christian Daviknes den første man kommer på. Han har evnen til å avgjøre kamper selv. I tillegg vil også Anders Foyn bli svært viktig. Vi håper at han kan klare å stenge buret i flere kamper.

Hvem tror du vinner 1.divisjon?

Det må bli Kristiansand. Alt annet ville vært en gedigen overraskelse.

Hvilke lag tror du blir nummer 2, nummer 3 og nummer 4 i serien?

Jeg tror de tre neste plassene vil stå mellom FalkFollo og Fold! Hvem som havner på hvilken plassering er helt bingo.

Hvilke fire lag tror du rykker ned?

Jeg får være ambisiøs nok til å utelate OSI på nedrykksplass hvert fall, så her ender jeg opp med å tippe SandnesVikhammerStavanger og Viking TIF!

Kan du avslutningsvis si litt om sesongoppkjøringen? 

Vi fikk sent tilgang på hall, og med noe redusert treningstid sammenlignet med vanlig. Så det ble litt mindre håndball enn hva som er vanlig, i tillegg til at fellestreninger på sommeren ikke er vår største styrke da det er mange som reiser hjem i løpet av ferien. Det viktigste for oss blir derfor å fokusere på kvalitet istedenfor kvantitet, så får vi se hvor det bringer oss hen!

(Merknad -Skrevet i forkant av nye regler for fullkontakt trening)

Follo Media takker Oscar for oppdateringen og ønsker Oslo-Studentene lykke til i kommende sesong!

Foto: Stil Tekstilservice / AVIA Produksjon AS
Foto: Stil Tekstilservice / AVIA Produksjon AS