Mer optimisme – Follo HK forsterker med Dansk Dynamitt! – Follo
red mottled abstract dark and moody background with a messy, grunge, vintage feel with a hint of noise added to create texture with copy space

Mer optimisme – Follo HK forsterker med Dansk Dynamitt!

Follo HK stallen er nå komplett, forteller en meget fornøyd Sportslig leder Torbjørn Andersen. 

Follo HK har jobbet intenst med å skaffe en makker til Bjørnar Pedersen etter at det ble klart at Asbjørn Madsen ikke blir med ned i førstedivisjon og at Victor Sprus Helsinghof dessverre legger opp i en alder av 20 år.

Anders Christiansen – Dansk Dynamitt

Kilde: https://www.rehh.dk

Anders er 21 år og kommer fra det danske eliteserielaget Ribe-Esbjerg HH, der han har spilt siden 2018/19. Anders kommer til å ruve godt i landskapet med sine 109 kilo fordelt på 203 cm. Anders har signert en toårskontrakt med Follo HK, og han skal jobbe ved siden av håndballspill i Follo HK. 

Torbjørn Andersen utdyper: 

Da Asbjørn og Victor takket nei til oss måtte vi ut å titte. Raskt så vi at det var lite ledig på markedet. Om vi henter spillere utenifra MÅ de heve laget. Ellers hadde vi bare tatt opp noen fra egne trekker.
Vi ble oppmerksomme på Anders gjennom Lukas. En spennende unggutt som har lidd av tøff konkurransen i Ribe. Store navn og etablerte spillere har gjort at Anders ikke har fått sjansene han visstnok hadde fortjent. Når vi kontaktet Anders var han tidlig klar på at han ville til Norge og oss. Han ville spille for/med Lukas.

Grunnen til at vi landet på Anders var at han hadde de egenskapene vi var ute etter i form av fysikk. Han er toveisspiller og ung som resten av gruppa. Det er viktig for oss at han er match med tanke på alder, og at han vil opp og frem. Han vil bevise og er sulten! Jeg er helt sikker på at Bjørnar og Anders vil utfylle hverandre godt og danne et solid linjepar.

Follo HKs svært trofaste og viktige støttespiller gjennom mange år – Sixten Kjernlie og Armeringsservice AS – har muliggjort denne signeringen fra Danmark.   

Follo HKs hovedtrener Martin Lysdal Hansen er også svært tilfreds med å få Anders til Follo:
Jeg synes det en veldig god signering vi har gjort med Anders, Anders er god fremover og bagover. Jeg har tro på han kommer til og passe rigtigt fin ind i den stal vi har nå, ung gut så ik har spillet så mye i Danmark, så han er klar for at vise sig frem.

Jeg har stor forventninger til han, hvis vi får jobbe med han og udviklet han rigtigt, så har jeg tro på han kommer til og gør det veldig fint for oss. Han er den nøgle vi trænger bagover og fremover, tro han og Bjørnar kommer til og supplere hinanden veldig godt, to forskelle typer liniespiller.

Lukas Karlsson, som tidligere har spilt sammen med Anders i Ribe-Esbjerg HH, sier følgende:
Anders er en fysisk spelare med masse talent! Han har trenet sammen med en slovensk (Miha Zvizej) och en tysk landslagsstrek (Jacob Heinl) i Ribe-Esbjerg och har fått sparsamt med speltid pga den otroligt tuffa konkurancen på strekpositionen. Jag har sett Anders potential och han kommer helt sikkert bli en viktig spelare för Follo HK. Anders är bra både i forsvar och angrep. Det ska blir väldigt spännande att få en så stor talent till Follo HK.

Dette skriver Østlandets Blad om signeringen

Basert på disse gladnyhetene tok Follo Media sporenstraks kontakt med Anders for å bli litt kjent: 

Kan du fortelle litt om deg selv, Anders?
Jeg er en 21 årig fyr, snart 22 (fødselsdag 15 maj). Jeg er bland andet os efterskole håndboldtræner her i DK udover min håndbold i Ribe-Esbjerg. 

Hva er dine sterke sider som håndballspiller?  

Min fysik og højde , jeg forventer og kunne bidrage nede i forsvaret samt i arbejdet med min fysik. 

Du har landskamper for Danmark, hvorfor velger du nå å bytte ut dansk toppserie, Primo Tours ligaen, med norsk førstedivisjon?
Ja, jeg har spillet EM og OL for ungdomslandsholdet i Danmark. Jeg har valgt og tage til Norge for at få min senior-karriere igang for alvor!! 


Du kjenner Lukas Karlsson og spilte med han i Ribe-Esbjerg, hvor viktig var han for at du valgte å bli Follo HK spiller de neste to år? 
Lukas var meget vigtig for mit valg af skiftet. Han er en god fyr og han kender mig som person, hvilket tiltalte mig meget. 

Kjenner du også Follo HKs chefstræner, Martin Lysdal Hansen fra før?
Jeg kender udemærket Martin for den danske håndboldliga, men det er første gang jeg kommer til at spille med ham. Hvilket jeg ser meget frem til. 

Hva vet du om Follo HK?
Har hørt en masse om klubben, og det har kun været positiv omtale, det glæder mig meget. 

Hva ser du mest frem til i Norge?
Lærer en ny kultur og for at prøve noget nyt. Jeg glæder mig utrolig meget til at få lov til at spille i den røde trøje!! 

Når kommer du til Norge?
Lige nu ved jeg ikke hvornår jeg kommer til Norge grundet corona. Men jeg tager en dag af gangen også må vi se hvornår jeg får grønt lys til at flytte til Norge. 

Glæder mig meget til at komme til Norge. 

Det ser ut som Follo HK har truffet blink med sin nye stregspiller, vi gleder oss også til Anders kommer til Follo HK og Norge, velkommen Anders!